Friluft/Fashion

Katmandu i 20 timer

12. December 2015

Processed with VSCOcam with c2 preset

2013-06-14 15.46.51

 

Min Sherpa, bestevenn og kjæreste Simen ble med på eventyret i 14 dager. Han fikk business i bursdagsgave. No more monkey class, konstaterte han. Se så kjekk han er. Jeg er fortsatt veldig forelsket i kjæresten min etter 3,5 år. Men nok om det.

Reisetips: Turkish Airlines har billige business billetter hvis du skal til Asien. Jeg betalte ca 14000 kroner per hode med en vei business og monkey tilbake. Det er ikke så ille.

Her har jeg fotografert toppen av Everest fra flyet. Verdens største sirkus for rikinger. Jeg er motstander av Everest-eventyret. De kan drite og dra. Her møter du totalt uvitende folk med penger som skal bestige verdens høyeste fjell. De utsetter sherpaer og klatrere med livet med sin uvitenhet rundt fjell og tynn luft.

IMG_3216

 

IMG_3044

 

IMG_3207

 

IMG_3173

 

IMG_3167

 

Katmandu.

Du kan jo lese mer om byen HER.

En sjarmerende labyrint, men vi erfarte olje/gasskrisen med India. Det var uendelige køer for å skaffe bensin og restauranter med alternative løsninger på menyer. Det er klart folk er opprørte. Nå kommer Nepal mest sannsynlig til å alliere seg med Kina. Den tidligere sovende kjempen er for lengst våken og grisk. Faen.

Vi sjekket inn på The Ambassador Garden i Thamel som er mitt stamhotell. Stedet koster 50 $ natta og har en sjarmerende bakgård. Simen skrev en anbefaling på Tripadvisor som han er veldig stolt av.

Vi gjorde så siste innkjøp til eventyret. Drakk noen Everest øl på kvelden. Og sovnet på et blunk tidlig på kvelden.

I morgen skal vi fly til det som er kåret til “verdens farligste flyplass” var min siste tanke før jeg lukket øynene mine. For en flyskrekker, er denne flyplassen en legende.

For et jævla mas det er å selvrealisere seg selv.

 

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Stine 12. December 2015 at 13:56

  Tusen takk for at du deler! ?? ha en god lørdag 🙂

 • Reply Helene 12. December 2015 at 14:02

  Dette er sykt spennende og interessant, jeg følger spent med hver dag! Du skriver veldig bra. God helg! 🙂 Hilsen Helene

  • Reply Elisa Røtterud 13. December 2015 at 09:36

   Helene, nå ble jeg glad. Tusen takk!
   Det går jo litt unna i svingene her, men tusen takk for at du følger!
   Solhilsen E

 • Reply Silje 12. December 2015 at 14:19

  Ha ha ha, nå måtte jeg le. Digget den siste setningen 🙂 Nydelige bilder i dag også. Inspirerende.

  • Reply Elisa Røtterud 13. December 2015 at 09:35

   Tusen takk Silje!
   Namaste og ønsker deg en fin dag!

 • Reply Vilde 15. December 2015 at 12:32

  Herregud Elisa! Du er en ren inspirasjonskilde! Husker godt jeg kom over din forrige blogg for ett par år tilbake, og harsiden den gang lest om dine turer. Det var faktisk du som fikk frem drømmen om å bestige høye fjell i en ellers så vanlig hverdag til en 19 år gammel jente. 2 år senere, har jeg bestemt meg for å reise ut i verden, oppleve noe som kanskje kan minne litt om ditt eventyr. Men, som den totalt uerfarne jeg er, har jeg mange spørsmål. Hvor begynner jeg, hvilket fjell, hvilken rute? Økonomisk sett- hvilken tur får en mye for pengene? Jeg er ikke i nærheten av din fysiske form, men gøy å ha noe å jobbe seg opp mot. Så ikke minst, hvor mye trening kreves det på de “lettere” turene? Så det jeg spør om er egentlig en liten guide for en newbie som meg. Stor klem!

 • Leave a Reply