Trening/Velvære

Et bedre liv med disse tipsene?

14. August 2017

Ja, vi snakker mye om mindfulness eller intens tilstedeværelse om dagen. Greit nok at ordene begynner å bli utvaskede trendbegreper, men det er en grunn til at dette virker.

Jeg kom over disse syv mantrane her om dagen- og synes de var så fine!

Får vi til disse, vil vi helt klart få en bedre tilværelse.

Og selv om de høres lette ut, er dette vanskelig og noe vi kontinuerlig må jobbe med.

1. Vær takknemlig

Har du en dårlig periode, start dagen med å skrive ned tre ting du er takknemlig for på en lapp.  Se så på denne lappen utover dagen. Yeah!

2. Føl dine føtter og hender!

Ja, det høres litt rart ut. Men i en tilværelse med mye stress, er dette faktisk vanskelig. Føl at føttene treffer bakken. Vær tilstede! Eller legg deg på en matte i fem minutter og kjenn at kroppen faller på matten. Jording, rett og slett. Ja, tankene vil vandre. Og det er helt greit. Prøv å hente fokuset igjen. Prøv. Feil. Prøv. Feil. Til slutt vil stresset avta.

3. Legg merke til dine omgivelser

Jeg synes dette sitatet av Buddha er så fint! Det er kanskje selve definisjonen av mindfulness, slik jeg tolker det i alle fall. Når jeg er stresset og har tusen tanker i hodet- stopper jeg opp og sier: Her og nå! Det høres litt teit ut, men det funker.

4. Pust med magen!

Glemmer vi å puste med magen, er vi ute og kjører. Rett og slett. Ta tre type pust inn og pust rolig ut i like lang tid. Stopp opp og gjør dette i løpet av dagen din. Halo vater!

5. Lytt- ikke bare hør

Jeg hører, men lytter ikke like ofte. Hva er det egentlig dette mennesket sier til meg, mens jeg sjekker mail og tenker på tusen andre ting?

6. Du blir hva og hvordan du spiser

Jeg er ofte forstoppet. Utallige timer hos lege og terapeuter har jeg brukt på å finne ut av hva som feiler meg. Svaret viste seg å være enkelt: Jeg tygger ikke maten. Jeg sluker maten! Og gjerne foran maskinen.  Tygg maten din. Tygg maten i 30 tygg før du svelger, sier fastlegen min til meg. Simple as that.

7. Dusj deg til tilstedeværelse

Ja, det høres litt svimmelt ut. Men når du dusjer, kjenn vannstrålene treffe kroppen. Føl. Nyt duften av din nye dusjgelé og nyt velværet uten å tenke på annet enn deg selv. Ego? Neida. Det er bare en smart time out!

Disse tipsene fant jeg på siden www.iedapod.com og jeg synes det var såååå fine!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply