Reise/Eventyr Trening/Velvære

Norges Langrennsparadis?

19. January 2017

Løype!

Som dere vet er jeg svært opptatt av langrenn.

Les hvorfor du bør gå langrenn HER.

Jeg elsker frihetsfølelsen langrenn gir meg. Oh! Jeg blir glad bare jeg skriver langrenn på tastaturet!

IMG_0628

Siden det er bedrøvelige langrennsforhold i Oslo om dagen, søker jeg paradiset.

Og paradiset er området Lillehammer, Nordseter, Hafjell, Sjusjøen og selvsagt hele Birkebeinerløypa.  Svisj. Svosj!

IMG_0326

For noen spor du finner her!  Intet annet sted i Norge finner du over 600 km med langrennsløyper utenfor døren enn i paradis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men hvor skal du bo?

Det finnes flere hytter på Nordseter som jeg skal sjekke ut. På Sjusjøen er valgene mange. Hafjell har også en rekke tilbud. Men hvis du ønsker deg det lille ekstra, vil jeg anbefale Pellestova på Hafjelltoppen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Moderne. Deilig. Praktisk.

Og med langrennsspor rett utenfor døren.

Jeg testet ut hotellet og her kommer dommen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Min samboer og jeg kommer sent fredag kveld og er sultne.  Vi sjekker inn på rommet og blir glade da vi ser at vi har sauna på badet! Så deilig! Men først spise.  Og menyen i hotellets restaurant er fristende. Her er det kortreiste delikatesser men prisene er relativt stive. Men som det smaker! Vi nyter et glass fra den imponerende vinkjelleren og legger oss glade.

Dagen derpå står tidlig opp og gleden er stor når jeg ser dette utenfor vinduet mitt.

IMG_0222

Vi går en rolig runde på 4 mil og spiser så en nydelig gulasj til lunsj. Så hviler vi litt før jeg går en 3 mils tur til, mens min samboer leser og tester ut det lille treningsstudioet.  Vi møttes så i saunaen tidlig på kvelden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siden hotellet er så populært lønner deg seg å booke bord til middag. Det glemte vi og fikk derfor ikke bord før 2100. Litt sent for sultne langrennsmager, og derfor bestilte vi middag opp på rommet.

IMG_4411

Her nøt vi torsk til hovedrett og kanskje den beste sjokolademoussen jeg noensinne har smakt til dessert.  Til et glass Prosecco smakte dette nydelig!  Menyene er kanskje litt små for sultne langrennsfolk, men så er kanskje vi litt mer sultne enn vanlige folk.

[kad_youtube url=”https://youtu.be/qR1C95HTI6E” ]

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til deg som har hund har hotellet et eget hunderom med plass til 14 hunder.  Her får alle egne bur med varmekabler i gulvet, vannskåler og nyvaskede tepper. Hunderommet er ekstra godt isolert i tilfelle noen av gjestene blir litt “høyrøstede”.

Beliggenhet: TOPP!

Mat: WOW- men litt små menyer

Hotellværelsene: Deilige senger!

Atmosfære: Lun og fin.

Vinkjeller: Imponerende

Langrennsspor: 1 meter fra hotellet!

 

FullSizeRender 6

Til info: Noen av produktene her har jeg mottatt til test. Derfor bør dette markeres som #produktreklame.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply