Trening/Velvære

5 tips til Sommerhåret

20. July 2017

Hittil i år har jeg vært flink. Jeg har hatt to uker i fjellheimen og de få gangene jeg har hatt tilgang på dusj, har jeg kuret håret mitt.

Men hvordan kan en bevare håret best mulig om sommeren?

Jeg tok en rask SMS-prat med min hårguru, hårstylist og frisør Andrés Kløvstad som jobber på Gevir.

E: Salvt- og klorvann- sliter på håret og påvirker hårfargen. Hva kan en gjøre for å bevare hårfargen?

A: Kurer, renser, bruk produkter med UV- filter, påfører proteiner og fuktighet. Håret trenger begge deler. Det er veldig viktig for og opprettholde spenst, glans og glede!

 

Jeg renser først håret med Detox shampoo fra Kevin Murphy før jeg bruker den klassiske blåsjampoen, i dette tilfellet fra Oribe,  som hindrer at håret blir gult.

E: Beach looken- er det last season? Eller er dette fresht?


A: Beachlook er som solen, alltid en vinner! Saltvann er nok ikke alltid hårete beste venn, men den kan gjøre ethvert hår til en gudegave på rette dager. På ondsinnede dager kan den dog være din verste fiende. En kan ende opp med en stor dreadlock! Her og må vi fokusere på proteiner og fuktighet! Gi håret liv og næring!

 

L’Oréal har utviklet en hårserie for soleksponert hår. Jeg tar litt av denne balsamen i hårtuppene etter jeg har vært i dusjen. Så skyller jeg dem av etter 15-30 min. 

E: UVA og UVB stråler påvirker huden- dette vet vi. Men skader det også håret? Skal jeg bruke faktor i håret eller investere i en panamahatt?


A: Enhver ønsker et snev av sunkissed hår, gjør vi vel ikke?  Den lille gløden som frisker det hele. Som den lille fregna du får på nesa. Men ved enkelte anledninger bør en også beskytte håret. En vil ikke overeksponere håret for slitasje. En panamahatt kan være en perfekt backup for en dårlig hårdag.
UV filter er i tillegg alltid en hemmelig venn som du bør ha i sommerhalvåret, det er jo ikke en block, men en beskytter og en venn som passer på det du som regel har mest kjær: Nemlig håret!

Denne oljen er fin å ta i tuppene, for å hindre slitasje. Jeg har også brukt den som massasjeolje, men det er trolig neppe riktig. Denne smører håret ditt og hindrer at det ser tørt ut. 

After Sun shampoo til håret- ja gjør det! Kérastase har produkter som tilfører fukt, glød og ingredienser som behandler håret. 

E: Late dager på sommerhuset gir også en ditto avslappet look. Hva er en fin og laid back sommerstyling?


A: En god brun, en herlig sassy wetlook og den altid vinneren beach looken! Det er sommer og sol, sexy, tilfeldig og flagrende. La brunfargen skinne og la håret ramme inn gløden!

E: Blomster i håret. Hot or not?
A: Blomster kan absolutt være hot, men varmen kan ofte gjøre blomstene slappe og ferdige. Hvem vil ha en hangover look i håret? Start med det tidlig på kvelden, men vit dens besøkstid og bli kvitt med den før den er for sent! Pass og på og vask blomstene før du setter de inn. Ikke alltid like søtt med smådyr i hodet!

 

E: Andre kule tips, Andrés?
A: Turban, hår assesoarer, messy buns, topsytail hestehalen etc. Instagram flyter over av inspirasjon. Lek med håret og la det være sommerens beste venn. Sommeren er tid for sesongen med minimal sminke. Gi da ekstra tid til håret!

Tusen takk for tipsene, Andrés! Smask!

 

18E36CE1-FD79-4CC7-B78189A3441C0CDB-01F89D5E-5970-4F8F-8A8AC649B0CF9421

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply