Reise/Eventyr

Thailand vs Lærdal

3. November 2015

Min kjæreste har en stor bringerbærgåd i Lærdal.

I går gjorde jeg noen refleksjoner til en flaske Barolo. Jeg tenkte på Thailand kontra Lærdal.

PicMonkey Collage33

Lufta i Lærdal er mye bedre enn i Thailand. Det kan jeg skrive med store bokstaver.

De smiler og bukker mer i Thailand enn her i Lærdal og ellers i Norge. Men så blir jo det landet kalt for smilets land. Her i Lærdal smiler de kanskje like mye, men de smiler trolig inni seg. Dette handler om kulturforskjeller og en kan ikke si hva som er riktig eller galt. Vi kaller det for kulturrelativisme.

Jeg synes nettet i Lærdal er like sjokk dårlig som i Thailand. Derfor skal jeg lukke maskinen et par strakser og åpne en flaske vin til.

Vin! Du må ikke finne på å reise til Thailand for å drikke vin. Sjokkdyrt! Ta for Guds skyld med deg en kartong fra Gardermoen Tax Free. Da sparer du inn litt penger. Prisene på vin i Lærdal og Thailand er akkurat de samme. Kan du tro!

Hva gjør jeg egentlig i Lærdal? Jo, jeg liker meg her. Spesielt foran peisen. Nå tror jeg jaggu skoene mine smelter. I Thailand trenger du ikke sko. Du kan gå i flip flops.

Jeg vil også si, før jeg lukker maskinen, at maten i Lærdal vs. Thailand er i samme toppsjikt. Her i Lærdal spiser jeg hjort og bisser. I Thailand mesket jeg i meg kokosmelk og kongereker. Så du kan tro at det lærdalske kjøkken fortjener langt mer ros og status som thai-kjøkkenet. Kop kohn ka.

PicMonkey Collage1

Nei, nå må jeg gi meg.

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Gøy på landet – Elisa Røtterud 9. July 2016 at 19:04

    […] Les om forskjellen på Thailand og Lærdal HER. […]

  • Leave a Reply