Trening/Velvære

Barry’s Academy: CHECK!

20. September 2016

Hei!

 

Er du godt i gang med treningen for høsten?

Har du satt deg et treningsmål må du huske å spise! Mer enn normalt. Du bør planlegge måltidene.

Jeg gikk nemlig på en smell for et par uker siden…

Som noen av dere kanskje husker, meldte jeg meg på Academy på Barry’s i august.

Jeg gjorde det først og fremst fordi jeg elsker å ha et treningsmål. Jeg liker å trene mot noe for så å gjennomføre. Og siden jeg ikke hadde noe annet å gjøre i august, valgte jeg dette.

Les om de 2 første ukene HER.

Hva er egentlig Barry’s Bootcamp?

Konseptet oppstod i LA og er e-e-elsket av kjendisene.

I et mørkt lokale med rød belysning (symbol på helvete?) spruter musikken ut fra høytalere.

Jeg som sjelden går ut på byen- men som var en ivrig nattklubbprinsesse før – får et umiddelbart kick.

Halve timen tilbringes på tredemølla og halvparten på gulvet, der en trener styrke i ulike deler av kroppen.

Ulikt CrossFit må du ikke teame opp med noen- dette er DIN egentid. Eller ditt helvete. Det liker jeg. Jeg trenger ikke forholde meg til noen andre enn meg selv.

Barry’s Bootcamp Academy er 20 timer på 4 uker.

Men hvordan gikk det egentlig med de siste to ukene?

Elisa_AKA9827

 

Uke 3:

Kroppen verker.

Leiligheten min ser bomba ut. Klær og etter hvert søppel (!) slenger på gulvet. Jeg har ikke krefter til å rydde og synes det er litt moro å leve som en liten gutt på 12 år.

Mitt sosiale liv er dødt. Men det er greit.

Hvorfor er jeg så sliten?

Svaret er enkelt: Siden jeg har et mobilt kontor, sykler jeg. Og det skal vise seg at syklingen tar knekken på meg. Jeg sykler fra Grefsenkollen ned til Homansbyen og så opp igjen. Det er nesten 400 høydemetere med tung sekk. Dessuten er jeg avhengig av marka og trenger turer i skogen for restitusjon og kos. Jeg regner at jeg trener nesten 2,5 timer intensivt om dagen. Kroppen skriker etter restitusjon i sofaen, og ikke på stien. Og mer mat. Mer mat!

Til info er jeg fullstendig klar over at jeg er tynn som en flis, men jeg har en lynrask forbrenning og spiser som en okse. Men jeg trenger kostholdsråd og tar en prat med min PT-favoritt Elisabeth.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elisabeth Rolsdolph har vært instruktør i 10 år og levert mer enn 6000 PT timer og 4000 gruppetimer!  I tillegg til å undervise på Barry’s, driver hun Sunn Jentretrening (Instagram: @sunnjentetrening) der hun kjører bootcamper for jentegrupper.

Elisabeth! Mange setter seg et treningsmål til høsten, men glemmer kanskje (som meg) at en også må planlegge matinntaket sitt. Hva bør en spise for å holde energien oppe?

Elisa_AKA9828

 

– Restitusjon og matinntak er viktig. Og dette må planlegges. Restistusjon og kosthold er helt avgjørende for både resultatene og for å ta best mulig vare på kroppen. Både når man kjører Acadamy, men også til vanlig, forteller Elisabeth.

Elisabeths dagsmeny når du trener hardt: 

FROKOST:  Havregrøt med cottage cheese, kanel og frukt/bær. Jeg bruker en vanlig suppetallerken til dette.

MELLOMMÅLTID: Smoothie bestående av frukt, bær, yoghurt, cottage cheese, nøtter, kokosmelk og litt havregryn. Jeg bruker å lage en smoothie som tilsvarer 0,3 liter. Hvis du ikke rekker å lage en selv, finnes det mange gode varianter å få kjøpt.

LUNSJ: Stor salat med masse friske grønnsaker (ubegrenset mengde) og mye kjøtt, egg eller fisk. Dette sammen med en grov brødskive (gjerne fullkorns- eller helt mørkt rugbrød), gir masse energi til kroppen.

MELLOMMÅLTID: En liten neve nøtter & rosiner sammen med en frukt eller grønnsak. Alternativt mager (vanilje) kesam med friske bær og müsli.

MIDDAG:  Kjøtt eller fisk som dekker minimum 1/3 av en vanlig middagstallerken. Søtpotet, ris, fullkornspasta eller vanlige poteter som dekker litt under 1/3 av tallerkenen. Grønnsaker i ubegrenset mengde, men minimum den resterende plassen på tallerkenen. Som saus, bruker jeg som regel mager kesam hvor jeg blander knuser i litt hvitløk, chilli, urter, salt og pepper, tilpasset måltidet jeg lager.

KVELDSMÅLTID:  Frukt/bær sammen med litt mager vaniljekesam er min soleklare favoritt.   Jeg drikker mye vann hver dag for å hjelpe fordøyelsen, samt å beholde en fornuftig væskebalanse. Det betyr at jeg drikker 2-3 liter vann utenom væsken jeg drikker til trening og måltidene. I tillegg passer jeg på å få i meg nok magnesium, enten ved tilskudd eller i form av f.eks. banan.

ETTER TRENING:  Det er viktig å få i seg noe rett etter trening for å stoppe nedbrytingen av muskulaturen og starte restitusjonen. Her kan en godt sammensatt smoothie fungere bra eller en stor banan, f.eks. Dette regner jeg i kke som et måltid, da kroppen forbruker denne energien umiddelbart som en del av sitt gjenopprettingssystem. Husk at når det kommer til kostholdet, så er det enkle ofte det beste og at farger og variasjon gir økt matlyst og nytelse.

Elisa_AKA9868

Uke 4:

Jeg rydder. Jeg handler. Jeg bruker 1 dag til å lage mat for hele uka, for å rekke hverdagen.

Det går i hjortekjøtt, poteter, pasta, juicer med rødbeter (disse lager jeg annenhver dag) og salater.

Les mer om juice til trening HER.

Den siste timen nærmer seg. Vil jeg få pokal?

POKAL? hahahaha. Elisabeth knegger høyt.

Du får ingen pokal, men en skikkelig fremgang i form og treningserfaring. Noe som er en mye bedre belønning enn en pokal, sier hun.

Vi tar en high five og gir hverandre en god klem. 4 uker er omme. Fy farao, så moro å gjennomføre!

Dom:

Barry’s er utrolig moro og det er gøy med et treningsmål. Stemningen på Barry’s er lun og timene er gode, harde og morsomme. Dette er nattklubb på tredemølla! Til tross for at timene er varierte med ulike fokusområder hver dag, gleder jeg meg stort til å bruke marka igjen. Jeg er et naturbarn. Om jeg skal fortsette? Ja, absolutt! Men heretter blir det 1-2 ganger i uka.

Elisa_AKA9868

 

Foto: @girlcrush

Antrekk: Casall

Sko: Adidas

Klær har jeg fått av produsenten til test.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply