Reise/Eventyr

Det siste paradis på jord?

31. October 2016

Hei!

Som jeg lengter etter å ha et nytt reisemål. Du vil ikke tro hvor rastløs mitt eventyrhjerte er.

Les mer om mine eventyr HER.

I slike tilfeller trenger jeg øyeblikkelig tilbakeblikk i skattekisten min.  Og det hjelper på humøret! En har godt av å bruke tid til og mimre. Da forstår en hvor grisefint livet er her hjemme.

Så jeg deler like godt reisedagboken min fra det siste paradis på jord med dere. Seychellene.

Også kalt Sexchellene.

Drømmer du om å gifte deg i paradisiske omgivelser- bør du lese videre.

img_0411

Verdens vakreste strender, tropisk vegetasjon og luksusliv på resort. Er det så rart at forelskede par ønsker å reise til Seychellene?

Er du singel og søkende, kan du like greit stoppe å lese videre. Seychellene er feriedestinasjonen for forelskede par og soloreisende som søker alenetid i luksuriøse omgivelser på resort. Å reise hit som singel, på utkikk etter en ferieflørt, ville være som å lete etter iskrem i Sahara.

img_0140

 

Vi sjekker inn på Four Seasons Resort som likner en liten landsby med sine 67 villaer. Utenfor har vi egen terrasse med herskapelig utsikt mot en bueformet  strand, stort basseng og tropisk dusj. Reiser du med familien, tilbys barnevakt slik at mor og far får  alenetid. Stedet er likevel mest kjent for sine bryllupsfeiringer.

 

fpo_sey_259

 

The most luxurious Silhouette experience is the Pavilions (185 sqm/1991 sq ft). With either ocean or mountain view, each spacious villa features a bathroom that opens onto a private garden with a 6.5 by 3 meter pool and rainshower.

 

– En vielse inkludert fotograf, godkjenning av papirer og blomster koster fra 5000 til 15000 kroner. Totalt vil reise og opphold inkludert vielse komme på ca. 25 000 kroner pr. person, supplerer daglig leder for Paradisreiser Gro Anet H. Brastad. Turoperatøren har spesialisert seg på bryllupsreiser og vielser i utlandet. Hvert år arrangerer de opp mot nærmere 40 bryllup, der Seychellene er et av de mest populære alternativene.

img_3102

 

Kongelig øyparadis

Vi står på fergekaia gjør oss klare for juvelen på reisen, North Island. Den privateide øya består av kun elleve luksusbungalower, og er kåret til verdens beste hotell av Condé Nast Traveller.

Hotellet er en favoritt blant  superkjendiser, millionærer og kongelige som vil feriere fredsommelig i utopisk økoparadis.

Vi faller i kategorien vanlige lønnsmottakere som har spart i lang tid for å komme hit. Øya ligger 30 km. fra hovedøya Mahé og båtturen tar rundt 40 minutter. De fleste velger likevel helikopter.

aerial_pic-2

Den hemmelige øya….

 

ahni2010-041_1024x768

 

img_3101

 

På øya blir det meste resirkulert og plante-og dyrelivet godt ivaretatt.

Vi bor herskapelig i en bungalow på 400 kvadratmeter (!) og hver krok er en estetisk wow-fest for øyet.

Interiøret gir fornemmelse av en glamorøs Robinson Crusoe- tilværelse med vakre møbler i tau, treverk, strå og silkestoffer. Og når vi har en privatstrand en kan løpe nakne på, er lykkerusen komplett.

Villa bathroom interior

Et bad like stort som stuen vår hjemme!

 

10a_800x600

Hytta vår…Her er husene våre på Seychellene! Jeg kommer aldri i mitt liv til å glemme oppholdet mitt her.

Et rimeligere alternativ til North Island er øya Silhuette. Her sjekker du inn på Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa, som det eneste boalternativet på øya. Stedet har 110 villaer plassert langt fra hverandre, slik at en får fornemmelsen av bo der helt alene.

 

img_0311

 

– Dere må finne den hemmelige stranden, hvisker Lynn fra London og tegner et kart til oss på en serviett.  Vi er kommet til øya La Digue. Vi har booket oss inn på et rimelig gjestehus til 1500 kroner natta og her møter vi kjæresteparet Robert og Lynn fra London. Sengene er skrekkelig vonde, men atmosfæren hjemmekoselig.

– Hva slags hemmelig strand, undrer jeg og takker ja til nok en porsjon med kreolsk mat av fisk med curry og grønnsaker.

– Øya er bare 10km2 stor og omringet av granittsteiner, forteller Robert ivrig og peker på kartet.

– Dere må sykle til veien stopper, gå gjennom tropisk skog til dere ser skyhøye steiner, klatre litt og… Voila! Verdens vakreste strand helt for dere selv, blunker Robert.
img_0178

 

Her sykler jeg på jakt etter den hemmelige stranden. Men først en smoothie stop på veien!

 

img_0279

 

Vi setter oss på sykkelen og fyller sekken med vann og frukt. Nå skal vi finne den hemmelige stranden!

– Dette er så romantisk, hoier jeg euforisk til kjæresteparet fra London.

– Yeah, men fjorten dager er nok. Dette er verdens vakreste plass, men også den dyreste, svarer Robert.

– En bør ikke overdrive romantikken heller, filosoferer han og vinker oss farvel.

 

img_4207

Her er vi på den hemmelige stranden! Jeg kan selvsagt ikke si hva den heter. Da er den jo ikke hemmelig lenger!

img_0435

Planlegg hjemmefra På Seychellene bør du reise etter mottoet: ”Det er deilig å være ventet i stedet for å vente.” Øyparadiset er ikke en destinasjon for impulshandlinger. Ferger må bookes, og har du ikke bestilt i forkant, kan du regne med å måtte vente i flere dager på transport. Planlegg turen med reiseleverandøren din eller gjør godt forarbeid hjemmefra. Husk å sjekke TripAdvisor hvis du vil bo på gunstige gjestehus.

Dropper du de luksuriøse resortene og velger rimelige boalternativer, kan du få en ti dagers ferie fra 20 000 kroner per person, inkludert fly.

img_3851

Til info fikk jeg en god pris på North Island, siden jeg lagde reportasje derfra. Derfor bør jeg markere innlegget som #delsvis #sponset.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply