Trening/Velvære

Slik lager du middag ute i friluft

17. April 2016

_DSC4243

 

Maten smaker mye bedre ute i fluenes rike. Det har den gjort siden vi var barn.

Men du trenger faktisk ikke begi deg ut på en lang dagsmarsj for å ha en unnskyldning for og spise i naturen.

Du kan enkelt og greit tilberede maten hjemme, putte den i poser, og begi deg til nærmeste tjern eller trestubbe. Walk the line!

Kjøp deg primus og lag de nydeligste retter i skog og mark.

Dette er sjekklista:

-Gjør klart så mye som mulig hjemme og pakk gjerne maten i poser.

-Skal du ut på en lengre tur, er det greit å steke opp kjøtt på forhånd. Fryser man det ned, fungerer det fint som kjøleelement på turen også.

-Pakk smart og lett.

-Nyt av naturen i sesongene! Plukk bær og sopp i skogen på høsten.

– Sett opp kjøkkenet i nærhet av vann slik at du har mulighet til koking og oppvask.

-Pakk mat i ting som kan brettes sammen, eller kastes. Turen hjem blir mye bedre med en lett sekk.

– Vikingmelk er et godt alternativ til fløte og melk i matlagingen. Dette er hermetikk og tåler derfor romstemperatur.

 

Fisk på 1-2-3!

Kveitesteik med rotgrønnsaker

– 1 kveitestek

– 1 liten kålrot

– 3 gulrøtter

– 1/2 sellerirot

– 4 brødskiver

– Litt sopp fra skogen

– Persille

– Salt og pepper

Framgangsmåte:

1. Legg steken på en dobbeltbrettet folie. Ha over salt & pepper, og litt olje. Pakk godt inn. Grilles i 30-40 min.

2. Fjern skorpene på brødskivene. Stek skivene soppen i panne med litt smør. Legg skivene i folie og ta gjerne litt ost over, toppes med sopp og persille.

3. Skrell og kutt alle grønnsakene i terninger. Stekes i panne med godt smør. Tilsett salt&pepper.

 

 

 

Scampispyd

– 1 dl. rapsolje

– 1/2 dl soyasaus

– 1/2 dl lønnesirup

– Saften fra en lime

– 1 chili

– 2 fedd hvitløk.

Framgangsmåte:

1. Tin og skrell scampi.

2. Finhakk hvitløk og chili, og bland alle ingrediensene til marinaden i minimum 1 time. (Da går du tur!)

3. Grilles til de har fått en fin farge.


 

_DSC4836

Dessert må du også ha!

Ta med et par bananer og sjokolade i folje legg det på panna. Enkelt og himmelsk! Voila!

 

_DSC4607

(Foto: Marteline Nystad)

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply