Trening/Velvære

Er du en BIOHACKER?

31. August 2016

Det er mangt jeg ikke forstår. Og det er greit.  Biohacking for eksempel. Hva i all videste verden er dette for et tullete trendord?

Hvis jeg forstår definisjonen riktig og etter å ha sakset ut fra www.biohacker.no som sier følgende:

En Biohacker er en som søker optimalisering av helse og livsstil. En som ønsker å være den beste utgaven av seg selv. 

Deretter følger eksempelet:

Før kaffe: Trøtt, uopplagt og sliten.

Etter kaffe: Opplagt, energisk og klar for gjøremål.

Forskjellen er kaffen i magen.

Hva vi putter i kroppen vår har enorm påvirkning på hvordan du føler deg, fortsetter de.

Du store alpakka. Er ikke dette folkevett? Må vi ha slike fancy ord?

 

IMG_4296[1]

Men dette heter altså Biohacking. Ikke folkevett.

Jeg tok en rask prat med min helsecoach Isabella Bukurie Krasniqi gründeren bak Elite Helse, for å høre hennes definisjon av Biohacking. 

IMG_4288

Hva i helvete er Biohacking, Isabella?

Biohacking er det vi utsetter oss selv for – lyd, smak, følelser. Det som kjennetegner en biohacker, er deres måte å lære på. De mener man lærer lettest gjennom å ta og føle på ting – gjennom erfaring.

For eksempel – er du sulten, føler du deg svak og uten energi. Etter å ha spist et næringsrikt måltid, vil du føle deg mett og energisk. Men spiser du istedet en pose med smågodt, vil du raskt miste den plutselige energibomben. Med andre ord – det du putter i kroppen vil ha en direkte effekt på din kropp, forteller Isabella.

IMG_4247

Vi er biologiske vesener som blir direkte påvirket av alt vi putter i oss eller utsetter oss selv for. Hva vi spiser, mennesker vi omgås med, musikk vi hører på o.l. vil være et resultat av hva som kommer ut av oss i form av energi, humør, følelser, tanker.

En biohacker lærer, som sagt, av å erfare.

Det fins enkelte tiltak man kan gjøre for å forbedre hverdagen din – dette gjelder alt i jobben, på skolen, hjemme osv. Dette gjelder de mest grunnleggende tingene i hverdagen din.

Biohacking handler om å unne kroppen din det som faller mest naturlig for oss, det kroppen faktisk higer etter – ren og næringsrik mat, puste inn frisk luft, tur i naturen, riktig postitur for bedre holdning og unngå muskelsmerter, drikke nok vann- etc.

IMG_4286

Videre kan du trene opp hjernen din til å tenke annerledes.

Vi blir daglig omgitt av negative holdninger, negativ energi og for høye forventninger til oss selv og alt annet vi omgir oss med. Hva skal egentlig til for å omdirigere hjernen inn på andre, mer positive tanker? En lyd? En handling?

Musikk har en bevist effekt for omdirigering av hjernen. Spørsmålet er da hvilken type musikk du hører på – slapper du mest av til naturlyder eller techno?

IMG_4294

På samme måte kan meditasjon hjelpe deg med å klarne tankene dine, og gi deg en mer fredfull nattesøvn samt hverdag.  Dersom du streber mot en fredfull tilværelse, vil du kunne oppnå dette over tid. Det vil på samme måte påvirke arbeidsflyten din i lengden. Mange opplever en sensasjon som kalles “flow”. Dette er tilstanden du oppnår forbi dyp fokus og arbeidsflyt. Du vil jobbe bedre enn noensinne, der tid og sted forsvinner i omverden. Fokuset ditt vil kun ligge på prosjektet foran deg. Dette fenomenet opplever ofte atleter etter lang tid med hard trening, som tilslutt gir avkastning – for eksempel på en lang løpetur som varer lengre enn du kunne drømme om.

 

IMG_4293

Disse tiltakene er kun utdrag av et større bilde – alt som skal til for å leve et bedre og mer energisk liv. Du vil føle mer takknemmelighet i livet og sette pris på de små tingene. Livet vil bli mer energisk og lykkesensasjoner vil komme gradvis. Husk – hvordan du ser ut utenfra gjenspeiler hvordan du føler deg innenfra. Unn kroppen din det beste for å oppnå sensasjoner gjennom et langt og lykkelig liv.

 

IMG_4298

 

Greit. Jeg er med andre ord en skikkelig biohacker.

Men for et forferdelig ord. Biohacking. Æsj.

IMG_4297

Foto: Linda Kvam Bjørkum

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply