Reise/Eventyr

Den nye reisetrenden: SOLOFERIE

29. March 2016

Drømmer du om ferie med selvrealisering, alenetid og helsefokus, mens resten av familien vil til Disney Land? Da bør du reise på soloferie.

LES OM MIN SOLOFERIE I THAILAND HER. 

 

Tre av ti nordmenn drømmer om å reise på ferie alene. Den nye reisetrenden heter soloferie. Og du trenger ikke være singel for å dra. Reis fra mann og barn med god samvittighet!

 

location20-kopi

 

– Man er ikke lenger redd for å oppleve verden på egenhånd. Selvrealisering kombinert med en forsterkende frihetsfølelse trigger oss. Samtidig er det å reise alene en fin måte man å lære seg selv å kjenne. Nå er det utrolig enkelt å holde kontakten med venner og familie mens man er på reise, som gjør at flere og flere føler seg trygge når de reiser alene, forteller talsperson for Expedia Norge, Charlotte Gogstad.

Sender du feil signaler ved å reise alene hvis du er gift og har barn?

– Nei, du trenger ikke være singel for å reise solo, selv om en undersøkelse Expedia.no gjorde i fjor viser at ønsket om å møte nye mennesker er en ekstra motivasjon for de som reiser alene. Men på reise alene er du fri for plikter, kompromisser og forventninger til andre enn deg selv, noe som kan gi et etterlengtet pustehull for mange som trenger litt tid til å finne tilbake til seg selv. I tillegg er det mange par som ikke kan ta fri fra jobb på samme tid, der en av ti i Norge sier at dette kan være vanskelig å få til, mener Gogstad.

 

IMG_0304

Så det er lønnsomt å ta seg soloferie?

– Når man er ute på reise har man tid til å slappe av og reflektere. For noen handler det å reise alene om å få en etterlengtet pause fra hverdagslivet. Men det handler nok vel så mye om deg selv, ha tid til å slappe av, og oppleve akkurat det du selv vil. Du kan ha andre behov og ønsker til en ferie enn det partneren din har, så det kan nok være sunt å gjøre noe sammen og hver for dere. En undersøkelse vi gjorde i fjor viser at vi kommer tilbake fra ferie og er både gladere, lykkeligere og mindre stresset, noe som også kan være bra for partneren vår, sier Gogstad.

Jeg har testet ut 2 ulike soloferier som du vil få denne uken. 

 

Reis! Stikk! Just do it!

IMG_9890

 

LES OM MIN SOLOFERIE I THAILAND HER.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Siri 30. March 2016 at 14:52

  Hei,
  Hvor er solbrillene og kjolen din fra?? 🙂

  • Reply Elisa Røtterud 31. March 2016 at 07:23

   Hei Siri,
   Brillene er fra Sunpocket. De er lette og fine på tur! Får dem på nett. Og kjolen er fra det australske surfmerket Insight:)

 • Reply Karoline 20. April 2016 at 18:20

  Stikker alene til Nice på søndag og gleder meg som en liten unge! ?

  • Reply Elisa Røtterud 20. April 2016 at 20:44

   Juhuu! Så deilig! Jeg drar til INdia i morgen tidlig- men historiene derfra kommer på senere. Digital Detox!
   Ønsker deg god reise! Spis godt og pust med magen. Deilig!

 • Reply Silvana 21. April 2016 at 02:03

  Det er helt fantastisk å reise alene og alle burde absolutt prøve det ut. Det skjer noe spesielt med deg selv. Jeg hadde et beintøft år og plutselig bestemte meg for å reise. Reiste fra mann og hus.. Jeg reiste til Chile og var der nesten i 3 mndr. Og det var helt fantastisk. Kom hjem som ny ?? ❤

  • Reply Elisa Røtterud 21. April 2016 at 06:10

   Kjære Silvana,
   Jeg får ikke lest hele din mail-da jeg sitter på flyplassen og av en merkelig grunn kommer ikke alt opp. På vei til India nå!
   Jeg ønsker deg en fin dag.
   #EDIAX
   Everyday is an expedition.
   Stor klem
   Elisa

  Leave a Reply