Trening/Velvære

10 tips til Birken. Del 1 av insiderguiden.

6. February 2016

 Skal du gå Birken i år? 

 

Her ser dere en liten love tribute til Birken fra meg:

 

[kad_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=MY8sLedqkRE” ]

 

De neste dagene vil jeg gi deg min hemmelige sjekkliste.

Nå er det FANTASTISKE forhold i Birkebeinerløypa! Birk eller ei- kom deg i alle fall ut! Her fra løypa tidligere denne uka som en lykkelig snørrunge:

[kad_youtube url=”https://youtu.be/oOCyGSVm0ug” ]

 

I dag vil du få 5 nyttige tips. Ytterligere 5 til om et par dager.

 

 1. Variert Trening  

Ensformig trening  sliter på kroppen og øker risikoen for skader. Lag en treningsdagbok fram mot rennet der du veksler mellom intervall-,teknikk-, styrke-, og utholdenhetstrening.

Lag en treningsplan som er realistisk og gjennomførbar!

 2. Mental Trening

For å nå dine mål må du bære beinhard- også mentalt.  Laster du ned meditasjonsappen Headspace vil du som mange andre toppidrettsutøvere få daglige påminnelser og teknikker som lærer deg om oppmerksomhets nærvær.

Hvorfor er mental trening viktig?

– Du blir mindre stresset, du håndterer smerte bedre og blir mer fokusert.

– Last i tillegg ned løypekartet til Birken og studer løypa med jevne mellomrom.   Hvor vil du slite mest under rennet? Forbered deg mentalt!

Jeg bruker musikk aktivt i min oppladning mot Birken. Musikk gjør meg tøffere og mer fokusert. Jeg har laget spillelister som heter Birken13, Himalaya og  Birken15 på Spotify. Last dem med og bruk dem, hvis du ønsker.

IMG_0464

 

3. Skaff deg et Birken-Team  

Når Petter Northug har et team, hvorfor skal ikke du? Sett sammen et Birken-team! Det er sosialt, motiverende og lærerikt.

Sammen med ditt team kan du:

– Diskutere skismøring, forberedelser og føre filosofiske og analytiske samtaler rundt Birken.

– Se på værprognosene og estimere tiden du kommer til å bruke. Vil du perse i år?

Team Røtterud består av:

– Trine Grønvold fra Lillehammer har rollen som Birken-mor. Hun gir meg mat, husly og hygge i opptreningen mot Birken. Hun står i tillegg alltid på Midtfjellet med vann og Coca Cola. Skriker og heier.  Det er alltid en opptur når jeg ser henne fra skisporet.

–  Steinar Norman Bjørnstad (71) er Birken- mentor. Han har gått Birken i 30 ganger og har 28 merker på brystet. Han får tekstmeldingene jeg ikke tør å sende andre. Slapp av, dette er Birkebeiner-syndromet, sier han når jeg får det for meg at jeg har streptokokker i halsen dagen før rennet.

 

IMG_0562

 

  4. Generalprøve før Birken

Jo mer du vet hva du går til, desto bedre. Ta en generalprøve før Birken!

Det er tradisjon at jeg går en generalprøve 3-4 uker før rennet. Da sover jeg over på Rena og går Birkebeinerløypa i relativt rolig tempo kombinert med intervaller. Dette er i tillegg veldig moro! En mange Birkebeinere på ferden, og samtalene sitter løst.   En generalprøve er: Sosialt, moro og taktisk!

 5. Utstyr

Du stiller ikke på startstreken med utstyr som ikke er testet! Ha i tillegg bekledning og utstyr klart for mild- og ekstremvær. Da vil du være beredt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply