Friluft/Fashion

20 Julegavetips til Friluftsentusiasten

6. December 2017

Ho-ho-ho!

Hva ønsker DU deg til jul?

Eller hva skal du gi bort til friluftsentusiasten?

I dag var jeg gjest på God Morgen Norge og bablet ivrig om nettopp dette.

Klippet kan du se HER.

Selv om jeg er tilhenger av å gi opplevelser i gave, frister disse presangene også:

 

Devold frister med klassiske gensere i merinoull. Islenderen er jo en klassiker! Opprinnelig ble disse genserne laget for fiskere og andre arbeidere som ble utsatt for det barske klimaet langs norskekysten. I dag har de blitt populære mellom- eller ytterplagg i kaldt vær. For å gi genserne mykhet og fasong er de forvasket.

Men genseren over i høy hals til henne, Ona genseren er også en tommel opp til henne under treet i år.

 

Retrotrenden er varig. Store overdimensjonerte dunjakker som opprinnelig er designet for hundespann og ekspedisjoner er blitt gatesmart. Denne jakken fra Fjellreven er unisex. Svær og varm.

Men det trenger ikke være stort.Impregnert dun gir lette jakker som ikke blir påvirket av vær og vind- de isolerer faktisk mer enn de store dunjakkene. Berghaus er en spesialist på akkurat dette!
Gull til deg som liker fart og kulde fusjonert med funksjonalitet. Finnes til både han og henne.

 

Små funksjonelle duppeditter er alltid stas! Denne brenneren skal jeg gi til kjæresten min, slik at han kan ha den i bilen! Det er jo litt stas å stoppe opp et vakkert sted å lage seg skikkelig god kaffe! Fra MSR.

 

Miss Sixty generasjonen har blitt voksen. Vi ser nå at alpesnobberiet er på full fart inn til Norge. Og da er Moon Boots veldig stilig som en after ski støvel.

 

Norske Woolland er stilig og kvalitetsorientert ullplagg med mye i cool retrodesign. Gull i bakken og som innerlag i byen.  Nå lanserer de også skiklær- og dette liker vi skikkelig godt!

 

 

Camo-trenden fortsetter. Disse duntøflene og vinterstøvlene fra The North Face er så tøffe at det nesten går litt rundt for meg. Du finner dem på The Juice i Oslo. (Som forøvrig er en av hovedstadens beste sportsbutikker)

 

Hodelykt fra Petzl. Jeg bruker bare Petzl på tur, for merket leverer alltid. Denne hodelykten kommer i en artig emballasje som du kan bruke til å henge opp i teltet. Belysning i taket gjør seg jo fint om natta.

Leo-print er jo moro. Diemme Footwear er at anerkjent italiensk merke som produserer skotøy av ypperste kvalitet. Diemme tilbyr idag en kolleksjon med alt fra sneakers og lettere fottøy til jakt- og fjellsko som også er tilpasset byens bruk.  Disse er rålekre!

ELLER hva med denne julegaven? Medlemsskap i DNT! Et DNT-medlemskap gir flotte naturopplevelser, rabatt på overnatting på DNTs 550 hytter, mulighet for å være med på turer, kurs og andre aktiviteter, samt en rekke andre fordeler. I tillegg er du med å støtte arbeidet med å merke stier, vedlikeholde hytter og kviste løyper. DNT har 22 000 kilometer merkede stier og 4 300 km kvistede skiløyper. Dette arbeidet er det frivillige som gjør – og som DNT-medlem bidrar du til å støtte dette viktige arbeidet.

 

Johaug kommer med det fineste langrennstøyet! Dette oser av design, kvalitet og fine silhuetter.  Dette er kanskje det fineste jeg har sett på lang tid og blir en sikker vinner under treet i år!

 

 

Denne ponchoen er noe av det kuleste jeg har sett på lang tid! Bruk den som dyne til de minste, eller sleng den over deg når du griller pølser eller henter ved i skjulet. Unisex og passer til hele familien. Fra Thermarest.

 

Et liggeunderlag står også høyt på listen.
XLite fra Thermarest tar veldig liten plass når det er pakket sammen, og er veldig lett. Her er det lite som minner om et tradisjonelt oppblåsbart underlag. Sammenpakket tar det ikke mer plass enn en drikkeflaske!

 

Douchebags har spesialisert seg på smarte, lette sekker, vesker og skitrekk.  Her snakker vi design og funksjonalitet. Skitrekket kan du rulle sammen, og har plass til 2 par ski med staver og støvler. Dette ønsker vi oss!

 

 

Sist men ikke minst- termostøvelen. Den varmer, isolerer og ser veldig barsk ut. Til han og henne- fra norske Viking Footwear.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Kristin 6. December 2017 at 09:17

  Hei, hvor får jeg kjøpt hodelykten? har lett litt rundt men ikke funnet akkurat den modellen som er kombi hodelykt/lykt til teltet

  • Reply Elisa Røtterud 6. December 2017 at 13:34

   Den er så fin! KOntakt VARRI som selger dem- de kan gi deg butikken.

 • Reply Lise 6. December 2017 at 10:00

  Bare ett lite spørsmål fra gmn i dag, hvor er buksa de fra som du hadde på deg? Sååååå kul?Fin dag til deg.

  • Reply Elisa Røtterud 6. December 2017 at 13:34

   Heia! ler- kjæresten min kan ikke fordra den! Den er fra Wrangler- og jeg eeeelsker den! hehe
   Stor klem

 • Reply Anne Kari Kvarstein 6. December 2017 at 12:30

  Hei Elisa,
  Jeg så et innslag på GMN idag 6.12 der du viste sandaler med ullsåle. Har googlet litt men finner ikke noen. Hvor er de fra?

  • Reply Elisa Røtterud 6. December 2017 at 13:34

   De er fra Birkenstock- og disse finner du blant annet hos Lille VInkel rundt om i landet:)
   Stor klem

 • Reply Inger-Kari 7. December 2017 at 16:35

  Hei. Jeg finner ikke ut hvor jeg kan kjøpe den lua med refleks du hadde på God Morgen Norge 🙂 kan du hjelpe meg?

 • Leave a Reply