Trening/Velvære

Bringebær på pinne!

4. July 2016

 

IMG_0439

Bringebær er sjokksunt.

Hvorfor ikke lage is av dem?

De røde bærene er proppfulle av fiber, som metter godt og gjør magen glad. Dessuten inneholder bringebær en rekke sunne antioksidanter, som både beskytter deg mot kreft og styrker immunforsvaret. Derfor er det smart å flette dem inn i hverdagsmaten både til frokost, middag og kvelds.

 

IMG_0478

 

I Lærdal er bøndene nå i full gang med å klargjøre årets avling. Og takket være et samarbeid mellom Lærdal Grønt og BAMA kan de tilby norske bringebær gjennom hele året – ikke bare i de 4–6 ukene sesongen varer.

Selv er jeg på plass i det grønne riket og ser på Sherpa arbeide på bæråkeren. Klart jeg er stolt av å være sammen med en bærbonde!

 

IMG_0476

De klimatiske forholdene i den grønne kommunen er optimale for dyrking av bringebær. Med lange lyse dager og kjølige netter, vil det i løpet av sommeren bli høstet ca. 150 tonn med bringebær i bygda. Dette gjør Lærdal til et av de største produsentmiljøene for bringebær i Norge.

– Ved å fryse bærene umiddelbart etter plukking kan vi plukke bæra når de er på sitt aller beste, og stanse alle nedbrytningsprosesser umiddelbart. På denne måten får du premium norske bringebær hele året, sier leder av bærutvalget i Lærdal Grønt,  Petter Andresen.  

 

IMG_0484

 

 

2013-07-12 01.46.43

Her har jeg laget et deilig mellommåltid på gården:

-Bringebær fra Frigard

– Jordbær fra naboen

– Mango fra butikken

– Hampfrø

Hampfrø inneholder store mengder magnesium, omega-3, vitamin E og proteiner.

IMG_0443

Test også ut min Bringebær på pinne med supermat:

Du trenger:

– 1 kurv frosne bringebær fra Lærdals beste/ Frigard som du moser i en blender.

– Bittelitt sitronskall

– 2 ts Lechitin

– 2 ts Bipollen: Bipollen er et av naturens mirakler i matveien, spekket med livgivende supernæring fra økologiske blomster.

– En barneneve hampfrø

* Lechitin: Dette er kort fortalt en kilde til et B-vitamin som er nødvendig for at kroppen skal fungere normalt. Lechitin bidrar til en sunn hukommelse, fettforbrenning, hjernefunksjon og leverfunksjon. Perfekt som tykningsmiddel i smoothie og iskrem også.

IMG_0450

 

IMG_0456

 

Jafs!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Esp 2. August 2015 at 23:46

  Du, det der har jeg også lyst til å lage! Hva brukte du som form?

  • Reply Elisa Røtterud 4. August 2015 at 09:53

   Hei! Jeg kjøpte form i en kjøkkenbutikk i Sogndal/ men du finner ispinneformer på nettet også. Det er veldig lett å lage! Og for et sunt mellommåltid! mmm! Superhilsen!

 • Reply I am sooo bored! Oh Yeah! – Elisa Røtterud 9. July 2016 at 19:41

  […] om bringebær HER og lag din egen […]

 • Leave a Reply