Reise/Eventyr

Den flyvende sykepleieren Kjersti

5. August 2015

 

 

Chat med den flyvende og mediterende sykepleier

Hils på Kjersti!

Titt og ofte tar jeg en liten chat med mennesker jeg finner sjokkinspirerende som leker i naturen. Jeg har aldri møtt Kjersti i virkeligheten, men jeg gleder meg veldig til å hilse på henne.

Da skal hun få ta blodtrykket mitt iført vingedrakt.

Navn : Kjersti Eide

Yrke: Sykepleier

Alder 35år

Fra: Bergen- bor på Voss

Sivilstatus: Samboer

Aktuell fordi: Hun er en av få jenter i verden som velger å hoppe ned fra fjell i stedet for å gå ned- som normale folk.

Instagram: @kjerstikjersti

Webside: www.kjerstieide.com

 

image

 

MuzunguStyle: Du er den flyvende sykepleier. Jeg får umiddelbart superhelt vibrasjoner!

Kjersti: Jeg er IKKE en superhelt, men jeg kan innrømme at jeg har følt det litt slik innimellom. Men så er det jo liksom å fly jeg kan da…

MuzunguStyle: Hvor lenge har du vært fuglemenneske?

Kjersti: Jeg bodde i USA i 2001, et veddemål og tilfeldigheter gjorde at jeg plutselig satt med fallskjermsertifikat i hånden. Jeg kom tilbake til Norge sommeren 2002 og fortsatte å hoppe ut av fly. Miljøet som møtte meg inspirerte meg til å sette nye mål. Det var mange BASEhoppere i vennegjengen min. En sommerdag i 2007 følte jeg meg klar til å ta det jeg følte som “det neste steget”. Tom Erik Heimen tok meg med på mitt første BASEhopp fra Karlskråtind.

MuzunguStyle: Heimen har jeg hørt om. Han selger madrasser fra Wonderland- sykt gode saker vet jeg. Ellers er dette utenomjordisk informasjon for en kjedelig Birkebeiner som meg. Kan du fortelle om følelsen flyvingen gir deg?

Kjersti: Fallskjerm og BASE er to veldig forskjellige sporter, da. For meg er det å hoppe ut av et fly og ha hele himmelen som lekeplass noe av det morsomste jeg gjør. BASE det er noe helt annet, det er for meg noe større og mer komplett. Det er vakker natur, lange turer og fysisk aktivitet. Når jeg kommer til toppen kommer nervene…

MuzunguStyle: Ra-ta-ta-ta harahjerte?

Kjersti: Jeg puster rolig, går gjennom scenarier som kan gå galt og hvordan jeg vil fikse eventuelle problemer som oppstår. Deretter går jeg gjennom hoppet og planlegger hvor jeg skal fly. Når kroppen føler seg forberedt roer jeg meg, tankene tømmes og jeg har fullt fokus.

MuzunguStyle: 3-2-1…!

Kjersti: Ja! Så blir det stille i noen sekunder før drakten fyller seg med luft. Farten når rundt 180-200 km/t, og jeg har full kontroll.

 

Screen Shot 2014-09-21 at 17.30.00

MuzunguStyle: Gåsehud! Er dette en form for avansert mindfulness?

Kjersti: Kanskje det kan sammenlignes med meditasjon? Jeg har ikke prøvd det, men jeg innbiller meg at det er en tilstand hvor en evner å ta bort alt av bekymringer og “forstyrrelser” i hverdagen og være tilstede i øyeblikket. Når jeg flyr er jeg i en tilstand hvor jeg har klart å tømme tankene, som gjør at jeg er 100% tilstede der jeg er.

MuzunguStyle: Hvor mange BASEhopp har du?

Kjersti: 220

MuzunguStyle: Dette virker så ekstremt at jeg får tørrhoste! Miljøet må være utrolig tett blant dere?

Kjersti: Ja, vi blir veldig knyttet. På de lange turene har vi gode samtaler, og trygt nede på bakken deler vi en unik opplevelse og en ekstrem glede. Det er et miljø med store kontraster. Det er det mest fargerike miljøet jeg kjenner, og det er den gruppe mennesker jeg vet om som har minst fordommer mot andre. En sannhet en ikke kommer utenom er jo at risikoen fører med seg en del fatale ulykker. Vi har mistet gode og nære venne, og dette knytter miljøet sammen på mange måter. Klemmene er ekstra gode når en sier ha det, og vi viser og forteller høyt at vi er glad i hverandre.

MuzunguStyle: Jeg får også lyst til å klemme deg nå. Både når du har på deg sykepleiedrakt og vingedrakt.  Men du er på Voss og jeg i Lærdal. Fantastiske bilder du har på Instagram, forresten.

Kjersti: Takk! Nøkkelen bak min konto er å være mye ute og alltid ha en Gopro i lomma. Instagram er jo en viktig kanal hvor jeg forhåpentligvis inspirerer andre, og samtidig kan synligjøre mine samarbeidspartnere.

MuzunguStyle: Hvem er de?

Kjersti: Kari Traa har støttet små drømmer og store drømmer. Det jeg gir tilbake er at jeg gjennomfører planene mine og dokumenterer dette på foto. De senere årene har jeg også fått god støtte fra Smith Optics og Gopro-Norge. Det setter jeg stor pris på.

MuzunguStyle: Forbilde eller sjokk løs kanon?

Kjersti: Forbilde! Tøff nok til å gjennomføre drømmer og for pysete/forsiktig til å bli kalt en sjokk løs kanon.

MuzunguStyle: Takk for praten. Jeg digger deg! Nå ringer klokka her og det betyr at jeg må bake brød.

Kjersti: Kos deg. Hils Viggo. Snakkes. Klem.

 

unnamed

 

BASE-hopping er en aktivitet hvor deltakerne hopper fra et fast punkt med fallskjerm eller vingedrakt. BASE er et engelsk akronym som beskriver de fire vanligste kategoriene utøverne hopper fra.

  • Building
  • Antenna
  • Span (brospenn og lignende.)
  • Earth (fjell)

 

(Foto: Marius Beck Dahle og privat)

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply