Reise/Eventyr Trening/Velvære

Slik får du positive tanker!

3. May 2016

 

I dag vil jeg prøve deg å få til å bevege deg ute i naturen. Til å praktisere mindfulness ute, eller tenke positivt!

Forrige uke var jeg nemlig i India og dagboka derfra kommer så snart jeg har fått litt mer ro i kroppen. For meg var det veldig vanskelig å sitte rolig og meditere. Dette krever mye arbeid, tålmodighet, konsentrasjon og vilje. Men jeg får ro, forundring, glede og tilstedeværelse når jeg går. Og gå gjerne på smal sti!

Hvorfor du bør gå på smal sti, kan du straks lese.

 

IMG_0077

Det berømte sitatet av filosofen René Descartes (1596-1650): Jeg tenker altså er jeg, duger ikke lenger i dag. Du skal jo ikke tenke. Du skal være. Være her- her og nå!

Buddha sa det veldig fint: Ikke tenk på fortiden. Ikke drøm om fremtiden. Men vær tilstede her og nå.

Men dette er jo ingen enkel affære, dessverre. Vi jo mer vi prøver, desto flinkere blir en.

Så hvorfor ikke teste ut mindfulness ute i naturen? På de herlige stiene vi har her i landet!

 

IMG_0081

Annette Bischoff har skrevet doktorgrad om stier og dette sier hun om de ulike følelsene stiene trigger:

Den brede stien: Flytter fokus fremover og utover.  Gir en større distanse til omgivelsene og øker den vandrendes tempo.  Gir jevn gangrytme. Oppmerksomheten rettes ofte mot annet enn turen og naturen, som de hverdagslige tingene og jobben.

Den smale stien: Skaper nærhet. Knytter oppmerksomheten til de nære naturomgivelsene. Senker tempoet. Gir vekslende gangrytme og du følger bevegelser i landskapet. Fokus veksler mellom å være inn og ned og frem og utover.

 

IMG_0091

På de brede stiene går vi ved siden av hverandre og snakket om ting vi bærer med oss fra dagen, eller om noe som skulle komme.

På de smale stiene går vi etter hverandre og legger merke til flere detaljer, og vi undret oss mer, sier Bischoff  til www.ut.no

Den smale stien gir deg dermed forundring og kan tilføre deg glade tanker!

Har du en skikkelig dårlig dag, vil jeg anbefale deg å oppsøke en smal sti. Da må du nemlig konsentrere deg om hvert eneste skritt. Folk betaler gjerne store summer for å erfare Mindfulness for coacher, men så kan de altså oppleve dette ved å gå på smal sti. Ting behøver ikke være så innmari komplisert.

 

IMG_0192

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply