Reise/Eventyr

KULE Katmandu

8. October 2017

Etter en lang flytur var jeg endelig på plass i Katmandu.

Siden jeg har så mye overvekt til ekspedisjonen, var det like greit å oppgradere seg til Business.

Qatar er sjokk strenge på overvekten! Men de er rause på champagnen.

Jeg elsker Katmandu!

Sånn virkelig.

Byen er kaotisk sjarmerende.

Her går jeg på yoga, ser på skatter i form av fantastiske gaver, spiser masala og nyter tilværelsen.

Drikk te på den lokale restauranten, kjøp frukt på gaten, betal damen som selger frø til fuglene og kjøp røkelse og nips. Slik støtter du Nepal på den beste måten.
Eller gjør noe som vil merke deg for livet: Reis til Nepal for å vandre i eventyrlig landskap omringet av verdens høyeste fjell.

Katmandu kan være forvirrende labyrint ved første øyekast. Som turist bor gjerne du i Thamel. Dette er Katmandu’s svar på Grünerløkka. Her dulter du borti vestlige ekspedisjonsfarere, vandrere, yogis, frikere, eventyrere, pensjonister og nysgjerrige familier. Glem Goa i India. Katmandu er en hippiehovedstad.

Det er nesten gratis å leve i Katmandu.
Book deg inn på Ambassador Garden og bo koselig til 200 kroner natta. En middagsrett ligger fra 40 kroner.  Wifi-en er raskere i Katmandu enn i Lærdal. Det er bare å gratulere!  Kanskje du skal ta en uke hjemmekontor her kombinert med et yogakurs?

Har du lyst på store coffee table books om Himalaya, håndmalte notatbøker, eller spirituell litteratur- finner du oaser av dette her.

Ni tusen mennesker mistet livet etter det store jordskjelvet som rammet Nepal 25. April med en styrke på 7,9 på Richterskalaen. Skjelvet forårsaket også tusenvis av menneskeliv og dette har naturlig nok skremt vekk landets viktigste inntektskilde: Turismen.

 

 

Jepp, her er julegavene!

 

 

Tanka malerier fascinerer meg. Det tar flere uker å fullføre dem.

 

 

 

 

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Stine 12. September 2017 at 10:40

  Masse lykke til Elisa! Gleder meg til å lese en oppdatering. Klem

 • Reply ellen johannesen 6. December 2017 at 15:56

  Hei Du
  Alltid hyggelig å høre andre skryte av Nepal. Selv har jeg bodd her siden 2011. Underviser Ashtanga Yoga på Pranamaya Yoga i Thamel. håper å se deg på klasse en gang!
  Mvh
  Ellen Johannesen

 • Leave a Reply