Trening/Velvære

Spis middagen UTE- med disse enkle og sunne oppskriftene

30. November 2017

#reklame

Jeg er klumsete på kjøkkenet hjemme, men så fort jeg kommer meg ut og sitter på bakken med fjøla og primusen foran meg- får jeg glede og mestringsfølelse når jeg kokkelerer.

Min sherpa (kjæreste) og jeg har gjennom årene funnet våre favoritter når det gjelder mat i friluft. Så sant vi ikke fisker den selv, bør ikke middagen veie for mye- den bør være enkel å tilberede, mettende og smakfull.
Når jeg er på ekspedisjon spiser jeg alt jeg kommer over, som du ser i videoen her.

Denne dietten er noe jeg velger å kalle for unntakstilstand.

Nå som det er vinter og kaldt, kan det være lurt å tilberede maten hjemme, for så å frese den opp ute.

Etter at vi så en dokumentar om CO2 utslipp fikk vi lyst til å lage grønn mat.
For dette er nemlig fakta:
Et stykke storfekjøtt på 200 g forårsaker i snitt et CO2-utslipp på 5,2 kg. Det tilsvarende tallet for 200g belgfrukter (bønner, erter og linser) ligger på 0,035 kg. Siden det vi spiser, står for hele 25 % av gjennomsnittsnordmannens klimapåvirkning, er regnestykket er ganske enkelt. Hver gang du velger mat fra planteriket, gjør du planeten en tjeneste.

(Ifølge rapporten Mat-klimat-listan, versjon 1.1 fra Sveriges lantbruksuniversitet, 2014)

Risenta har laget kvalitetsprodukter siden 1940, er økologisk og 100% naturlig og 100% klimakompensert!
Du finner produktene hos Coop Obs og Coop Mega.

Prøv et grønnere, sunnere alternativ! Disse pakningene inneholder dessuten masse proteiner! 

I samarbeid med Risenta gir jeg deg nå muligheten til å vinne en Risentagavepakke. Legg igjen en kommentar her eller på Instagram med produktet du liker best eller ønsker å teste ut og vinne. Klikk deg inn HER og les mer om de smakfulle produktene. 

QUINOABURGERE- som er rik på protein og gull til deg som trener mye.
Med kålsalat

4 porsjoner

1 pk Risenta Quinoaburger (Mix)
Quinoaburgere fra Risenta tar kun 7 minutter å lage, og er en god kilde til protein. De er 100% naturlige og består av bønner, erter og gryn i kombinasjon med sprø kjerner og krydder. Nam!
Bland miksen med 2,75 dl. Vann og form 4-6 burgere. Pensle så burgerne med rapsolje før steking.

4 hamburgerbrød

300 g finsnittet kål
Et par vårløker
Bladpersille
¾ dl majones
2 ss yoghurt naturell
1 ts Dijon sennep
¼ ts tabascosaus
2 rødløk

Lag kålsalat: Rør sammen majones, yoghurt, Dijon-sennep og tabascosaus. Bland inn finsnittet kål, vårløk og persille.

Stek quinoaburgerne i rikelig med olje i en stekepanne inntil de har fått fin farge. Server med hamburgerbrød, rødløk og kålsalat.

For ekstra sultne mager server med søtpotet-fries.

5 grunner til å lage ditt neste måltid i friluft.

Lager du mat ute til dine venner eller barn- vil du imponere og få en annerledes hverdagskveld. Denne kvelden vil sent bli glemt. Nam-nam.

Disk opp en romantisk middag ute i marka! Du trenger bare en liten primus, så kan du forhåndslage maten og frese den opp ute. Din date vil få stjerner i øynene!

Maten smaker da mye bedre ute. Det er ingen myte-det er fakta!

Å dele et måltid ute i friluft er sosialt og eventyrlig. Det handler om å skape eventyr i hverdagen. Og du trenger ikke reise langt! Du kan da lage den ute på balkongen!

I disse skrikende sosiale medietider. Hvem vil ikke bli blendende imponert over ditt Instagram bilde en vanlig onsdagskveld der du sitter foran primusplata og gliser?

Kikertboller- er rik på protein og gull til deg som trener
Med ovnsbakt blomkål og Tahini-yoghurt

1 pk Risenta kikertboller
Bollene er 100% naturlige og består av en herlig blanding av bønner og erter, med sprø kjerner og smaksrike krydder.
Bland miksen med 2,75 dl. Varmt vann- og form 16 boller med hendene. Disse steker du så i 7 minutter.
Fersk koriander
½ sitron
600 g blomkål
4 ss olivenolje
½ ts havsaltflak
Kvernet svart pepper
2-3 ss tahini
2 dl yoghurt naturell
1 ts spisskummen
2 gulrøtter
Fersk bladpersille
1 granateple

Forvarm ovnen til 180 grader. Skjær blomkålen i store biter, og legg den i en ildfast form. Drypp to spiseskjeer olivenolje over, og krydre med salt og pepper. Bak i ovnen i 30 minutter.
I mellomtiden tilbereder du kikertbollene, og tilsetter finhakket fersk koriander og sitronskall.

Skrell gulrøttene. Skjær gulrøttene i tynne skiver. Hakk persillen, og ta ut frøene av granateplet. (Pass deg for søl her!)
Bland gulrøttene med persille, granateplefrø, sitronsaft og 1 spiseskje olivenolje. Krydre med salt og pepper etter smak.

Fres opp maten ute- du vil få en følelse av å være på ekspedisjon- selv om du er rett utenfor døra di!

Tahini-Yogurt
Bland tahini, yoghurt, spisskummen, urtesalt, 1 spiseskje olivenolje og svart pepper i en bolle. Rør godt, slik at smakene blir jevnt fordelt.

Server ovnsbakt med kikertboller, gulrotsalat og gulrotsalat.

Putt ingrediensene i små boller, sett så på deg sekken, og kom deg ut!
La bollene få en kjapp oppvarming på primusen ute- og voila! En herlig middag.

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Marie 30. November 2017 at 12:46

    Jeg vil gjerne teste quinoburgere, såg veldig gode ut 🙂

  • Reply Andrea 30. November 2017 at 15:36

    Jeg har veldig lyst til å prøve Risenta sine produkter, det ser kjempe godt og enkelt ut!
    Det er ikke så lenge siden jeg ble introdusert for bloggen din og jeg må si jeg DIGGER kombinasjonen av friluftsliv, trening, velvære og fashion!

  • Reply Julie 30. November 2017 at 20:17

    Åå her var det mye inspirasjon å hente!
    Jeg har nylig begynt prosessen å kutte ut kjøtt. Helt veganer er jeg langt ifra, men det er uansett supert at det finnes produkter som gjør den omstillingen enklere.
    Håper på å vinne, hadde vært artig å teste ut ?

  • Reply Tea 6. December 2017 at 16:51

    Vil veldig gjerne prøve kikertbollene. Er det egentlig falaffel i forkledning?

    • Reply Elisa Røtterud 9. December 2017 at 10:41

      ehe, ja jeg vil si det. Jeg har nå trukket vinneren fra Instagram- men neste gang!! Stor klem

    Leave a Reply