Friluft/Fashion

Vi har funnet skiparadiset!

3. January 2016

Jeg håper dere alle har hatt en herlig juleferie.

Jeg har ligget syk, men da fikk jeg lest boken “Jeg er Pilegrim”. Det føltes som å være med i en uendelig “Homeland” episode. Veldig bra!

I går følte jeg meg frisk nok til å ta en liten skitur. Vinden ulte i ørene og det var en gledens dag for turglad sjel.

2016-01-02 12.57.37

 

2016-01-02 12.57.39

 

Vi har nemlig funnet et paradis! En hemmelig oase av et skisted, som jeg bør dele med dere.

Vatnahalsen Høyfjellshotell.

Noter dette stedet bak øret med en gang og sjekk ut deres hjemmeside. De tilbyr en rekke aktiviteter, tilfelle du er singel eller søker nye turvenner.

 

2016-01-02 09.39.55

Det familiedrevne hotellet er bilfritt, så for oss togister og syklister- er dette et realistisk utopi. Så enkelt å komme seg fram!

Du stiger på det sjarmerende toget i Flåm eller i Myrdal. Mellom disse stasjonene finner du altså Vatnahalsen. Jeg setter meg ganske enkelt på toget fra Oslo- går av i Myrdal, og så setter jeg meg på den eventyrlige Flåmsbanen. Voila: Vatnahalsen!

Den berømte Flåmsbanen er en turistattraksjon og eventyrreise. Den blir omtalt som verdens vakreste togreise. Og det er ikke så rart. Her putrer du forbi skyhøye fossefall og spennende tuneller. Du reiser liksom i tid når du stiger på. Så ser du hotellet blant fjell og daler. Malt i rødt med en herskapelig innredning og et smilende vertskap, som tilrettelegger for at du får en drømmenatt.

 

Processed with VSCOcam with j2 preset

Vi er så gira på dette hemmelige stedet, at vi sågar har kjøpt oss sesongkort på den berømte jernbanelinjen. Hit skal vi ferdes i hele vinter for å gå fjellski og for Randonee. Jeg er jo en Rookie på Randoo, og må nok skaffe meg ekspertise for å bli flinkere. Men det er turgleden som tross alt er viktigst.

Processed with VSCOcam with j2 preset

 

2016-01-02 09.30.37

For en utsikt fra togvinduet! Nytelse til matpakka og skituren som venter.

2016-01-02 13.44.39

 

Solbriller: Dolce & Gabbana

Antrekk: Alt fra Berghaus

Ski: Dynafit

 

2016-01-02 13.43.33-1

 

Mitt neste turmål blir nemlig å gå fra Vatnahalsen til Finse. Det bare vet jeg blir en herlig tur. På fjellski og kanskje med en pulk? Det høres ut som en herlig helg. Har du lyst til å bli med?

I morgen starter hverdagen igjen.

Æsj.

 

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Eva 4. January 2016 at 07:25

  Hei! Først vil jeg si du har en veldig kul og inspirerende blogg, veldig kult med både fritid og fashion! Så lurer jeg på, har du noen tips til hvor man kan ta kurs/lære mer om fjellsport? Jeg har veldig lyst til å komme mer inn i det, men er litt usikker på hvor jeg skal begynne! Hilsen Eva 🙂

  • Reply Elisa Røtterud 4. January 2016 at 14:50

   Heia Eva!
   SÅ utrolig hyggelig! Nå ble jeg glad.
   Ses på Vatnahalsen?!

  • Reply Elisa Røtterud 4. January 2016 at 14:51

   ps! Hva slags kurs er du ute etter? Det blir arrangert en rekke kurs over hele landet i vinter:)

 • Reply Eva 4. January 2016 at 19:55

  Takk for svar! Kan godt tenkes jeg ender opp på Vatnahalsen 🙂 Jeg syns det ser veldig gøy ut med toppturer, men har ingen erfaring med det. Jeg er i ganske god form, men vet ingenting om hva slags utstyr man trenger og kan ikke så mye om forhold i fjellet osv, så kanskje et nybegynner kurs i topptur hadde vært noe. Kjenner ingen som driver med fjellsport så det er litt vanskelig å vite hvor man skal starte for å lære basicsene 🙂

  • Reply Elisa Røtterud 6. January 2016 at 20:34

   Der er det fint! Men sjekk ut toppturskolen også! Google det. De har kurs i Hemsedal ol. Og hvis du er solorytter- som det jeg er- er det bare en fordel. Mange som reiser alene på slike kurs og du lærer veldig mye. Se også Hvitserk- de arrangerer også fine turer i Norge. Husk at de fleste høyfjellshotel tilbyr guide. Sjekk norgesguidene og få tips der. Lykke til og håper vi ses!

 • Reply Margit 26. January 2016 at 10:15

  Jeg var alene på kurs med toppturskolen i Hemsedal, anbefales på det varmeste! Lærer utrolig mye, og veldig gøy 🙂
  Jeg blir med på tur, jenter 🙂

  • Reply Elisa Røtterud 26. January 2016 at 10:40

   SÅ gøy Margit! Hadde du Pål som guide? Jeg må også ta meg et slikt kurs…
   Stor klem

 • Reply Silje 30. July 2017 at 18:48

  Takk for tips og super blogg ( med andre gode tips også). Kanskje det må bli en tur til Hemsedal på meg også ?.

 • Leave a Reply