Trening/Velvære

Derfor velger du PT fremfor PRADA

29. September 2015

(Foto: @fotobakken)

Det koster å være kvinne. Hvorfor bør vi egentlig velge PT fremfor Prada? 

 

Om nøyaktig svært kort tid, alt er relativt, reiser jeg på ekspedisjon til Himalaya//Nepal. Jeg gleder meg så! Mentalt er jeg allerede helt borte. 

Jeg bør vel egentlig ikke si at jeg skal på ekspedisjon, for dette ordet er vernet av store eventyrere med skjegg og vond lukt. Og hvis en skal på ekspedisjon er det nesten forventet at du skal komme hjem med informasjon som vil være til nytte for menneskeheten. Dessuten bør du være borte i minst tre måneder. Jeg skal være borte i en måned og det eneste jeg tilfører menneskeheten er min egen lykke og mestringsfølelse.  Ky-ke-li-ky.

Kroppen min vil få seg en enorm trøkk under denne turen opp i tynn luft. Birken blir en blåbærtur. Derfor må jeg forberede meg fysisk. Den tynne, stive, seige kroppen min trenger muskler.

Jeg søkte derfor help!

La oss ta en liten prat med Ronny Døhli som fungerer som min PT og fysiske mentor på Raw  Trening i Lysaker/Oslo.  Treningsstudioet er unikt i sitt slag fordi den kombinerer både mental- og fysisk trening under samme tak. 

 

Ronny-black-and-white

(Foto: @fotobakken)

Hei Ronnie! Du er gull å trene med! Hva slags bakgrunn har du?

Jeg har grunnfag medisin og er utdannet PT gjennom NIH. I tillegg har jeg flere ulike kurs innen trening og kosthold, samt også bedriftsøkonom i fra BI.

Av praktisk erfaring har jeg 6 år for Vålerenga fotall i Eliteserien der cupfinale gull i 2002 vel er høydepunktet. Har også vært innom Strømsgodset og Sandefjord. Og var med å starte opp Mykjemeir for 9 år siden og jobbet som PT i ca 10 år.

Du virker mer pedagogisk enn kjæresten min. Men det må kanskje til for å være en god PT?

Det er viktig å tilpasse treningen til kunden og ikke minst å skape entusiasme og motivasjon på reisen mot målene. Uten det er det vanskelig å nå målene selv om man vet hva som skal til for å komme dit.

Hvorfor bør vi egentlig ha en PT?

For å yte bedre, trener riktig, unngå skader og få riktig balanse mellom trening/kosthold.

 

Pull-done

Hvorfor PT og ikke Prada?

Hvis du ikke har en kropp som fungerer eller du føler deg bra så vil vel vel ikke det å kjøpe seg Prada være en langvarig godfølelse?

Man sender bilen på service og bruker masse penger på ulike ting som i relaliteten ikke betyr så mye, men dersom kroppen din ikke fungerer så får man ikke benyttet seg av disse tingene likevel. Så ta vare på kroppen din!

 

DSC_7202

Raw Trening! Hva ligger bak dette tøffe navnet og konseptet?

Vi het Mykjemeir RAW frem til i sommer, men etter en eierskifteprosess så har min business partner Cecilie Ystenes og jeg gått fra å være medeiere til å sammen eie sammen og bli et enkeltstående senter.  Alle som jobber hos oss er de samme og vi syntes derfor RAW Trening var et passende navn og passer godt til både personlig – og mental trening som vi leverer. Og vi har et mål om å levere et ”RAW” produkt!

PicMonkey Collage44

Jeg er en tynn stilk.  Herregud. Men jeg klarer det jeg ønsker likvel.

(Foto: @fotobakken)

Hva skiller Raw Trening ut fra andre treningssentre?

– Vi har spesialisert oss på personlig- og mental trening. Kostholdseksperter har vi også. Dette har ingen andre som jeg vet om.

Hvordan er din typiske kunde?

– Vi møter mange ulike individer som har like mange ulike mål, men det å jobbe mot dette i fellesskap og finne ut hva hver enkelt ønsker og trenger underveis er kjempe spennende! Mine kunder er derfor fra helt nybegynner til toppidrettsutøver, men har en fellesnevner og det er at de har et ønske om å få ut sitt potensiale. Dette kan både være å nå fyiske mål, men også trene fysisk og bedre kostholdet for å prestere på en annen arena slik som jobb osv.

Lokker du fram råskapen i folk?

– Jeg håper det! Det er i hvert fall et mål, men kundene skal også få lov til rett og slett ha fokus på at det skal være gøy og inspirende å skape gode trenings- og kostholdsrutiner som bidrar til at det er noe de gjør til en del av sin hverdag og livsstil. Og man kan gjerne kalle dette råskap, selv om det ikke er helt det rette ordet for alle.

Ronny-farger

(Foto: @fotobakken)

Er vi mennesker egentlig sterkere enn vi tror?

– Ja, alle klarer å yte mer enn man tror hvis situasjonen tilsier det. Men det er samtidig viktig å være tålmodig nok til å trene riktig og smart – her er det en del som bommer og som resulterer i korte treningsperioder fordi de blir skadet eller rett og slett lei. Men gjør man dette riktig vil man kunne overgå sine forventinger!

DSC_7174

Hva synes du egentlig om folk som ikke har et konkret treningsmål?

Det synes jeg er helt ok! Men alle har en grunn til at de ønsker å begynne eller fortsette å trene. Om det er fordi de synes det er gøy, ta vare på helsen eller lignende, eller om det er å bli verdensmester – så det er viktig at de er ærlige på det ovenfor seg selv og andre og mange som ikke har så mange mål kan ofte få det etter hvert.

DSC_7018

Her trengs det peanøttsmør!

Muskler er det nye skinny.  Nå skal jenter ta selfie der de flekser. Hva synes du om denne bølgen?

Jeg må være ærlig å si at jeg veldig lite fan av den ekstreme delen av det. Alle ønsker å se og føle seg bra til en viss grad og det er selvfølgelig helt fint, men den ekstreme og fanatiske delen av det synes jeg er litt skremmende. Det er alt annet enn sunt og handler ikke om å ha en sterk , flott og funksjonell kropp – og er ikke bra med tanke på å ha et naturlig forhold til mat og sin egen kropp.

 

Facebook--3

(Foto: @fotobakken)

Hva er ditt beste motivasjonstips til folk som synes det er vanskelig å trene jevnt?

Jeg vil tro at alle har et ønske om å ha en kropp som fungerer og er med på det man ønsker å oppleve i livet. Ta vare på kroppen din – det handler ikke om at du må trene 7 dager i uken, men gjør noe og et antall du kan klare å opprettholde over tid. Jeg garanterer at det er verdt det!

 

DSC_6796

#samarbeid

Les mer om Raw Trening HER. 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply HVORFOR SKAL DU BRUKE Personlig Trener? | RAW Trening AS 13. April 2016 at 11:35

    […] siden jeg blir litt subjektiv der, kan du lese dette innlegget fra Elisa Røtterud som jeg trente tidligere i […]

  • Leave a Reply