Reise/Eventyr

HUN HAR NORGES FINESTE INSTAGRAM

16. September 2015

leirvassbu_1-res

Hver måned tar jeg en liten chat med friluftsfolk som trigger meg. 

 Sjekk ut @live_andrea. Hun har Norges fineste Instagram. Luggum.

Hei Live Andrea Sullheim. Hvem er du?

Jeg er 24 år, oppvokst på en gammel gård i Lom i Gudbrandsdalen og utdannet grafisk designer. En av fem søsken, og faktisk trilling (nei, vi ligner ikke). Små og store eventyr i naturen og fjellet er viktig for meg, og jeg tar alltid med kamera. Jeg jobber på favorittstedet Leirvassbu for niende år på rad i tillegg til å drive enkeltpersonforetak.

leirvassbu_haust_2012-res

 

Dine bilder trollbinder! Hva slags filter og hva slags kamera bruker du?

De to siste årene har jeg brukt Canon EOS 6D, som er et fullformatkamera. Bruker sjelden filter på Instagram, men justerer ofte eksponering og fargebalanse i Photoshop.

 

Kyrkja_sommer2015-res

 

 

leirvassbu_14_4-res

 

Du får alltid så skarpe naturbilder- hva er din hemmelighet?

Et fullformatkamera gir naturlig nok bedre kvalitet enn enkle kameraer og mobiltelefoner. Jeg bruker også alltid manuelle instillinger på kameraet og ofte manuell fokus. I dårlig lys bruker jeg stativ.

tælttur_15-res

 

Du jobber på Leirvassbu, som er en av mine favorittsteder i Norge. Hva kan du lokke nye gjester med?

Leirvassbu er et veldig godt utgangspunkt for toppturer, og det er også en naturlig stasjon for hytte-til-hytte-vandring. Vi har veldig trivelig bar og peisestue, og får ofte skryt for god middag, trivelig personale og god atmosfære.

 

Leirvassbu

 

 

leirvassbu-haust_sesongslutt_2013_12-res

 

semelholstind_15-res

 

Fortell litt om området og fjellene en kan bestige rundt Leirvassbu.

Vi har fjelltopper av alle slag – enten du liker korte turer, lange turer, klatring, ryggtraverser, brevandring eller å gå i daler. Vi sier tross alt at Leirvassbu ligger i hjertet av Jotunheimen, og det blir enda mer tydelig når du kommer opp på en topp og ser deg rundt.

 

leirvassbu_14_9-res

 

Sier du at du skal på topptur eller sier du fjelltur?

Vanligvis sier jeg fjelltur, eller bare tur. Turen er tross alt viktigere enn toppen!

 

 

Leirvassbu_haust_2014_9-res

 

 

Stetind_mot_Storebjørn_2013-res

 

Topptur er blitt et it-begrep!

Jeg synes det er veldig bra at friluftsliv og fjellvandring har blitt så populært. Det er en sunn interesse og forhåpentligvis bidrar det også til å øke folks forståelse om at vi må ta vare på naturen vår.   Jeg merker at terskelen for å gå på toppturer har blitt lavere – mange har skjønt at du ikke trenger nytt og dyrt utstyr eller mange års erfaring for å ha en fin og trygg opplevelse – det finnes mange toppturer som er overkommelige for alle.

Nå blir det arrangert fjellkurs av alle slag og vanskelighetsgrader og det gjør det lettere å øke egen kompetanse og sikkerhet.  Denne “toppturgalskapen” kan på en annen side føre til at noen gjør uforsvarlige valg fordi de ikke har tilstrekkelig med erfaring eller velger turer over evne. Jeg har for eksempel sett/hørt om rutevalg som kunne fått alvorlige konsekvenser, men heldigvis har det vært få ulykker i området. Vi gir mer enn gjerne råd om turer og forhold rundt Leirvassbu og vi tilbyr føring etter ønske.

 

 

Leirvassbu_sommer14_2-res

 

tverrbytt_13-res

 

 

storebjørn_Leirvassbu_sommer14

 

Hva er så ditt favorittfjell?

Vanskelig å velge én topp – rundt Leirvassbu er det mange flotte alternativer, her finner du turer som byr på det meste. På vinterstid er Semelholstind favoritten – en forholdsvis enkel tur med fin og lang nedkjøring. Kyrkja er nok toppen jeg besøker flest ganger i løpet av en sommersesong – kort tur, morsom rute med enkel klyving og variert terreng, i tillegg til fantastisk utsikt. Kyrkja har jeg vært på i nesten all slags vær og den kan fint tas som en kveldstur.  Stetinden er også en favoritt, supert fjell både sommer og vinter.

 

Leirvassbu_vinter15_14-res

 

Ditt beste jentetips på fjellet!

Mitt beste jentetips er: legg igjen sminka! Og husk ekstra hårstrikker – hestehale-flette er etter min mening den meste praktiske sveisen på tur hvis du har langt hår. Generelle tips: solkrem med minimum sollfaktor 30, varm drikke og tørr ulltrøye. Jeg har alltid sekk eller klesplagg med sterke farger slik at jeg er lett å få øye på hvis noe skulle skje.

Få høre mer av din skjønne dialekt!

Hehe Skato sat på hafæilla å hakka tæla tyting onde sjoggen!

 

leirvassbu14_14

 

Hammertime! Jeg synes forresten du har Norges fineste Instagram-konto!

Oh, tusen takk! Jeg  deler bildene mine for å inspirere folk til å komme seg ut, og for å vise hvor vakker naturen er i landet vårt.

 

leirvassbu_okt_14_1-res

 

Faktaboks rundt Leirvassbu:

 

 Antall besøkende hvert år: 10.000-12.000. Vintersesong i år, 3.500  Sesongåpent mellom: Vintersesongen neste år varer fra én uke før påske til 8. mai. Sommersesongen er fra rundt 20. juni – 15. sept.  

Insidertips: Stetind er en fin skitopp, og har flere alternativer for nedkjøring. Å kjøre ned breen på baksiden av Stetind ned mot Tverrbytnede er ikke den mest åpenlyse, men der er det nesten alltid gode forhold! På sommerstid er Simledalen et vakkert og frodig område, idyllisk teltplass eller alternativ til rundtur.  Et annet insidertips for de som ikke har vært på Leirvassbu: vi har verdens triveligste vert, Ole Jacob! Alltid hjelpsom og i godt humør.  

Mat og fasiliteter:  På dagtid har vi salg av smørbrød og vafler. På Leirvassbu fokuserer vi på tradisjonsmat og er opptatt av å servere middag som metter aktive fjellfolk. Av fasiliteter har vi «mini-Leirvassbu», som stod ferdig til vintersesongen i år. Her er det kjøkken, stue, bad og 18 senger – denne hytta kan leies utenom sesong.  

Framkomst: Bilvei helt inn på sommerstid. På vinterstid brøytes veien 9 km inn, og fra der kan du velge transport med beltevogn/snøscooter eller gå på ski inn de siste 5 km. 

 

leirvassbu-haust_sesongslutt_2013_12-res

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply