Trening/Velvære

8 tips for løping ute!

25. August 2016

Når du har hjemmekontor i Lærdal og skriver, blir en jo tørst. For å løpe på polet må en komme seg til Sogndal eller Årdal. Det er en ferd og tokt. En må ta visse forhåndsregler når en løper slik.

Bekledning- sunn fornuft- rette sko- og vett- er det som trengs for en god polferd.

Her får du 8 tips for uteløping.

Elisablogg.04.04.16_AKA5254-kopi

1. Bruk sunn fornuft.  Før du begynner å løpe, ta en mental sikkerhetssjekk. Er skoene dine knyttet hardt nok? (Ja, mor) Er du godt kjent med løypen? (Jeg skal til polet og vil løpe fra Lærdal til Sogndal- dette inkluderer en ferjetur/retur) Har du informert andre om at du er ute og løper? (Kjæresten min- og han er like tørst.) Når du løper fortsett sikkerhetssjekken. Sørg for at du løper mot trafikken så du kan se bilene komme, se opp for hull i asfalten og steiner på stien og løp på opplyste veier og stier.

IMG_3300

 

2. Vær synlig.  Uansett hvilken tid på døgnet eller året du løper, sørg for at du er synlig, ikke minst for biler. Du bruker refleks. (Ja mor. Swix har forresten utrolig kult treningstøy med reflekser. Sjekk ut serien Wistech!)

 3. Ikke løp alene i mørket.  (Jeg løper aldri alene i mørket i Lærdal. Jeg er redd for å bli kidnappet.) Uansett hvor komfortabel du er med å løpe alene om kvelden, er man alltid sterkere jo flere man er. Løp med en venn eller finn en løpegruppe å løpe med.

4. Ha godt utstyr.  Riktig utstyr bidrar til å forhindre skader og slitasje.  Invester i de rette løpeskoene. Ikke gå kun etter utseende, men fokuser på støtte og gode såler. Gode sportsbutikker tar en grundig sjekk av foten din og hjelper deg. Kanskje du skal investere i en skikkelig god såle? Kjøp deg også lette løpeklær som puster.

IMG_3366

 

 5. Ha med mobilen eller hodelykt.  (Jeg har alltid med meg mobil og en liten hodelykt fra Petzl- just in case jeg blir mørkeredd. Og det blir jeg alltid. Redd i mørket.)

6. Unngå distraksjoner.  Det kan virke vanskelig, men å løpe uten musikk skjerper sansene. (Her sliter jeg litt, men jeg skal prøve.) Uten musikk hører du kommende biler, syklister, bilhorn, løpske hunder og andre potensielle farer.

7. Ta hensyn.  Husk at mange bilister og syklister ikke forventer å møte løpere på veien. Selv om du ser dem, er det ikke sikkert de ser deg. Oppnå øyekontakt med bilister og syklister hvis du ønsker å løpe forbi dem eller krysser veien. Prøv å unngå å løpe i bilbanen, og hold deg til fortau og stier.

 8. Stol på instinktene dine.  Hvis et område eller en person får deg til å føle deg ubekvem, stol på instinktene dine og løp i motsatt retning. (Just do it.)

 

IMG_3294

 

 

Elisablogg.04.04.16_AKA5224-kopi

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply