Trening/Velvære

Hun får fram råskapen i deg: CECILIE YSTENES

12. October 2015

Hun gløder på scenen når hun taler. Vekker noe i deg.  En får lyst til å reise seg fra stolen, storme frem og klemme henne. Holde rundt henne. Hardt. Takke henne for at “light my fire” endelig gir mening. Jeg kjenner jeg sikler litt. Topplokket mitt koker av nyoppdaget styrke.

Nei, dette er ikke et vekkelsesmøte.

Det er bare mental trener fra Raw Trening, Cecilie Ystenes som vil få fram råskapen i deg.

Hei det er mandag. Vil du starte uka sånn skikkelig- bør du lese dette.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei Cecilie! Jeg var på lansering av boken din for noen måneder siden: Som du gløder på scenen og trigger noe i meg- når du taler om mental styrketrening. WoW! Hvem er du egentlig?

Jeg er ei ekte gårdsjente fra Hedmarken med nordnorske røtter som elsker å hjelpe andre mennesker!

For de som ikke har lest boken din: Hva er egentlig mental styrketrening?

Mental styrketrening handler om å trene de ”mentale musklene” som vi vet gjennom forskning gjør at vi får ut mer av vårt potensial og dermed presterer bedre.

 

Forside MentalStyrketrening

Gi oss fem grunner til å lese boken din!

  1. Du vil få bedre selvtillit
  2. Øke fokus
  3. Lære deg hvordan du setter mål og dermed få mer mening i hverdagen
  4. Du vil bygge en mental robusthet som vil gjøre at du takler motgang bedre
  5. Du vil lære hvordan du kan ta kontroll over tankesettet ditt

For å utføre rå prestasjoner må du være mentalt tøff, skriver du. Hva betyr det?

Å være mentalt tøff handler om å ha robustheten til å takle motgang og distraksjoner som kommer i veien fra å være den personen du ønsker å være.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Hva er egentlig en rå prestasjon? Vi er jo alle ulike!

Det må være opp til den enkelte å definere. I boken setter jeg fokus på dette ved å si at det er når hver enkelt får ut potensialet sitt – det du vet du egentlig har inne og kapasitet til.

 Hvordan vil du definere mental trening?

En systematisk trening på mentale teknikker over tid.

Hvorfor er så dette blitt et buzz-ord?

Har det det? Det er ikke noe jeg tenker så mye på!

Visualisering er viktig i mental trening. Fortell!

Visualisering er en av flere teknikker som er veldig sterk. Rett og slett fordi det gjør at vi kan forberede oss bedre om hvordan vi ønsker å handle i en situasjon som for eksempel krever mye av oss.

 Vi kan se, føle, høre og bruke alle sansene i visualisering. Det gjør at hjernen ikke skiller på om det er virkelig eller ikke, og vi blir dermed roligere under press. I boka skriver jeg mer om teknikken og bruksområdene.

Vi har i dag et sorteringssamfunn med dyrking av styrke og forakt for svakhet. Er du med på å fremme prestasjonskulturen?

Jeg jobber 80% med landslag, kulturer og mennesker som lever av å prestere, så slik sett vil svaret være; Ja. Jeg er en prestasjonsspesialist. Men det er ingen motsetning mot også å legge vekt på eks trygghet rundt å feile, akseptere setbacks og ha en stor dose selvironi rundt svake sider!

Å ha aksept rundt at man ikke kan være best på alt gjelder også i en prestasjonskultur. Kanskje enda mer enn i andre? Jeg synes ordet prestasjoner har startet å få et ufortjent dårlig rykte.

Husk at dersom vi skal definere ordet prestasjon så er det følgende:

Prestasjon=Potensiale – distraksjoner.

Det handler altså om å få ut det du vet du er god for uten at distraksjoner som deg selv og andre faktorer kommer i veien. Min jobb er å få mennesker til å få til dette.

Handler det om å være best når det gjelder eller om å være generelt god?

Det kommer an på arenaen din. Når det gjelder en politimann eller en toppidrettsutøver får de sjelden flere sjanser til for eksempel forsvare seg mot en gjerningsmann eller vinne et VM, – så da er det best når det gjelder det handler om.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For vanlige folk som meg selv handler det om å definere disse øyeblikkene i hverdagen, og ellers finne en flytsone der man har et generelt høyt nivå på det man brenner for og bygger mestring på. Når vi vet gjennom forskning at vi bygger mye selvtillit på det vi gjør i hverdagen blir det viktig å finne mestring og forberede seg godt. Det er der mental trening kommer inn.

 Mange tror at mental trening kun er for idrettsutøvere. Men vi vanlige folk trenger da også å maksimere vårt potensial?

Absolutt! Dessuten kan de mentale teknikkene være med på å bygge en god selvfølelse, mestre generelt stress, kommunisere bedre med seg selv også videre. Evner jeg mener alle trenger i hverdagen sin uavhengig av hva man jobber med. Det er utrolug moro å jobbe med helt vanlige mennesker som ønsker å bruke disse teknikkene i hverdagen, og å få lov til å se hvilken reise de tar. Den generelle livskvaliteten går opp!

 

DSC_7067

 Jeg tar det inn med teskje: Du hjelper folk å nå sine mål. Dette kan gjelde fra å prestere i konkurranse, forbedre sitt potensiale eller endre adferd?

Ja- først og fremst endre adferd. For å prestere bedre i konkurranse eller forbedre vårt potensiale så omhandler det ofte å regulere adferden vår. Det betyr ikke å endre personligheten vår, men justere oss slik at vi får mer ut av unikheten som ligger i hver enkelt menneske.

Cecilie! Jeg reiser på eventyr til Himalaya på torsdag.  Jeg har nok av nevroser, skal jeg fortelle deg. Kan vi ta en liten prat?

Ha-ha! Selvsagt kan vi det!

 

#samarbeid

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply