Reise/Eventyr Trening/Velvære

Innsjekk på Purple Valley Yoga, Goa

11. May 2016

23. 04.16

Kjære dagbok,

Fargene, duftene og menneskene! Goa er som et vakkert smykke. (Bare vent til i morgen- så vil du se!)

Slitne etter den lange geografiske ferden, er vi glade for å være i yogaens rike. Og jeg vil umiddelbart si det er stas å reise med andre. Jeg er så vant til å reise alene- og mitt reisefølge, Kjersti og Susanne er bare herlige, smarte, morsomme mennesker!

OBS! Egentlig bør en ta en test på en langweekend før du reiser på ferie med venninner. Venninnene dine er annerledes på tur. Noter dette bak øret. Jeg snakker av erfaring. (Jeg var på en fjelltur i en svunnen tid der venninnen min måtte dusje og lese avisen før vi skulle rekke en ferje. Aldri igjen- tenkte jeg. Men vi er fortsatt gode venner altså!)

Susanne, Kjersti og jeg er ikke i samme omgangskrets- og derfor reiser vi sammen med åpent blikk og sinn.  Det er kanskje derfor dette funker så bra?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag skal jeg sjekke inn på Purple Valley Yoga, og jeg gleder meg stort. Dette er en svært anerkjent yoga retreat der bare “yogikjendiser” kommer og underviser.

Kurset vi har meldt oss på er med (selveste) John Scott.

En popstjerne i Ashtanga miljøet.

Alle vet hvem John Scott er.

Oh, skal du på kurs med John Scott- sa mange før jeg dro. Og jeg merket at jeg fikk statuspoeng.

Ja, John Scott svarte jeg nøkternt.

Mellom oss, ante jeg ikke hvem denne karen i alvehøyde og flettet skjegg var.

Dette er min egen uvitenhet. Men derfor er det fint å reise og oppsøke. Du lærer alltid noe nytt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

John Scott in Action.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På Purple Valley Yoga skal jeg meditere, menstuere og gjøre yoga.

Når en får menstruasjon må vi nemlig si i fra, for det er livets flod. Da bygger assistentene til John Scott store menstruasjonsslott som består av en rekke puter i underlige fasonger til oss i shalaen. Og der kan vi ligge og lide. For det er helt naturlig. Og så vil noen komme å rette på menstruasjonsputene, brikkene i menstruasjonsslottet, for at vi skal lide bedre, og det vil føles så ekte, tilstedeværende og deilig. De vil også stryke deg på ryggen og hviske hemmelige, myke gloser.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Et tropisk paradis!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er Kjersti.

Men hvorfor gleder Kjersti og Susanne seg mer enn meg? Er det fordi de er småbarnsmødre og ser fram til en “time out”? Kan det være fordi de praktiserer oftere enn meg og vet mer om yoga?

Kjersti er som tidligere nevnt yogalærer (Instagram: @kjerstiyoga- der finner du henne!), og Susanne praktiserer også regelmessig.

Jeg gjør yoga når det er kurs her og der, samt når jeg har lyst. Og jeg har som regel lyst hver høst fram til langrennsesongen starter. Jeg er med andre ord, en du ikke kan stole på når det gjelder yoga.

Men kan jeg bli en yogi på 7 dager?

Nei, det kan jeg selvsagt ikke.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men jeg kan gjøre mitt beste!

 

Jeg tar en snus og ser meg rundt. Wow-er litt. For her er det virkelig vakkert.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jeg har vært på Purple Valley Yoga før.

I 2006 var jeg her på kurs.

(Med Tim og Kino. Sistnevnte har 990K følgere på Instagram. @kinoyoga. Yogamiljøet er mye større enn for eksempel motemiljøet, noterer jeg meg i bak øret.)

Jeg hadde et fantastisk opphold som ga mersmak på yoga. Den gang var jeg “ung og lovende”.  Spirituelt søkende og nysgjerrig på alt (les litt uten filter). 10 år etter er jeg “bare lovende” og har forsonet meg mer med den personen jeg er. Men nysgjerrigheten min er heldigvis intakt. (Dog mer filtrert.)

IMG_4263

Men før vi fortsetter. La oss ha noen definisjoner klart.

I går nevnte jeg hva yoga er. (Bla tilbake) Men hvorfor bør du praktisere yoga?

Hvorfor bør du praktisere yoga?  

Mange forbinder yoga med noe spirituelt og søkende. Det er muligens derfor mange kvinner omfavner det.

Yoga kan også være en treningsøkt eller uttøyningstime.

Yoga er blitt en del av moderniteten i Vesten.

Yoga er mote og trend.

Yoga tiltrekkes et system for å dempe stress.

Yoga bygger på erfaring av at kroppen leder til kontroll av sinnet og omvendt. Slik kontroll leder til fred. (Yes, please!)

Målet med yoga er å skape ro, fokus og konsentrasjon.  Du opplever tilstedeværelse av å gjøre yoga.

Det er veldig mange fine yogaklær. Som Run & Relax.   ( Min venninne Vibeke Klemetsen står bak disse fantastiske klærne #vennereklame.)

 

IMG_4598

 

Det finnes utallige yogaformer.  Noen av dem heter:  Hatha, Vyniasa,  Ashtanga,  Power Yoga, Bikram, Jivamukti, Yiengar, Anusara Yoga, Vini Yoga, Naken Yoga,  Kundalini, Yin Yoga osv.

Jeg er her for å praktisere Ashtanga Yoga. Den mest dynamiske formen for yoga.

Sånn. Nå må jeg gå. John Scott kommer og skal ønske oss velkommen.

Vi fortsetter derfor  i morgen.

Shalabasana og Solhilsen A

Elisa

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply