Reise/Eventyr

48-timer i Chamonix

30. December 2015

IMG_2296

 

 

48-timer i Chamonix.

Til info var denne reisen delvis sponset.

Fredag

Morgen/ Formiddag:  

Reisen:

Fly til Geneve: 2,5 timer. Forhåndsbestill shuttle fra Geneve til Chamonix. Vi booket via Cham Express. Bilturen til Chamonix tar 1 time, så sant du ikke skal innom den nyåpnede Tiffany butikken.  Sistnevnte anbefales virkelig hvis du elsker kjæresten din over alt på jord.

Hotel:  Vi sjekket inn på spahotellet Heliopic som lå et lite balkonghopp fra gondolbanen til Aiguille du Midi. Et kontemporært 4-stjernes  hotell i chalet-stil med et forfriskende spa i minimalistisk glasur. Rett og slett lekkert.  Og for en bekvem beliggenhet.

HELIOPIC© Fabrice Rambert (4)

 

HELIOPIC© Fabrice Rambert (2)

Ettermiddag/Kveld:  Vi vandret litt rundt i den sjarmerende byen og jeg fikk sladdete historier fra Simens (min kjærestes) (for)tid.  Du store min- han har virkelig levd et forfriskende liv. Og nå er han her med meg- en skirookie. Du verden- livet kan ta underlige vendinger. Men nok om det.

Middag: Vi fikk anbefalt  restaurant La Télécabine.  Et mektig interiør i massivt tre med gamle gondoler spredt rundt om kring. Jeg ønsket sitte ved vinduet å se på fjellene, enn å sitte i en gammel gondol. Med blant annet Mont Blanc som kulisser, fikk vi den ene meskende retten etter den andre: Deilige fiskeretter og velsmakende kjøttbiter. Et fint sted hvis du søker gastronomisk mat i rolige omgivelser.

 

Chamonix©La Télacabine

Lørdag:

Morgen, formiddag & ettermiddag: 

Vi sto opp sjokktidlig for å møte guiden vår Thor Husted. En rolig, empatisk og pedagogisk fyr som skapte en øyeblikkelig ro i skirookie-kroppen min. Ønsker du guide søk han opp på FB, eller sjekk ut mer info om guider HER.   En må være med en lommekjent kamerat som kjenner til bresprekker og snøforholdene.

2015-04-24 13.16.26

Vi startet eventyret med heisen opp til Aiguille du Midi. Et eventyr i seg selv!

 

IMG_2432

Jeg møtte mange som bare var med for heisens skyld og for å fange et nydelig bilde fra platåets utsiktspost: Opp på platået er høyden 3842 moh og herfra kan en hylle en vill panorama utsikt: Du ser Matterhorn i Sveits, Mont Blanc og et eldorado av topper og snødekte fjell.  Knips- knips- knips.

Men vi var ikke der for heisens skyld.

Først klatret vi  Arête des Cosmiques- som er lett og luftig- men som krever guide hvis du ikke behersker aplinklatringens kunst solo.

 

2015-04-24 12.20.04

 

 

IMG_2336

 

 

IMG_2338

Deretter sto vi på ski på Valleé  Blanche som er et massivt breområde med slakt og fint terreng omkranset i episk fjellnatur. En del bresprekker gjorde meg til tider smånervøs, men Thor the Man- hjalp meg med sin zen- stemme.

 

IMG_2417

(I love my man)

Derfra tok vi heis opp til togstasjonen Train du Montenvers-Mer de Glace- som også er en sjarmerende turistattraksjon.  Oppsøk gjerne restauranten:  Hôtel Restaurant du Montenvers- hvis du er på love-trip.  Stedet ser ut som en plakat til en Wes Anderson film. Massivt og mektig.

 

IMG_2415

 

 

IMG_2462

 

IMG_2496

 

For en herlig opplevelse!!

Vi tok så en apres Ski på Simens stamsted: Moo Bar.

Baren ligger i gaten  Avenue Michel Croz,som florerer av apres-ski buler.  Han møtte gamle venner, og  de smilende ski-hippiene i fargerike Gore Tex klær fascinerer med sitt livssyn.

 Kveld:  Den klassiske og romantiske restauranten Atmosphère er kjent blant fiffen.  Vi fikk vindusplass for å se elven Arve flyte hissig forbi. Maten var god, men stemningen bedre.  Så sluknet vi.

 Søndag:

Morgen & formiddag:

Glade etter fjell og snø- startet vi dagen med spa på hotellet.  Noen kyss senere, tok vi buss til alpinanlegget Les Grands Montets der min Sherpa-mann fikk vist sine ferdigheter og jeg fikk smake på ydmykelsen av mine.

Så bar det hjem til Norge.

Snipp-snapp-snute 48 timer ute.

 

IMG_2486

 

IMG_2475

 

IMG_2510

 

IMG_2497

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Elizabeth 30. December 2015 at 13:35

    Yaabaddoo! Skal tilbake til Cham i febriuar og saster på Vallee Blanche! (Var tett tåke ifjor – buhu!) Takk for god info. De siste bildene er fra VB, ikke sant?

    • Reply Elisa Røtterud 3. January 2016 at 15:16

      Så hyggelig, Elizabeth! Min kjære sier det snør masse nå..! Håper du får en fin tur og at vi ses snart:)

    Leave a Reply