Reise/Eventyr

Begynnelsen på start

21. July 2015

 

Dette er en blogg for Y-generasjonen. Du er  født mellom 1974 og 1990, selv om ulike trendanalytikere og samfunnssynsere debatterer rundt de nøyaktige fødselstallene. Du er også kalt Echo Boom Generation, Internet Generation og Millennial Generation.

Du er overkvalifisert til å være selvrealisert. Du har vært på så mange dannelsesreiser at det bare er å GRATULERE.

 

PicMonkey Collage77777

Billige flybilletter har forandret livet ditt og du spretter rundt som en forstyrret hare etter nye historier og inntrykk du kan tilføre egoet ditt.

 Av alle gleder er jakten på nye gleder den største glede.  Michel de Montaigne

 

PicMonkey Collage55555

 

Til tross for flyskrekk, kontemporære nevroser og laktoseintoleranse, elsker ekornhjernen din å reise til eksotiske strøk og du respekterer alltid kulturrelativismen. Du forventer eventyr i et rasene tempo og tenker at jo lenger vekk desto bedre.

Ditt drag mot opplevelser er ditt narkotika. Du vil klatre skyhøye topper i Himalaya, være gjestelærer i Filippinene og finne helbredelse på Bali.

Men hvorfor gå over elven etter vann?

PicMonkey Collage88888888888

 

PicMonkey Collage9998888

 

Det er ty-y-ypisk Y-generasjon å ta første fase av dannelsesreisen sin i India.

Jeg startet min i Goa på en organisk kanvasresort der jeg ble satt i en meditativ transe for å helbrede flyskrekken min av låtskriveren til the New Kids on the Block. Etter en turbulent flytur med torden i sjokkangst mot Kerala sjekket jeg så inn på et ashram der jeg måtte være musestille eller synge til Krishna, helst med pinner i hånda som jeg skulle klaske rytmisk mot hverandre.

PicMonkey Collage444

En dag kalte Afrika på meg. Jambo Mambo- ropte Afrika.

PicMonkey Collage5555589

Jeg spilte trommer gjennom hele Øst-Afrika og hakuna matata som jeg gikk all in i å bli svart.

PicMonkey Collagerrrtt5

Det er derfor denne blogg heter Muzungustyle. Når du ferdes i Øst-Afrika roper barna Mzungu- Mzungu- etter deg.

PicMonkey Collage67543

Som enhver kvasieventyrer lengter en så plutselig hjem. Du vil til fjord og fjell. Finne deg en bonde med bringebærgård på Vestlandet som du kan koke poteter til.

Liker du smaken av blod fra motbakker kombinert med eventyrlige overnattingssteder i Norge, vil vi reise mye på tur sammen. Spesielt til Jotunheimens mektige fjellmassiv.

Vi skal også i Oslo-marka der jeg bor, for en må ikke alltid dra langt for å være på eventyr. Det holder å gå ut av døra.

Generasjon Y er kjent for sin hedonistiske narsissisme (stakkars jævler), men vi skal slå av en prat med mennesker vi møter på veien. Hei- Guten Tag-Namaste, skal vi hilse og høre deres historie.  Enten de jobber på ei lita fjellstue eller sysler med origami.

 

PicMonkey Collage99999999

 

PicMonkey Collage9000000

Men før vi ser hvordan det går med bringebærsesongen i Lærdal, stikker vi til fjells.

Jeg heter Elisa. Jeg er Birkebeiner. Tinderangler.  Generasjon Y-medlem. Dette er en blogg til deg som søker kortreist og langreist eventyr i hverdagen din.

La oss starte for vi har dårlig tid.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply