Trening/Velvære

Ikke bli en rosin!

21. February 2016

Fakta eller myte?

90 prosent av solen aldringstegn kommer av sol. Det er fakta!

Så hvorfor bli en rosin når du er en drue?

 

Q: Når en velger solkrem. Hva slags ingredienser bør en se etter?

Jeg mailet eksperten og fikk dette til svar:

 

A: Bredspektret UVA og UVB beskyttelse, UVB med SPF minimum 15 og UVA beskyttelsen medium til høy. Om du skal velge kjemisk eller fysiske avhenger av flere faktorer som hudtype og sensitivitet. I tillegg til filtrene er det stor forskjell på ulike solkremer. De mest avanserte solkremene benytter ny forskning som går ut på å benytte tilleggs ingredienser og en ny form for liposomteknologi for å gi solproduktene mer effektiv beskyttelse, redusere mengden frie radikaler på et helt annet nivå enn det UV-filtrene kan gjøre alene, samtidig som at produktene skal behandle den enkeltes hudtilstand og føles behagelig på huden.

Dette forteller Ann Kristin Stokke som er fagsjef i Skintific.

 

Q: Hvor ofte bør en smøre seg med solkrem?

 

A: Påfør 30 minutter før soling og gjenta hver annen time. Det aller viktigste når du bruker solbeskyttelse, er å sørge for at du bruker nok produkt for å sikre ønsket faktor. Det er som regel én teskje for ansiktet, og  1/8 kopp for kroppen. I dette tilfellet er det gamle ordtaket sant?.hvis lite er bra, må mer være bedre. Kreftforeningen anbefaler også å påføre solbeskyttelse annenhver time, forteller Ann Kristin.

 

2015-03-12 02.33.24

Selv sverger jeg til solkremtuber som er lette å ha med på tur. Denne fra Biotherm passer lett i topplokket eller i clutchen, for den saks skyld.

 

2014-05-28 01.14.22

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply