Reise/Eventyr

Soloferie i India, Kerala

5. April 2016

SOMATHEERAM I KERALA, INDIA

Helse- og yogaferie

Hvor:   Somatheeram i Kerala, India.

Passer til deg som har reist alene før.

Tema: Helse og yoga.

Antall dager: 10 + 2 reisedager

 

Incredible India

 

– Namaste.

En blid og rund dame folder hendene og hilser velkommen til Ayurveda- og yoga-resorten Somatheeram i Kerala, India.

IMG_1789

 

Ayurveda hevdes å være det eldste medisinske systemet i verden med røtter 5000 år tilbake i tid. Ayurveda innebærer blant annet yoga, urteformler, diett, pusteøvelser og renselse for å opprettholde mennesket i sin opprinnelige balanse. Prinsippet er at alle er født med et unik kroppssinn og konstitusjon som trenger ulik type mat, trening og klima. Behandlingsformen godkjent av Verdens Helseorganisasjon (WHO) som et naturmedisinsk helsesystem.

 

015-kopi

– 60 % av våre gjester er soloreisende kvinner fra vesten, forteller daglig leder Mr. Baby Mathew.

kerala_house_02-kopi

 

– Hit kommer du for å lære mer om deg selv og ditt indre, gjøre yoga og oppleve gode kroppsbehandlinger mot stress og anti-aging, men også velvære og nytelse, supplerer han.

 

Beach04-kopi

Renser kroppen

– Ayurvediske behandlinger er en fin måte å få ut slaggstoffer på, siden behandlingene er dype og er spesielt gunstige for å stimulere sirkulasjonen i lymfesystemet, forteller Sara Chacko.  Hun er kostholdsveileder, forfatter og foredragsholder og kjent for sin store kompetanse innen helse, kosthold, supermat og urtemedisin.  Hun har også en egen blogg der hun deler av sine erfaringer og sin kunnskap innen helse og kosthold på sarachacko.no.

 

IMG_1421-kopi

Nye opplevelser

Ditt første møtet med India er et kultursjokk for de fleste. Fargene, de utallige menneskene, biler, sykler, falleferdige hus og midt oppe i det hele finner man en rekke fantastiske byggverk og spennende natur. Likevel er dette selve turdestinasjonen til søkende soloreisende. Dette er jo yogaens hjemland! For en førstegangsreisende til India er Kerala et godt utgangspunkt. Her finner du en rekke yogaskoler med vestlig innflytelse, slik at kultursjokket ikke blir for omfattende.

 

2013-12-02 00.38.41

Somatheeram er en lukket resort og det føles trygt å være her. En langstrakt strand ligger nedenfor resorten som inviterer til solslikking og ro. Resorten er økologisk drevet og er bygget i Kerala style som er spesiell type arkitektur for regionen i India.

 

DSCN0737 kopi-kopi

– You are very-very stressed and you look very-very old for you age, humrer Mr. Baby Mathew og sender meg i den første behandlingen som heter Pizhichil. Den skal visstnok være foryngende.

Tempererte urteoljer blir dryppet over hele kroppen i et rytmisk mønster av to behandlere samtidig som jeg får en lett synkronmassasje. De uvante og sterke duftene av urter gjør det til en eksotisk opplevelse. Det lukter  i alle fall ikke som kroppskremen jeg har kjøpt  i Tax Free butikken på Gardermoen.

Terapeuter innen Ayurveda bruker urter, massasje, oljer, inhalering av damp, varme bad og skreddersydde dietter for å behandle kroppen.

Yogaundervisningen etterpå føles også godt.  Det er noe særegent å gjøre Yoga i India der guruen snakker engelsk med indisk aksent. Namaste sier vi til hverandre etter timen.

kamalaya_yoga24 kopi-kopi

 

 

_W7A2990-kopi

 

Nettsted: www.somatheeram.in

Når skal du dra: Hit kan du reise hele året. Reiser du under monsunen på sommerstid og tidlig høst er prisene lavere.

Pris: Ønsker du et helseprogram koster det fra ca. 15000 kroner for en uke.

Adkomst: Fly til Mumbai og derfra til Trivandrum sør i India. Somatheeram ligger 21 km fra flyplassen og en utsendt fra resorten henter deg når du lander.

Dette tar du med deg:  Sarong, badetøy og klær som dekker skuldre og legger. I India er de fortsatt konservative innen klesveien og det må respekteres. Ta også med Anti-BAC hvis du skal på tur utenfor resorten.

Hvem bør dra: Du er eventyrlysten og nysgjerrig på nye kulturer og har kanskje reist alene tidligere.  Antall feriedager: 10 + 2 reisedager

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Marit 5. April 2016 at 23:13

    Ser fantastisk ut! Nydelige bilder ?

    • Reply Elisa Røtterud 6. April 2016 at 18:40

      Denne turen gjorde jeg for noen år tilbake. Et spennende sted! Stor klem

    Leave a Reply