Enten du skal ha gjester, vil ha kos til Netflix eller et deilig sunt alternativ- er vårruller din nye kamerat.
Under min Vietnam reise lærte jeg meg denne oppskriften på kokkeskole!
Vietnamesiske ferske vårruller
Dette trenger du av ingredienser:
1 gulrot, i syltynne strimler
1-2 lime, saften
1 ss sukker
1 salathode, vasket og snittet
2 bunter urter, gjerne nga gai, sweet basil, mynte eller koriander
1 vasket agurk i strimler 100 gram bønnespirer
Vasket Ca ½ kilo reker, pillede
Ca 250 g svinekjøtt fra gårsdagens grill, i tynne skiver
Ca 150 g ristede peanøtter,
lett knust Ca 20 ark rispapir
1 glass Hoi Sin saus til servering
Rispapir får du kjøpt hos de fleste asiatiske supermarkeder. Du dypper ganske enkelt papiret i vann- så ruller du sammen. Møt din nye taco!
Slik gjør du det:
Bland limesaft og sukker til det er oppløst og ha i gulroten. Kok opp vann, trekk kjelen til side, la dem renne godt av og ha de utover et håndkle for å bli helt tørre. Vend dem med noen dråper olje for at de ikke skal henge sammen. Bland Hoisinsausen med litt vann for å gjøre den litt tynnere. Legg salat, urter, bønnespirer, reker, kjøtt, nudler i forskjellige skåler og sett på bordet. Lag noen skåler til sausen (1 skål til 1-2 pers) og ha oppi en klype med gulrot og en skje med peanøtter i hver skål. Sett disse på bordet sammen med rispapiret og en vid bolle eller et fat med kaldt vann. Gjestene dypper deretter rispapiret et øyeblikk i vannet, legger på det de vil ha og ruller den tett sammen. Du kan selvfølgelig gjøre dem ferdig for gjestene, men står de for lenge, mister de fort sjarmen.
Kilde: Foredragsholder, kokk og matskribent Henrik Henriksen
Her har jeg rullet en med salat. For et super sunt alternativ!
Bruk gjerne fantasien!
Å ta et lite kokkekurs i ferien sammen, vil gi gode minner. Dessuten blir du jo kjempe inspirert til å ta med deg rettene hjem!
Mmm!
(Dette er deler av en artikkel som var på trykk i magasinet HENNE og deler av reisen var sponset.)
No Comments