Trening/Velvære

Ta treningsøkten i ulltøy!

8. August 2017

#sponset ullplagg fra glade sauer

Jeg er sjokk kresen. Veldig kresen. Hvem er ikke det? På hvordan treningstøyet skal puste, sitte på kroppen, hvor sømmene er plassert, og eventuelle plassering og funksjonalitet av lommer og glidelåser.

Men hvorfor gjøre ting så komplisert? Hvorfor bruke flere tusen kroner på treningstøy?
Hvorfor ikke bare trene i ull?

Funkygine sverger til ull fra Devold. (Foto: Wildhagen)

Når du trener det er viktig at laget nærmest kroppen er fukttransporterende og ventilerende. På den måten vil ikke svetten ligge igjen på huden og gjøre deg kald og ubekvem.

Derfor er ull gull.


Ull tørker fort grunnet pusteevne og ventilasjon. Dessuten får du god bevegelse når du trener og beveger i ull.
Og da mener jeg selvsagt ikke mormors tykke ullgenser og stillongs du bruker til seige fjellskiturer.
Velg lett tøy i merinoull!

Merinoull har naturlige temperaturregulerende egenskaper. Den regulerer temperaturen ved å absorbere og slippe ut fuktighet. Dette er samme prin­sippet som kroppen vår bruker; vi svetter for å kjøle oss ned. Ull regulerer på denne måten kroppstemperaturen, og hjelper deg til å holde en jevn temperatur.

Ull er i tillegg naturlig bakteriehemmende. Hvis du henger plaggene til tørk mellom bruk, vil du heller ikke ha behov for å vaske det like ofte som syntetiske plagg som starter å lukte.
Ja, trekk fram miljøkortet med god samvittighet!

Og apropos miljø. Gjør gjerne research på hvor materialet kommer fra.

Jeg heier på norsk design og har oppdaget treningstøyet i ull fra Devold. Merket har sin opprinnelse fra 1853 og skal visstnok være en pionér innenfor utviklingen av merinoull.

Devold kjøper inn ”rå-ull ,eller ubehandlet ull direkte fra gårder. Helt fra sauene klippes, gjennom karding, spinning, farging, sying, design og montering har produsenten super kontroll. Ullen kjøper de fra gårder i New Zealand og resten foregår på deres egen fabrikk i Litauen.
På veien til ferdig ullplagg brukes kun biologisk nedbrytbare fargestoffer. Ingen tungmetaller eller andre snarveier. Bare ren, myk ull.

I år har jeg inngått et samarbeid med Devold, der jeg skal teste ut det jeg liker å trene, trekke, tinderangle og klatre i. Det synes jeg er skikkelig stas.

En rekke av merinoulltrøyene til Devold kommer med refleks. Husk å være synlig når du trener ute om kvelden!! Her leker jeg indianer. Det er gøy det også.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply