Suppe. Duppe. Slikke. Slurpe. For ei suppe!
Vi har alle et forhold til supper, hvis en tenker etter. Denne forunderlige retten ingen helt klarer å bestemme seg for om er en forrett, hovedrett eller bare et mellommåltid.
Når jeg ser tilbake har suppa alltid vært der for meg.
Min første publiserte artikkel handlet om supper. Dette var på begynnelsen av 2000-tallet da det dukket opp suppebarer i Oslo. Fascinasjonen for supper vokste da jeg lærte om kraft og tilberedningstid. Jeg leste Alice B. Toklas kokebok og skjønte at suppe ikke er restemat og fattigmannskost.
[kad_youtube url=”https://youtu.be/Z-KNVqeeOYg” ]
Når jeg tenker etter har suppe også spilt en sentral rolle i min barndom. Min kjære mor lagde ofte supper som vi slurpet i oss til forretter, lunch og kveldsmat. Og jeg minnes ennå smaken av hennes smakfulle og kraftige kyllingsuppe som storfavoritt.
Så havnet suppen i glemmeboken min i mange år.
Men for et par år tilbake dukket den jaggu opp igjen.
Jeg ville imponere min kjæreste med grønnsakssuppe. Oppskriften var ren improvisasjon og den smakte så ille at han ble irritert. Derfor er i dag han suppesjefen i vårt hjem. Og han tilbereder de mest utsøkte suppene av kraften til hjortekjøtt. Suppen har vi til middag gjennom en hel uke. Og ettersom dagene går, blir den bare bedre og bedre.
På tur har jeg ofte med meg Real sin suppe. Den har 550 kcl og er fin på tur, da den ikke metter altfor mye slik at kroppen blir tung.
Men forrige uke oppdaget jeg Mere Suppe.
Suppeprodusenten kontaktet meg og ønsket en test av sine supper og gjerne et bilde av suppen på en fjelltopp. For et drømmeoppdrag, skal du vite!
Mere Suppe er suppe på boks som du varmer opp. De er glutenfrie, uten tilsetningsstoffer og utrolig turvennlig samt en tidsklemme bonus.
Perfekt til lunch og mellommåltid, og hvis du pimper den opp- blir den et mettende middagsmåltid.
Mere Suppe har i dag 4 ulike sorter.
Tomat, Squash og basilikum.
Gulrøtter, chili og ingefær.
Kylling, curry og grønnsaker
Blomkål, nepe og persillerot.
Fjelltopp skal bli, svarte jeg og ringte min venninne Signe Schnieller som bor i Rosendal i Hardangerfjorden.
Mens jeg pakket sekken varmet jeg opp kyllingsuppen. Du store min, så god! Med et fristende innhold av kokosmelk, hjemmelaget curry og masse grønnsaker ble jeg mett og glad. Da min samboer kom hjem, åt han også en boks. Da blir det ikke bilde av kyllingsuppen, tenkte jeg- men det får da gå.
Jeg med nattoget til Bergen og tok derfra ferje til vakre Rosendal. Du kan tro jeg var sulten da jeg kom fram! Men på et øyeblikk tok jeg fram primusen på brygga og varmet opp gulrotsuppen. En til meg og en til Signe. Ah, så deilig og frisk i smaken!
Denne kan pimpes opp til et stort middagsmåltid, konkluderte vi. Hiver du oppi en chorizo pølse, koriander og søtpotet til nybakt brød- har du nettopp et mettende herremåltid til middag. Så enkelt og tidsbesparende! Og den hjemmelagde smaken fikk oss til å mimre om den glade barndom.
Da ble det ikke bilde av gulrotsuppa på fjellet heller, tenkte jeg i mitt stille sinn.
Senere på dagen gikk vi oss en lang tur i nærmiljøet og stoppet opp på slottet Baroniet. Og det mektige synet gjorde meg med ett sulten. Så der ble det jaggu blomkålsuppe på primus. For en konsistens! Og smak!
Også denne kan suppleres med gressløk, revet muskatnøtt og bacon. Hva gjør jeg nå tenkte jeg mens jeg tasset hjemover. Jeg har kun 1 suppevariant igjen! Jeg sovnet lettere bekymret den natten.
Dagen etter våknet jeg av sola og kuldegrader. Jeg må bestige et fjell for suppa sin skyld, sa jeg ved frokostbordet.
Nei, du kommer deg ikke opp på fjellet nå som det er så glatt, lo Signe. Du må nesten vente til det kommer rikelig med snø. Men jeg er her på et viktig oppdrag, prøvde jeg meg. Så sant det ikke innebærer at du skal knekke lårhalsen, så er oppdraget ditt mislykket, svarte Signe og foreslo en fisketur.
Så vi dro og fisket. På båten forsøkte jeg å plassere den siste suppen på dekk med fjell i bakgrunn. En sleip løsning, rett og slett.
Og som de andre suppene så spiste vi også tomatsuppen før jeg fikk mitt mesterverk at et bilde. Og tomatsuppen, ja dette vet du: Her kan du ha egg eller stekte kjøttboller. Men for oss holdt det uten. For vi fikk fisk!
Så det ble ikke et wow- bilde på fjellet. Men magen min ble mett og jeg har fått meg en ny turkamerat og måltidsvenn.

Snipp Snapp Suppe Snute.
Og følg dem på Instagram for fristende oppskrifter @meresuppe
#reklame #meresuppe
No Comments