Reise/Eventyr Trening/Velvære

Hvilken yogatype er du?

26. February 2018

Hvilken yogatype er du?

Yoga er yoga. Eller kanskje ikke?

Jeg har selv forsøkt de fleste typer yoga rundt om i verden. Noen var rarere og bedre enn andre. Nakenyoga skal jeg for eksempel aldri gjøre igjen. Fyttirakkern, så frikete.

 

Her får du en liten huskelapp på de ulike yogaformene:

Hatha:  Dette er en avspennende yogaform med fokus på fysiske stillinger, pusteteknikker og meditasjon. Perfekt til deg som vil senke stressnivået i kroppen og sinnet.

Ashtanga:  En dynamisk yogaform der du er i konstant bevegelse kombinert med pust. Er du rastløs i kroppen, er dette noe for deg. Dette er en skikkelig treningsøkt!

Bikram/Hot Yoga:  En skikkelig svetteøkt. I et oppvarmet rom på 40 grader skal du i 90 minutter gjennom et tøffe styrkeøvelser. Vi kan kalle dette for militær-yoga, da instruktøren presser deg til å holde stillingene.

Yin Yoga:  Hopper du over uttøyningen? Er du skikkelig stiv? Med Yin Yoga får du mulighet til å tøye, styrke dyp muskulatur og ledd/leddbånd- i rolig tempo.

_W7A3133 kopi

Yogakurs/ferie? sjekk ut disse nettstedene:

www.kamalaya.com: Et holistisk trenings/velværesenter på Koh Samui i Thailand.  www.yoganoor.no: Henrik Allum og Naema Noor arrangerer ofte yogaturer rundt om i Norge og utlandet.

www. www.bookyogaretreats.com: Her finner du samlet yogaferier fra hele verden.

www.nettyoga.no: Her får du smarte innføringer med online-kurs.

www.yogagoa.com: Her kommer anerkjente instutkører/yogis og underviser.  Purple Valley Yoga i Goa er svært anerkjent. Jeg skal selv dit om en uke. Gleder meg!

kamalaya_yoga-kopi

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply