Reise/Eventyr

På flyet til India #Reisedagbok

10. May 2016

Namaste,

For et par uker siden befant jeg meg i India. Uken før det igjen i Spania.

Mange av dere har kanskje fulgt reisen på Snap? Du finner meg på: Elisarotterud

Vi starter med India turen.

HVA: Yoga Retreat, Purple Valley Yoga

HVOR: GOA, INDIA

HVEM: Elisa, Kjersti og Susanne

 

DAGBOK.

21.04.16

Nå sitter jeg fastklemt oppi lufta i en wienerpølse av et gammalt fly, eller såkalt årgangsmodell på ca 15 år av ei restemat maskin- og venter på at den skal lande trygt. Om åtte timer.

Reise:

Oslo-London-Mumbai-Goa. 

(Kjære lesere. Jeg vil minne dere om at til tross for utallige reiser, lider jeg av flyskrekk. Så en flyskrekkers dagbok, er alltid litt sånn kåmsi kåmsa. Ta alt dette med en klype salt.)

Slik ser skriften min ut når jeg er redd:

IMG_4500

Det er klart det er livsfarlig å sitte her innelåst i lufta. Dette er  innlysende informasjon for oss flyskrekkere, og derfor må vi være på vakt. Det er vår plikt! For resten av flyet sover som de var i mors vom. Men for all del. Sov dere. Jeg sitter her og passer på dere.  Skål da!

Jeg reiser med to nye bekjentskaper. Kjersti og Susanne. Kjersti er advokat og underviser i yoga. Susanne er gründer av moteimperiet Holzweiler og yogi. Mer om dem senere. Nå grynter de her ved siden av meg med øynene lukket. Dem om det.

Hvorfor reise helt til India for å praktisere yoga?

Jeg er ingen Yogi.  Jeg er et 02 snappende vesen som elsker motbakke og høy puls.  Men jeg har skrevet utallige artikler om yoga. Jeg har reist til India to ganger tidligere, Bali, Nepal, Thailand og Kambodsja for å lære mer om yoga. Jeg har til og med testet ut nakenyoga i New York. En grufull opplevelse. Fyttirakkern.

 

047theleeladesignhotels_0

Jeg er egentlig grønn av misunnelse på folk som gjør yoga regelmessig.

Jeg innbiller meg de er i konstant vater. At de er gode, snille, omtenksomme, økologiske mennesker som gløder av intens tilstedeværelse og kjærlighet.

Jeg forestiller meg at de ser skjønnhet i alt rundt oss og ikke lar seg stresse.  De er som søte engler i Oscar de La Renta kjoler. De svever. De har hår som skinner av gull.  Og øyne som et hav-møter strand- på et postkortmotiv. De er solstrålene i menneskemengden.  Jeg vil og!

 

_W7A3136

Hva er så egentlig yoga? Hvorfor skal vi praktisere dette?  Hvorfor reise over bekken etter vann?

Yoga er en over 5000 år gammel tradisjon som stammer fra India. Ordet yoga betyr union og refererer til forbindelsen mellom kropp og sinn. Yogapraksisen består av ulike fysiske stillinger, pusteøvelser, meditasjon, konsentrasjonsteknikk og avspenning, og er et system som hjelper oss å oppnå balanse mellom kropp, sinn og sjel.

Ordet Yoga stammer fra Sankrit som er et gammelt indisk språk og betyr forening eller å binde sammen. Med dette menes forening av sinn, kropp og ånd.

Sånn.

Nå landet flyet i Mumbai.

Flaks denne gang også.

La eventyret starte.

 

IMG_4263

 

 

 

 

 

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply RIKKE 10. May 2016 at 18:24

    HAHAHA!! Da skulle jeg ønske at vi kunne reist sammen, så kunne vi byttet på å holde vakt. Forstår ikke at folk kan sove! Er konstant på vakt der oppe i lufta. Hvor langt over bakken er vi? Sikker på at de er våkne der fremme? Hva er den lyden? osv. Jeg blir helt utslitt vettu. Helt tullete. Gøy å lese om turen din, og jakten på yogiens energi. Selv trives jeg best med motbakker og ski! R

  • Reply Jeanette EH 11. May 2016 at 07:03

    åååååh! så deilig, en av mine drømmer som skal realiseres i nær fremtid, håper jeg, gleder meg til å lese mer fra turen. Alle gode tips om sted, når reise, hvor reise osv mottas med stor takk!

  • Reply Jeanette EH 16. May 2016 at 10:02

    I will, har allerede forberedt familien på at mor og hustru skal på tur alene. Hvor valgte du å bo her?

  • Leave a Reply