Reise/Eventyr

Dagbok fra ekspedisjon: Dag 1-3

20. October 2017

Dagbok fra ekspedisjon

Dag 1-3

Katmandu.

Les mer om Katmandu HER.

Katmandu er full av kontraster. Jeg elsker denne byen.

Her har jeg på meg track suit fra Bjorn Borg, som er en av mine samarbeidspartnere til turen. Er den ikke cool by the Stupa  cool?

Utdrag fra dagboka. 

Dette MÅ jeg kjøpe i KMD før avreise i morgen:

Drops/ Halspastiller

Drikkeflaske/ Tisseflaske fra Nalgene/ Fake og ekte

Vaffel/ Liggeunderlag

Ta ut 80K Rupees

Stilen i Katmandu er avslappet. Jeg beskytter allerede munnen for støv her, slik at halsen er fin til trekking. Merket Spiritual Gangster er et genialt hippie/yogemerke som passer i KMD. Jeg syr patch på jakken. Kanskje litt dumt med den ene før toppstøtet på Manaslu? 

Jeg har med meg et par Holzweiler klistremerker, som jeg dekorerer byen med. Det  er moro å hilse hjem til venner. 

Sitter ved bassenget til Hotel Annapurna og leser Annapurna av Maurice Herzog. Er litt ukonsentrert. Snart kommer Mingma, sjefen fra Ascent Himalayas, og vi skal gå gjennom utstyret mitt.

Mingma er sjefen for selskapet Ascent Himalaya. Han er en superstjerne i Nepal. Han har vært på Everest 19 ganger (en gang sto han på toppen i 20 minutter og klarte å røye 2 sigaretter der. Det verste var å få fyr der oppe.) Broren til Mingma er også en hissig ekspedisjonsmann, og han er sågar  avbildet på Everest ølen.  Klart det er stort.

Øl, tikka masala og litt Aloe Vera dråper i vannet- er min favorittrett i KMD. 

Om sommeren guider Mingma på Jostedalsbreen i Norge. Husk å si namaste når du møter kortvokste, gule menn i fjellheimen. Kanskje det er en sherpa med imponerende meritter! Ha respekt for faen! Men for all del, hils uansett hvem du møter på stien i fjellheimen.

Jeg er spent på de andre. Hvordan gruppa vil fungere.Vi er en liten gruppe. 1 gammal krok fra Mexico. 2 voksne karer fra Irland. 3 norske jenter. Og så venter det en japaner eller kineser (husker ikke) på oss i BC.

Jeg har visst tatt med meg alt for mye ullklær og mye blir igjen i Katmandu. Ull er gull, men det veier mye.

Det blir estimert 1 truse i uka. 1 par sokker i uka. 3 stillongs under hele ekspedisjonen. 

Jeg hadde med meg 47 kilo på vei til Katmandu. Jeg MÅ kvitte meg med 17 kilo på vei hjem. Håper noen vil ha mine illeluktende sokker, gensere og sko! Men det vet jeg noen på veien vil bli glade for.

Oj. Shit! Jeg fikk plutselig litt løs mage. Jeg eter for mye tikka masala.  Eller var det granateplet? Skulle kanskje heller ikke kjøpt den billige wrapsen til 250 Rupees? Den inneholdt sikkert bikkjekjøtt. Jeg KAN ikke ha diare når vi starter å vandre oppover dalen!!!

Kjøpt meg Nepali Sim-kort for ikke å ha så dyr telefonregning. Det er litt kult synes jeg. Jeg har et nepali telefonnummer! Like greit ikke å ha fasttelefon med disse ledningene? Imponerende nok, fungerer det meste!

Må pakke om. 1 bag til trekking. 1 bag til Base Camp. Nå må jeg ha hue med meg. Hele hotellværelset mitt er sjokk trasha.

Sånn! Endelig i mål! Her står jeg stolt med gruppas bagasje .

Blå bag er til trekking. Sort bag til Base Camp. 

Jeg er så glad i Vinyasa klassene på mitt favorittyogastudio i KMD!

Tar en time og deretter en øl på stamstedet mitt New Orleans.

Mingma sier at bilturen i morgen skal ta 10 timer. Det betyr ca 20 norske timer, antar jeg.

I morgen starter eventyret! Jeg kommer til å døgne i natt.

Dag 2

Dharpapani.

Bilturen som jeg grudde meg sjokkmye til da jeg så den på Youtube, var litt bedre enn jeg anntatt. Men likevel helt jævlig skummel. Jeg er en bilpyse. Jeg tror vi kjørte i 19 timer i går.

Vi måtte bytte bil 3 ganger. Fra minibuss til jeep til skranglete jeep.

 

Fra asfalt, til stein, til jord og søle på stupbratte smale veier.

Ja, det er de-e-e-eilig med ei lita pause.

Landskapet er så frodig at jeg føler jeg er med i en tegnefilm. 

 

 

Her er soverommet mitt. Spartansk men hyggelig. 

I morgen starter trekkingturen på 6 dager inn mot Base Camp!

Oppdatering fra eventyret kommer om et par dager.

Enn så lenge…

XOXO

Elisa

 

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Liv Marit Stern 20. October 2017 at 15:30

    SÅ spennende lesning Elisa! Gleder meg til fortsettelsen.

  • Leave a Reply