Reise/Eventyr

Test av kameraer: Ta de fineste bildene i sommer

29. May 2017

Komplisert og tungt i sekken? He-e-eeelt last season. Sist du trengte en trillekoffert med ulike kameraer og objektiver, var trolig i vikingtiden!

NORGES FINESTE INSTAGRAM KONTO? Les saken HER.

7 FOTOTIPS. SLIK BLIR DU PROFF PÅ 1-2-3! Les saken HER. 

BLI INSPIRERT TIL Å TA BILDER UTE. FÅ TIPSENE! Les saken HER. 

TA VARE PÅ SOMMERMINNENE. PRINT UT DINE FERIEBILDER. Les saken HER.

Jeg har testet to produkter i en periode nå, som til og med passer i lommen min.

Disse produktene er sommerens fotovinnere: 

GoPro er kjent for å være actionkameraet numero uno. Men du trenger ikke være hissig på ski, sykkel eller surf- for å få glede av denne.

Jeg har brukt dette kameraet i flere måneder nå.

Veldig enkelt fortalt: Wifi gjør at bildene kommer rett til mobil- dermed Instagram. Sier jeg: “GoPro take a picture”- tar kameraet bildet uten at jeg trykker på knappen. Det samme gjelder video. Jeg kan velge mellom ulike funksjoner- der jeg tar normale bilder til de mest fascinerende motivene i vidvinkel. Produsenten sier at batteriet er bra, men her er jeg ikke enig. Kameraet sluker batteri, så ta med deg ekstra på tur. Dette kameraet tar de råeste bildene i naturen!

Les mer om GoPro HER.

Se selv her: Her er ett bilde tatt med GoPro og det andre med iPhone 6.

Som du ser er bildet med GoPro tatt om kvelden, og bildet med iPhone i sollys. Men wow- du ser forskjellen?!

Og apropos iPhone…

iPhone 7 Plus.

Denne i rød heter RED Special edition, og finnes i begrenset antall.

RED Special Edition er i en lekker, rød aluminiumsfinish for å markere mer enn ti år med samarbeid mellom Apple og (RED)
(Det globale fondet for bekjempelse av aids)

Men du trenger da ikke den røde versjonen!

Dette kameraet (telefonen, jobbvertkøyet etc) er sprut og vannavstøtende. Dobbelt objektiv for perfekt resultat! I tillegg har den egen funksjon for portretter, slik at bakgrunnen blir blurry. (Det betyr at du slipper å stille inn og knote, som du gjør på andre kameraer).

Dette bildet er tatt med iPhone 7 Plus. Det er kanskje ikke det beste bildet, men her ser du tydelig den blurry effekten!

Til info har jeg redigert bildet i etterkant.

Her ser dere nok et portrett tatt med iPhone 7 Plus- som ikke er redigert.

Produsenten skryter av bedre batteritid, men det gjenstår å se… Jeg tar alltid med meg en bærbar lader på tur.

Jeg har tidligere vært skeptisk til å ta bilder med telefon, men nå er jeg faktisk solgt.

Ønsker du tips til hvordan du kan bruke telefonen som fotoapparat, få tips HER.

Ønsker du lage artige filmer, last ned den nye appen CLIPS. Les mer om denne HER.

Denne appen er enklere en iMovie og her kan du lage de utroligste snuttene.

Det var dagens tips fra meg til deg. Nå legger jeg meg i hengekøyen igjen og koser meg.

Lurer forresten på når Selfie blir heeeelt last season.

Stor klem

Elisa

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Anne Marie 30. May 2017 at 10:33

  Iphone gir ofte fine bilder, men mobiltelefonn kan likevel aldri få den samme kvaliteten på bilder som et kamera. Jeg har speilreflekskamera, men det er tungt å dra på. Jeg har derfor kjøpt meg et Canon G7X kompaktkamera og er veldig fornøyd med kvaliteten på bildene. Var skeptisk til det etter mange år med speilrefleks, som jeg kommer til å fortsette å bruke, men G7X kan jeg ha i lomma og det veier nesten ingenting.
  Snuste på Gopro, men tror ikke jeg kjøper det. G7X er også fin å filme små snutter med.

 • Reply Elisa Røtterud 30. May 2017 at 12:47

  Tusen takk for svar Anne Marie,
  Skal en blåse opp et bilde- er det selvsagt best med et kamera. Jeg er helt enig med deg.
  Jeg bukser også et lite fra Canon på lange turer samt en fra Olympus med et super objektiv, når jeg skal zooooome inn vakre fjelltopper.
  Test ut GoPro! Du kommer til å få det moro!

  Stor klem

 • Leave a Reply