Trening/Velvære

10 Grunner til å drikke Alger

7. March 2016

#samarbeid med Supernature

Det smaker ikke godt, men likevel drikker jeg det. 

Alger.

Det har jeg gjort i 8 år nå. 

Afa-algen er den jeg foretrekker. En bitteliten teskje på tom mage- hver dag. Og jeg har mye energi. Kanskje litt for mye?

Les mer om AFA-algen HER.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Afa er i følge ekspertene den  mest næringsrike blågrønnalgene som finnes.

Men hva er egentlig alger?

Jeg sier at Spriulina er en “Upper”, mens en Chloeralla er er “Downer”.

Jeg har for eksempel for mye energi og harahjerte til å ta Spirulina, og sverger da heller til Chlorella.

Men dette er ikke god nok forklaring. La oss høre  mer utfyllende hva alger egentlig er.

 

_AKA1799Elisa-blogg-kopi

Jeg tok en telefon til Supermat laboratoriet. Gi meg 10 grunner til å drikke alger, spurte jeg dem.

10 grunner til å drikke alger 

 

 1. Alger er svært bærekraftig mat som lar seg dyrke frem raskt og uten belastninger på miljøet.

2. Alger inneholder naturlig vitamin A fra betakaroten (AFA-alge, Spirulina, Chlorella, Red Marine Algae) Vitamin A fra betakaroten bidrar til å opprettholde normal hud og normalt hår

3. Alger er proteinrike. (AFA-alge, Spirulina, Chlorella) Protein som bidrar til vekst og vedlikeholdelse av muskelmassen. Algen er også godt for energi da den inneholder, blant annet jern og B-vitamin

4. Alger er bredspektret mat. Spirulinas svært tettpakkede og bredspektrede næringsprofil gjør den svært godt egnet som matvare, og gjør den bærekraftig og miljøvennlig.

5. NASA (!!) anser spirulina-algen som særlig velegnet mat i rommet, både for sin høye næringsverdi, men også fordi det ser ut til at spirulina har en spesiell evne til å beskytte mot stråling.

 

spirulina_1783

6. WHO (Verdens Helseorganisasjon) har omtalt spirulina som egnet for bekjempelse av feilernæring hos barn, og internasjonale organisasjoner bekjemper i dag feil- og underernæring med spirulina-algen.

7. Spirulina-algen inneholder også plantestoffer som klorofyll, zeaxanthin og fykocyaniner. De fleste av slike plantestoffer har viktige funksjoner i plantecellene, men kan også påvirke biologiske funksjoner i menneskekroppen via ulike mekanismer. Mange er antioksidanter som reduserer oksidativt stress, og andre kan påvirke signalsystemer, cellesykluser, reparasjonssystemer og betennelsesreaksjoner. De observerte helseeffektene kan med stor sannsynlighet forklares ved at plantestoffer kombineres med andre næringsstoffer. Kilde: Nordic Nutritions Recommendations 2012-

 8. Chlorella har et høyt innhold av jern og vitamin K. Jern bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, og til normal oksygentransport i kroppen. Vitamin K bidrar blant annet til å opprettholde normal benbygning.

9. Spirulina også er en rik kilde til krom, som bidrar til å opprettholde et normalt blodsukkernivå.

10. Chlorella har et høyt innhold av jern og vitamin K. Jern bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, og til normal oksygentransport i kroppen. Vitamin K bidrar blant annet til å opprettholde normal benbygning.

 

_AKA1790Elisa-blogg-2-kopi

Jeg er stolt  Supermat ambassadør. Og deres siste lansering er: Spirulina med Mint og Kakao!

Denne smaker godt! Er du nybegynner med alger- er dette midt i blinken!

Kakao er rikt på magnesium og mynten gir frisk smak. For en god kombinasjon. Denne kan drikkes godt alene, ha den i smoothie eller prøv den i pannekakerøren! Grønne pannekaker er visst det nye, har jeg hørt.

 

Nyheten Spirulina mint & kakao får du kjøpt på den nye nettbutikken www.soma.no.  Her får du også kjøpt alle Supernature produkter, og masse annet snacks for helseinteresserte.

 

Følg meg på Instagram @elisarotterud og vær med i konkurranse der du kan vinne denne magiske algekrukken. 

 

Foto: Anja Ka

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply