Reise/Eventyr

Skikk og bruk på Jobbturen

20. February 2017

Small Willow Tote in Black Nickel Silky Classic Calf

Du er på jobbtur i utlandet og skal mingle med folk fra andre land. Du  får opplyst at dresskoden under middagen er “smart”, så “smart/casual”. Hva er egentlig dette? Smart for en franskmann er noe helt annet enn smart for en finnmarking.

1. Pakk svarte antrekk

Unngå tøs-stemplet på jobbturer. Dype utringninger og fargesprak fremprovoserer fordommer. Pakk kofferten i en svart fargepalett. Svart bukse, svart topp, svart blazer, svart veske etc. Da vil du aldri gjøre feil. Du vil være smart og du vil være casual. Du vil gli inn. Du vil ikke skille deg ut. Det er kun ideene dine som skal skille seg ut på jobbtur, ikke antrekket.


elisa_dior_9

 

2. Invester i noen luksusplagg

Ja, det er mye kulere/smartere å bruke pengene sine på elektriker til badet og ferier. Men har du noen basisorienterte luksusplagg i garderoben din, vil du ose av ( tilsynelatende) suksess. Europeere er langt mer elegante enn oss Gore-Tex vandrende nordmenn. Invester i en trenchcoat, en romslig designerveske (kjøp den brukt), et par svarte klassiske pumps eller støvletter, en vakker kulepenn for signering og notatskriving. Merker som Mulberry, Joseph, Burberry og Louis Vuitton er tidløse. Ja, det er dyrt, men dette er plagg som vil vare i mange år.  Kvalitet er bedre enn kvantitet, er også en unnskyldning for dette jåleriet.

 

ELLE sommerfest 2016-129

Husk å smile. Vis at du er et imøtekommende vesen. 

3. Ta med nøtter!

Du vet ikke når lunch blir servert, til tross for tight timeplan. Ikke sitt der med rumlende mage og mist blodsukkeret fordi du er sulten. Ta med deg en nøttepose i vesken din. Da har du kontroll. Kontroll er kult.

4. Velpleide hender

Europeiske kvinner har alltid velpleide hender. De luker ikke som oss. Ta en schellack eller pedikyr dagen før avreise. Lekkert er det også. Hender skal møtes og avtaler signeres. Velpleide hender gir gode vibrasjoner.

5. Klassisk duft

Ikke sitt der på møtet med kokosduft og shimmer på kroppen. Tenk konservativt! Ta litt Coco Chanel på deg. No 05 eller Mademoiselle. Eller en annen tidløs klassiker fra Dior eller YSL. Signalene du sender er: “Hei, jeg er som de andre konservative og elegante damene i Paris og Milano” Jeg er som dere. Jeg er ikke en personae her. Jeg bare er på møtet som dere”. Ikke stikk deg ut på lukta!

 

647736ddc2e704e5e39058db0a80bc9c6. Tilbehøret

Nei, kule sportsbriller med farget glass passer ikke på en konferanse. Kjøp gjerne et par svarte eller brune solbriller fra Balenciaga, Dior, Gucci eller Gucci. Ikke tenk sesong. Tenk klassisk, slik at de også sitter på nesen din neste år og om femten år.  Ripp også av armbåndene fra Mosambik og India. Fett at du  har reist, men du trenger ikke briefe. La dine eventyr komme tilsynelatende naturlig over middagsbordet. Enkle gullsmykker er fint. Ikke morsomme blingvarianter som du har fått i presang av tante Karin eller dine barn.

 

Skjermbilde 2017-02-15 kl. 08.37.01

Lekre Gucci briller fra Synsam. 

 

Skjermbilde 2017-02-15 kl. 08.36.51

Wayfarer fra Ray Ban er en klassiker. 

elisa_dior_4

Lekre Gucci solbriller fra Synsam. 

7. Duppeditter

Har du knust glass på din iPhone, er det  krise. Ha en telefon som virker. Ha en iPad som funker. Etc. Dette er ditt verktøy.

8. Innsikt

Pakk også hodet med innsikt. Skal du til Milano har du lest om Milano. Du har kjennskap. Kunnskap. Kulturkaptial heter det. Dette viser at du er nysgjerrig. Nysgjerrige folk har overskudd. Folk som har overskudd er suksessfulle. Karma er viktig.  Slik er det bare. Ting går i sirkel og du må selv avgjøre hva som føles godt for din selvfølelse. Selvfølelse er riktignok veldig viktig. Jeg kan fortsette på dette avsnittet i det uendelige. Det viktiste er uansett at du sover godt om natta. Hvis du tror at du sover bedre ved å bruke sportsbriller med farget glass enn klassiske Ray Ban briller, ja da skal du gjøre det. Dette er jo bare en generell liste med tips. Som jeg synes funker.

God tur!

 

Foto: Ingrid Holm

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Auda 6. June 2013 at 14:47

  WORD!:D Og ikke glem å ha hæler man faktisk klarer å gå med, skrekken er å vralte inn i møtet som en gås .

 • Reply Marit 21. February 2017 at 17:21

  Hei! Så fin boblejakke – hvor er den fra? Og støvlettene? 🙂

  • Reply Elisa Røtterud 27. February 2017 at 10:42

   Heia!
   Jakken er fra Fleischer Couture! Jeg bor i den!
   Støvlettene er også norsk design, men jeg husker ikke navnet akkurat nå. Skal finne! De er så fine!
   Stor klem

 • Reply Marit 3. March 2017 at 14:23

  Tusen takk for svar:) Jeg har lett overalt etter jakken, men finner den ikke. Den er ikke fra denne sesongen, er den? Hvis du aner hvor jeg kan få tak i en (svart, str 34), så blir jeg veldig glad!

  • Reply Elisa Røtterud 5. March 2017 at 13:41

   Mail Fleischer Couture/ google dem/ og henvis til jakken. Det kan være det har den på lager til en goood pris! KLEM

 • Reply Marit 5. March 2017 at 23:27

  Ah, tusen takk – da er det gjort;) Krysser fingre:))

 • Leave a Reply