Trening/Velvære

Alternativ til julekaker? SUNN SJOKOLADEMOUSSE!

8. December 2015

I Samarbeid med  Supernature

 

Nå som det snart er jul, vil fristelsene være mange og mettende. Og til deg som ikke liker eller ønsker utallige småkaker med mang en deilig kalori, kan en faktisk lage sunn og søt dessert.

Men vær for all del ikke streng mot deg selv!

Jula betyr tid for familie og samvær. Fristende kaker og tradisjonsrik mat. Det er bare sjarmerende med melis under neglene og ribbetfett hår. Samvittigheten kan være den verste fienden du møter, så legg den nå endelig fra deg i julehøytiden.

Kroppen din sier i fra hvis den får for mye av det gode: Den blir slapp og lat. Så kom deg gjerne ut av døra mellom ribbeslagene. Beveg deg med familie og venner: Gå en fin tur i naturen. Legg fra deg telefonen. Vær tilstede! Kos deg! En uke uten trening, er ikke farlig- snarere tvert imot. Nyt tida!

 

Processed with VSCOcam with p4 preset

Sett deg i godstolen, og les tidenes julefest dessert.

Slik lager du Trines råsjokolade mousse: 

2-4 porsoner ca 30 min.

2 avokado

1,2 dl agavesirup

2 ss kokosolje

1 ss balsamicoeddik

1/2 ts tamari

2 ss Rice Bran

1/2 ts ekte vaniljepulver

3-4 ss råkakao pulver

Ha alt utenom kakaopulver i en foodprocessor eller bruk en stavmikser, og kjør til du har en jevn masse. Ha så i kakaopulver og kjør til kakaoen er godt blandet inn. La den så stå i  15 minutter i fryser/ utendørs. Dryss bær eller annet pynt over.

I denne fine kokeboken laget av Trine Berge finner du oppskriften.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg lagde retten hjemme hos min gode venninne Berthe Marie. Jeg har kjent Berthe Marie i kanskje 20 år og vi har Michael Jackson og Birken til felles. Blant annet. Berthe Marie er en av de fineste menneskene jeg vet om, og har i tillegg den fineste kjøkkenveggen på Grünerløkka. Her kan du titte på utallige bilder av venner og familie som er plassert i fine rammer fra ulike tidsepoker. Og det som er så fint med Berthe Marie er at hun lar meg sitte og skravle, mens hun lager maten. Så det er hun som skal få æren for denne desserten. Jeg lagde den ikke. Jeg sneik meg unna.

Processed with VSCOcam with p4 preset

Her ser vi et lite fotografi av Berthe Marie som løper Birken. Du ser henne midt på veggen. Hun som løper konsentrert i svart t-skjorte. Hele familien er Birkebeinere og det er jo bare å gratulere. Berthe Marie har løpt Birken 11 ganger, og kan liksom ikke gi seg før hun har 15 diplomer og merker.

Processed with VSCOcam with p4 preset

Nuvel. La oss holde oss til den deilige desserten som faktisk kiler langt nedi ganen når du spiser den.

Her ser dere bilder av enkelte av ingrediensene.

 

Processed with VSCOcam with p4 preset

Cocosa  Extra Virgin gir deg en eksotisk duft og smak av de tropiske øyer: Bare det ferske, rene, hvite kjøttet fra håndplukkede kokosnøtter med høyt nærings- og smaksinnhold blir brukt til å kaldpresse oljen.   Næringsspekteret er bredt: Laurinsyre, caprinsyre, caprylsyre, vitaminer, mineraler og anti-oksidanter som beskytter oljen og gir den naturlig lang holdbarhet og stabilitet. (Kilde: www.soma.no) 

Processed with VSCOcam with p4 preset

Rice Bran Solubles inneholder blant annet antioksidanter fra vitamin E, som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Rice Bran Solubles inneholder også kolin, vitamin B og andre viktige næringsstoffer. Den er rik på vitamin B6, som bidrar til nervesystemets normale funksjon.  Supernature Rice Bran er i tillegg  ideell også til barn, gravide og ammende.

Processed with VSCOcam with p4 preset

Cocosa Sukker er like søtt, like godt, mer næring og helhetlig i motsetning til tomme kalorier fra hvitt raffinert sukker. Naturlig og uraffinert kokossukker med relativt lav GI (glykemisk indeks). Har en nydelig karamellaktig smak og litt mykere konsistens enn vanlige sukkerkrystaller.

Denne brukte vi ikke i moussen, men i kokende vann med honning. Det smakte og holdt oss gående gjennom kvelden.

 

Processed with VSCOcam with p4 preset

Supernature kakaopulver er minimalt bearbeidet, for i størst mulig grad å ivareta næringsstoffene som opprinnelig finnes i kakao. Det er rikt på magnesium, som bidrar til normal energiomsetning og til å redusere tretthet og utmattelse.  Kakaopulveret passer særlig godt til de som trener, da det har høyt proteininnhold, og siden magnesium også bidrar til en normal elektrolyttbalanse og muskelfunksjon.

Vi valgte (og da mener jeg Berthe Marie) valgte å kjøre massen i en stavmikser og deretter satt vi den ut på den grønnkledde balkongen hennes. Og ventet.

Og etter litt pynt så resultatet slik ut:

 

Processed with VSCOcam with p5 preset

Gjett om jeg koser meg.

Processed with VSCOcam with p4 preset

Sett deg, sa Berthe Marie. Så jeg satt meg ned og åt mousse.

Processed with VSCOcam with p5 preset

 

Processed with VSCOcam with p4 preset

Smaken av mango, avokado, kokos og råkakao ga en kilende smak. Et kult alternativ til dessert da dette gir en skikkelig restaurant-følelse i smak.

Berthe Marie, hvis du leser dette, ønsker jeg gjerne at vi (du) lager dette sammen igjen.

 

Xoxo

Elisa

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply