Bringebær er sjokksunt.
Hvorfor ikke lage is av dem?
De røde bærene er proppfulle av fiber, som metter godt og gjør magen glad. Dessuten inneholder bringebær en rekke sunne antioksidanter, som både beskytter deg mot kreft og styrker immunforsvaret. Derfor er det smart å flette dem inn i hverdagsmaten både til frokost, middag og kvelds.
I Lærdal er bøndene nå i full gang med å klargjøre årets avling. Og takket være et samarbeid mellom Lærdal Grønt og BAMA kan de tilby norske bringebær gjennom hele året – ikke bare i de 4–6 ukene sesongen varer.
Selv er jeg på plass i det grønne riket og ser på Sherpa arbeide på bæråkeren. Klart jeg er stolt av å være sammen med en bærbonde!
De klimatiske forholdene i den grønne kommunen er optimale for dyrking av bringebær. Med lange lyse dager og kjølige netter, vil det i løpet av sommeren bli høstet ca. 150 tonn med bringebær i bygda. Dette gjør Lærdal til et av de største produsentmiljøene for bringebær i Norge.
– Ved å fryse bærene umiddelbart etter plukking kan vi plukke bæra når de er på sitt aller beste, og stanse alle nedbrytningsprosesser umiddelbart. På denne måten får du premium norske bringebær hele året, sier leder av bærutvalget i Lærdal Grønt, Petter Andresen.
Her har jeg laget et deilig mellommåltid på gården:
-Bringebær fra Frigard
– Jordbær fra naboen
– Mango fra butikken
– Hampfrø
Hampfrø inneholder store mengder magnesium, omega-3, vitamin E og proteiner.
Test også ut min Bringebær på pinne med supermat:
Du trenger:
– 1 kurv frosne bringebær fra Lærdals beste/ Frigard som du moser i en blender.
– Bittelitt sitronskall
– 2 ts Lechitin
– 2 ts Bipollen: Bipollen er et av naturens mirakler i matveien, spekket med livgivende supernæring fra økologiske blomster.
– En barneneve hampfrø
* Lechitin: Dette er kort fortalt en kilde til et B-vitamin som er nødvendig for at kroppen skal fungere normalt. Lechitin bidrar til en sunn hukommelse, fettforbrenning, hjernefunksjon og leverfunksjon. Perfekt som tykningsmiddel i smoothie og iskrem også.
Jafs!
3 Comments
Du, det der har jeg også lyst til å lage! Hva brukte du som form?
Hei! Jeg kjøpte form i en kjøkkenbutikk i Sogndal/ men du finner ispinneformer på nettet også. Det er veldig lett å lage! Og for et sunt mellommåltid! mmm! Superhilsen!
[…] om bringebær HER og lag din egen […]