Vi liker det enkelt, sunt, og godt.
Min samboer Sherpa og jeg.
Vi sverger til lokale råvarer. Helst fra Vestlandet, der Sherpa har gård.
Lokale råvarer er en stor trend vi bør heie på.
Og når lokale råvarer er en trend, hvorfor ikke børste støvet av norsk husmannskost? Mer trendy blir du ikke.
Derfor skal du nå få Sherpas nydelige hjortekaker med kålstuing, poteter og blomkål.
Hjortekaker:
Kjenner du en jeger? Hvis ikke bli kjent med en!
Vi har fryseren full av hjortekjøtt og bringebær fra Lærdal.
Les mer om gården i Lærdal HER.
Bland kjøttdeig med: 1. suppeskje potetmel 1. egg, salt og pepper. Samt hakket chilioliven.
Stek dette på svak, svak varme.
Tips: Si at han er utrolig flink til å lage mat. Sett på favorittmusikken hans i bakgrunnen og la han så lage middag i fred og ro. (Ta en lang dusj.) Kokkekunsten er mannens meditasjonsmatte! Og du store min så godt det blir. Og han: Ja, han blir så stolt!
Kålstuing:
Ja, det ser ganske ekkelt ut. Men kom igjen a!
Kok en halv kål i egen kjele. Ha deretter 2 ss smør i en kjele og rør inn 3 ss hvetemel. Spe ut med 5 dl melk. Ha deretter i muskatnøtt. Spe så ut med kraften fra kålen.
Dette er også kalt for Béchamel saus.
Hell så sausen over kålen og voila: Kålstuing.
La dette putre i fem minutter.
Sunnere mat får du ikke. Det er i alle fall min mening.
Jeg heier på norsk husmannskost!
Jeg ser jeg har sølt litt saus på den venstre hjortekaken. Men jeg er ingen kokk eller matfotograf. Det skal jeg garantere deg. Men denne retten: Den bør du lage!
No Comments