Trening/Velvære

Derfor bør du ta deg en miniferie!

14. September 2016

Det er lenge siden spa bare var for de rike og berømte. I dag har vi økonomi til å ta en miniferie på spa. Vi må bare finne tiden til det!

– Enten det er en frihelg fra mann og barn eller en miniferie med venninner, vil du komme hjem med økt velvære og ny glød, sier sykepleier og gründer av klinikken Elite Helse, Isabella Bukurie Krasniqi. Hun drifter også velvære- coachbloggen isabellab.no der mantraene er: Do Good, Feel Good, Look Good.

– Ta deg tid til deg selv og invester i egen velvære for å få indre ro og mer energi, sier kjendissykepleieren.

– Når du er god mot deg selv, er du også god mot andre. Tar du deg kvalitetstid vil du få et høyere bevissthetsnivå og du vil gi det beste for de som er rundt deg. Er ikke det et godt argument for å reise på spa? frister hun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– En miniferie kan gjøre stor forskjell på din fysiske- og mentale helse. Kall det gjerne en detox også, for et spaopphold innebærer også sunn mat og aktivitet. Og har du ikke tid til å reise til utlandet, gjør det hjemme, mener Isabella. Men reis da uten barn og ta deg mobilfri!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva er så definisjonen av et spa?

Et spa består av fire elementer.

1. Vannelementer

Vannelementer, som for eksempel hydtroterapibad, badstuer, steambadstu, saltvannsbasseng, varme og kalde kulper, er viktige elementer i et fullverdig Spa. Benytter man vannelementer i kombinasjon med behandling får man en optimal effekt.

2. Spa-mat

Det benyttes rene og naturlige råstoffer med mye frukt og grønt uten å måtte være vegetarisk. Alkohol og koffeinholdige drikker er tillatt. Spa-filosofien går ut på å oppmuntre gjesten til en sunnere livsstil og ikke komme med pekefingeren og forbud.

3. Trening

Trening som gir mental balanse og stressmestring. Mind-Body trening er en naturlig del av Spa-konseptet. Ulike tilbud som for eksempel Yoga, meditasjon og Qigong er vanlig.

4. Spa-behandlinger

Her tilbys behandlinger fra topp til tå. Produktene som benyttes er basert på havets og blomsterverdenens ingredienser. Spa-behandlingene skal oppfattes som stressreduserende, gi økt velvære og avspenning.    (Kilde: Indigovelvære.no)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Historien bak Spa

I Romerrikets storhetstid startet en badekultur som etter hvert spredde seg til Europa. Disse badehusene ble bygget ved varme mineralrike kilder. Flere byer i dag bærer navn etter badehusene: For eksempel Baden-Baden i Tyskland, Bath i England, Spaa i Belgia og Vichy i Frankrike.

 

IMG_5249

På 1600-tallet ble ”helse gjennom vann” en viktig måte å markedsføre badehusene på. Det ble dannet en ny kurtradisjon basert på vann, naturskjønne omgivelser med godt turterreng, og behandlinger med urter, alger og leire.  Dødehavsleire  er et eksempel på et 100% naturlig produkt som er kjent for sitt høye mineralinnhold, og som med sin legende virkning på psoriasis, muskel-og leddsmerter hjelper folk til en bedre hverdag.

P4220034-e1463387807704

I dagens Spa brukes leiren i varmeinnpakninger for optimal effekt .  De siste 7-8 årene har det skjedd en enorm utvikling i Spa-markedet i Norge, noe som har ført til at mange ikke lenger ser på dette som luksus, men en fantastisk mulighet til å finne ro, hente energi til hverdagen og fremme helse på flere plan. Helhetstenkende for kropp og sjel, harmoni og balanse, ny giv, inspirasjon og positive opplevelser. Vannelementer, som for eksempel hydtroterapibad, varme og kalde kulper, badstuer og saltvannsbasseng, er fortsatt viktige elementer i et fullverdig Spa.

(Kilde: www.indogovelvære.no og www.elitehelse.no)

 

P4220036-e1463387120782

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Lene 15. September 2016 at 16:34

  Hei

  SPA er IKKE en forkortelse for ” Salus per aquam” eller “Sanitas per aquam”. disse ordtakene eksisterte ikke i den “latinske” perioden.

  Du er faktisk offer for en falsk etymologi,dvs en vanlig feiltolkning av et ords opprinnelse, vårt daglige språk er fullt av disse.

  Navnet kommer rett og slett fra den belgiske byen Spa, som du også nevner.

  Legger også ved et klipp fra Wikipedia, hvis du skulle tro jeg troller og kommer med tull og tøys?

  “Det er jevnlig påstått i kommersiell hensikt at ordet spa er et akronym for ulike latinske fraser «Salus Per Aquam» eller «Sanitas Per Aquam», da i betydningen «helse gjennom vann».[6] Det er enten særdeles lite sannsynlig, eller helt usannsynlig: avledningen opptrer ikke før tidlig på 2000-tallet og er sannsynlig konstruert i ettertid[7] da det ikke finnes noe bevis for akronym som har kommet inn i språket før 1900-tallet. Det passer heller ikke med det kjente romerske navnet for stedet.[8]”

  Ha en fortsatt god dag
  Lene

  • Reply Elisa Røtterud 15. September 2016 at 18:43

   Tusen takk for hjelp, Lene! Mine kilder sa noe annet- men ser at det du skriver er riktig!
   Solhilsen fra Grefsenkollen.
   Nå er det jaggu varmt!

  Leave a Reply