Reise/Eventyr

Bli inspirert til å ta bilder UTE! Her får du tipsene.

10. February 2017

Jeg har lenge beundret de vakre bildene til @wildernaess. Hun har en fantastisk Instagram-konto!

Jeg tok en SMS-chat med henne for å få hemmeligheten bak de fine bildene.

 Hvem er du, Iselin?

Jeg kan vel kalles en turjente. Har jobbet i outdoor-bransjen hele mitt arbeidsliv, og tilbringer mest mulig tid til skogs eller fjells. Jeg er også yogalærer og fotoentusiast og sammen med fjell utgjør det mye av fritiden min.

1

 

 Jeg elsker å ta bilde av vei som ender i fjell! Vet det har vært en trend, men jeg syns fortsatt det er like fint. Dette er på vei opp til Trollstigen-platået fra Valldalen en tidlig høstmorgen. (Nok en grunn til å dra til Zenmøre: Alle de fantastiske veiene med fjell rundt!)

Du har så utrolig fin- insta-konto! Som du inspirerer til tur!

Takk! Jeg har vært heldig å få reise mye på tur både med jobb og på egen hånd, og foretrekker å ta bilder av utendørsopplevelser. Jeg blir veldig inspirert av andres turbilder og håper jo at mine kan ha samme virkning!

 

7

Toppen av Uranostind. en 12 timers tur i alt, men halvtimen med yogite og niste på toppen var euforisk etter å ha brukt relativt lang tid på naturlige sikringer opp ryggen.

Du er lokalisert i Sunnmørsalpene, også kalt for Zenmøre. Et eventyrlig område!

Jeg har bare bodd i Ålesund i 4 måneder, men er helt naturfrelst. (Det tror jeg forresten de fleste som kommer flyvende inn til Vigra på en klarværsdag forstår). Det er så mange fjell her at jeg ikke har sjans til å pugge alle navn en gang! Det alpine landskapet sammen med fjorden og ikke minst muligheten til å se havhorisont så langt øyet rekker er en unik opplevelse. Sunnmøre er et mekka for alle som liker å gå bratt i fjellet, og ikke minst kjøre bratt på ski om vinteren.

2

En spektakulær solnedgang på en vindfull Gaustatoppen. En overnatting på hytta der er verdt et besøk.

Tilbake til bildene dine. Hva slags filtere bruker du? Og fotoapper?

Etter at rediteringsmulighetene på Instagram utvidet seg tyr jeg ofte til den.

Bruker fargejusteringer på highlights en del for å få frem lys på himmel og legger gjerne på en dæsj med ferdigfilter (favorittene er Clarendon eller Lo-fi) alt ettersom.

Jeg bruker også PS Express (app) til å croppe bilder og ev. fjerne stygge flekker eller til nød en høyspentledning.

Hvis jeg har lyst på litt mer fade-filter bruker jeg appen Afterlight, da med filteret: Finn eller Russ blant Guest-filterne.

3

Favorittutsikten: En øde hytte på Hardangervidda. 

Hva er et godt bilde for deg?

Personlig er jeg veldig glad i bilder som har en nesten sprirituell tilnærming til naturen. Enkle naturbilder, men også med innslag av personer i bildet for å få frem størrelsesforhold+tilknytning til naturen. Jeg er glad i farger (kanskje fordi jeg elsker soloppgang og -nedganger), og jeg er også veldig glad i elementer på bildet som representerer kos eller alenetid i natur som feks: tekopp, telt og andre basecamp-elementer. Det er ofte bilder som lett transporterer meg til drømmestedene mine og som gir meg en god følelse.

6

På vei opp ryggen til Uranostind. Den fineste klatreturen jeg har hatt tror jeg

Fra min fotobakgrunn på fhs er jeg også oppatt av fine linjer i bilder, rette horisonter og god bildekomposisjon. Men alt er egentlig lov sålenge bildet gir en følelse og man merker at noen har brukt litt tid på motivet eller redigeringen.

Jeg elsker feks. analogbilder og bruker mye mitt eget gamle Polaroidkamera; plutselig blir standarden så mye lavere for hva som er et fint bilde.

4

En av mine fineste November-morgener.

Er selfiestick og fjellfie last season?

En kompis av meg har akkurat lansert en liten duppeditt han kaller “Mirry” (@kokiro) som er en mini-selfidings du kan feste på pinne eller stav, jeg slang meg aldri på selfistick-bølgen men mulig jeg kommer etter nå som det finnes et mindre og lettere alternativ! Jeg slår et slag for at Fjellfie varer et år til jeg!

5

Jeg elsker å ha med dreamcatcheren min fra Bali på telttur. Har også beynt å pynte med bønneflagg fra Nepal som j eg fikk av ei venninne.

8

Chamonix. Til tross for populariteten: Fine folk, fin by og ikke minst fine fjell.

Sjekk ut kontoen til Iselin HER:

IMG_1167

Få flere tips og mer inspirasjon!

Sjekk ut Norges fineste Instagram-konto? HER.

Få tilpsene til å ta interiørbilder HER.

Fotoskolen! Slik blir du proff på 1-2-3! Les HER!

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply