Når folk skriver “I love my job” på Instagram, blir jeg av og til litt irritert. Det kommer an på blodsukkeret. Jeg synes det er skrytete og teit. Men i dag- har jeg lyst til å si det samme: I love my job. Jeg kapitulerer for øyeblikket.
Denne helgen fikk jeg nemlig oppdraget å reise til Hotel Mundal for å holde workshop i SoMe til hotellene under Pure Hotels.
Og for et sted!
Hotel Mundal finner du i Fjærland.
Ingen steder på Vestlandet er breen nærmer fjorden enn i Fjærland.
Se fargen på vannet!
Mellom den mektige Jostedalsbreen og den mektige Sognefjorden ligger den bittelille bygda- som likevel er på Norgeskartet. Her er Den norske bokbyen, Norsk Bremuseum og det flotteste kanskje: Vakker natur og bratte fjell omkranset blant bre og fjord.
Her kan du gå fantastiske fjellturer!
Fram til 1986 hadde den bittelille bygda kun kontakt med omverdenen via ferje. I dag ligger Fjærland på hovedveien mellom Sogn og Fjordane. Så det er bare å tråkke på gasspedalen.
Blid som en blir av å ha på seg rosa ulltrøye, sjekker jeg inn på Hotel Mundal.
Hotellet er fra 1891 og et romantisk drømmeslott til tross for noe slitt fasade. Det majestetiske bygget med fjorden rett utenfor (som til info er asurblått som i Maldivene grunnet brevannet)- gir en helhetlig eventyropplevelse.
Hvert av de 33 rommene er unikt innredet.
Kravstor som jeg er, velger jeg Tårnsuiten for natten.
Drømmer du om et herskapelig eventyrbryllup, i liten skala – hadde jeg sett på dette hotellet. Med sine 33 rom og flotte spisesal i første etasje med to store stuer på samme plan- vil du få en intim feiring av din store dag.
Her er det så delikat innredet at det sågar på virker gangen din: Du beveger deg grasiøst fra værelse til værelse og med glasset høyt hevet.
Det ligger dessuten en sjarmerende rødmalt trekirke et champagnesprett på drøye 20 meter unna hotellet. Det er bare å gratulere med dagen!
Men nok om bryllup. Dette angår ikke mine affærer.
La oss gå inn å ta en titt!
Etter mitt arbeid er ferdig, svever jeg inn i spisesalen for å bestille a la carte.
Til forrett:
Spekeskinke med varm geitost- servert på en grillet baguette med friske urter, pesto, jordbær og honning.
Hovedrett:
Dagens Fangst- med sitron, safransaus, babypotet og julienne grønnsaker.
Og til dessert:
Sjokoladefondant- servert med safran, multer og pisket krem.
Stiltips: Skal du besøke ærverdige hoteller- ta gjerne med deg en feminin kjole! Det vil gjøre det lille ekstra, slik at totalopplevelsen blir…. Total!
Jeg velger en kjole fra det norske merket Iben til kvelden.
Jeg bøtter nedpå, for jeg hører det spøker på hotellet.
Så er det plutselig natta og jeg legger meg oppe i tårnsuiten. Nede hører jeg vakker pianomusikk og jeg sovner med et smil rundt munnen.
Det skumrer. På tide å slukke lyset.
No Comments