Reise/Eventyr

Disconnect to Reconnect

30. October 2015

_W7A3136

 

Jeg er grønn av misunnelse på folk som gjør yoga regelmessig.  Jeg innbiller meg de er i konstant vater. At de er gode, snille, omtenksomme, økologiske mennesker som gløder av intens tilstedeværelse og kjærlighet.  Jeg forestiller meg at de ser skjønnhet i alt rundt oss og ikke lar seg stresse.  De er som søte engler i Oscar de La Renta kjoler. De svever. De har hår som skinner av gull.  Og øyne som et hav-møter strand- på et postkortmotiv. De er solstrålene i menneskemengden.  Faen ta dem. Jeg vil og!

 

2013-05-10 18.33.43

Derfor var det veldig deilig å forsøke. Forsøke bli en yogi på yogaferie på Kamalaya Koh Samui,Thailand

Yogastudioet befinner seg på en frodig ås og utsikten herfra er mot en kritthvit langstrakt strand. Omgivelsene gir ro i sinnet til tross for at enkelte av yogaøvelsene til tider er vanskelige.

_W7A3156

– Ikke glem pusten, sier yogalærer Ann. Pusten hjelper deg dypere i posisjonene. Kom igjen, kommanderer hun på en mild måte mens hun drar armen min høyt i været.

_W7A3162

Posisjonene i yoga gjør vondt for en stiv kropp, men det føles deilig, nesten befriende, etter en 90 minutters økt. Det er som lungene får mer oksygenopptak og sender endorfiner som kiler. Kroppen står plutselig mer oppreist, og ikke så krumbøyd slik den var.  Hver dag klarer kroppen å strekke seg litt lengre enn dagen før.

kamalaya_yoga24

Hvorfor skal du praktisere yoga?

Mange forbinder yoga med noe spirituelt og søkende. Det er muligens derfor mange kvinner omfavner det.  Yoga kan også være en treningsøkt eller uttøyningstime.

Yoga er blitt en del av moderniteten i Vesten.

Yoga er mote og trend.

Yoga tiltrekkes et system for å dempe stress.

Yoga bygger på erfaring av at kroppen leder til kontroll av sinnet og omvendt. Slik kontroll leder til fred.  Målet med yoga er å skape ro, fokus og konsentrasjon.

Du opplever tilstedeværelse av å gjøre yoga.

Det er veldig mange fine yogaklær. Som for eksempel Run & Relax fra kjære Vibeke Klemetsen.

_W7A3133

 

 

Pris: Kamalaya er den del av Healing Hotels of the World og er regnet som en luksusresort. Kontakt dem for en pakkepris før du reiser. www.paradisreiser.no tilbyr også gode pakkevarianter. Du må regne med tjue-tretti tusen kroner for en uke, og da er ikke fly inkludert.

Til info: Deler av denne reisen var sponset.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply