Reise/Eventyr

Tropisk juleferie?

9. December 2016

– Jeg vil ikke til Thailand, tenker jeg høyt.

– Bare tanken på å høre norsk rundt meg på stranden og møte gamle kolleger og naboer, frister absolutt ikke.

Jeg lager en liste med ting jeg ønsker fra ferien:

Det bør være billig å leve, sunn og inspirerende mat, postkortmotiv strender, vennlige mennesker, varmt men ikke for fuktig i lufta.

Jeg noterer i tillegg at jeg ikke ønsker bølger eller strømninger i vannet, slik at jeg kan padle kajakk. Kanskje et yogatilbud? Og så vil jeg bo i en luksuriøs bungalow.

Flyreisen skal heller ikke være over tretti timer.

Jeg vil ganske enkelt til paradis for en billig penge.

 

salinda_46

– Jeg har det! roper jeg plutselig.

– Vi setter kursen mot Vietnam!

SGNPHU_KF_0176 Bai Sao beach, Phu Quoc, Vietnam.

– Vietnam er like vakkert som Thailand, konkluderer jeg mens jeg googler. – Phu Quoc Island er Koh Samui for 10 år siden, før masseturismen kom å ødela naturen, leser jeg høyt.

SGNPHU_KF_0007 An Thoi islands snorkelingtour, Phu Quoc, Vietnam. *** Local Caption *** solglas

Er så Vietnam det nye Thailand for reisevante nordmenn?

– Det har vært spekulert i dette i flere år, men foreløpig har vi ikke sett noen trender som tyder på at Vietnam skal vokse mer enn Thailand, mener informasjonssjef i Ving Elisabeth Larsen- Vonstett.

– Nei. Vietnam er ikke ”der” ennå, istemmer daglig leder i Paradisreiser Gro Anet Holme Brastad.

– Men det er klart at turismen vil øke i Vietnam og markedskreftene vil gjøre sitt til at landet vil tilpasse seg den store interessen for landet – og i deler av landet ser vi allerede at denne prosessen er i gang.

 

sunset15

Enda bedre tenker jeg og pakker kofferten.

Badebyen Nha Trang

Etter en turbulensfri flyreise på 26 timer ankommer vi slitne og glade Nha Trang som ligger i sentrale Vietnam. Dette er kysthovedstaden i Khanh Hoa provinsen og en velkjent feriedestinasjon. Jeg har valgt dette reisemålet for å kombinere noe kultur med luksuriøs resorttilværelse til en OK pris.

– Xin Cháo, hilser en utrolig blid dame i resepsjonen.

Vi nikker vennlig, og smiler i det vi ser et glass lime med mynteblader komme i vår retning.

img_0168

Vi har sjekket inn på Evason Ana Mandara  som ligger omkranset i en tropisk hage, rett på en 6 kilometer lang sandstrand. Dette er det  fineste hotellet på stranden,  står det i guideboken min.

img_4995

Her skal vi bo i villa med himmelseng, og høre bølgene skylle inn mot land. Stranden ved hotellet er privat og kun til gjestene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ekskursjon til landsbygda

Etter en avslappende dag booker vi guiden Nguyén.  Han skal vise oss det autentiske vietnamesiske livet på landsbygda.  Vi besøker risfabrikker, ser på gjørmebad som er en stor attraksjon, en kjempe Buddha på fjorten meter, teppefabrikker, enda flere risfabrikker, fargerike matmarkeder og sa jeg risfabrikker?   Det er fascinerende å se hvor mye spennende en kan lage av ris! Spesielt når fabrikkene er gammeldagse og familiedrevne med ti- femten personer som jobber.

Se stemingsrapport fra Snap Chat dagbok her:

 

[kad_youtube url=”https://youtu.be/kfoEpcWFvqk” ]

 

 

Vi spiller tennis, soler oss, spiser sjømat og nyter.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Game set!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nha Trang er en pulserende ferieby, men likevel har den en avslappende atmosfære. En hører ikke musikken fra barene og fortausrestaurantene, men vi oppsøker det heller ikke.  Det lille vi ser av den populære badebyen er et spa der jeg vokser øyenbrynene til femten kroner og et minibankbesøk.

img_7167

(Deler av dette innlegget har vært på trykk i magasinet HENNE og deler av reisen var sponset av Paradisreiser.)

Les mer om Vietnam  HER: Slik bor du i super luksus til billing penge. 

Slik lager du ferske vårruller! Se oppskriften HER. 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stine 12. December 2016 at 07:29

    Det er så spennende å følge med på alle plassene du reiser 🙂
    Synes jeg så noe på snap ang 8000-fjell? Annapurna, kan det stemme?
    Ønsker deg en fiiin dag! <3

  • Leave a Reply