Friluft/Fashion Reise/Eventyr Trening/Velvære

Når pulver blir gull

16. March 2018

#reklame for Nescafé

Code Embed: No embed code was found for CODE1

Jeg er et lite monster uten min morgenkaffe.
Men jeg er ingen kaffeekspert.
Jeg vet hva jeg liker og hva jeg ikke liker.
Jeg er enkel å please.

Da Nescafé nylig inviterte meg på en blindtest av kaffe og en innføring av kaffens aromatiske smakshjul, takket jeg raskt ja.
For hva slags kaffekjerring er jeg egentlig?

Jeg er en skikkelig pulverkaffe-dame, skulle det vise seg.

God kaffe handler sjelden om dyr og fancy kaffemaskin, blir jeg fortalt av den verdenskjente baristaen Ola Persson.

Han viser oss cupping der vi slurper kaffen raskt fra en teskje for å kjenne på smaken.
Liker du den syrlig og lett? Eller kraftig, krydret med en læraktig ettersmak- spør han med et glis rundt munnen.

Jeg sitter med fire ulike porselenskopper foran meg på ærverdige Hotel Continental, og slurper iherdig.
Her er det smak av frukt, bær og blomster. Karamelliserte aromaer som nøtter, sjokolade og vanilje. Samt tørrdestillerte aromaer av kull, tre og tobakk.

Jeg smaker og lukter. Og etter en blindest på fire ulike kaffesorter, der tre av dem er filterkaffe, velger jeg faktisk pulverkaffen.
Jeg synes dette var modig av oppdragsgiveren Nescafé. Tenk om jeg hadde valgt en annen?!


Nescafé gull smaker fyldig og balansert. Den er laget av finmalte arabica bønner for en rikere smak og aroma.


Og hvis du trodde at pulverkaffe er for gubber, har du ikke fulgt med i utviklingen.

Den nye Nescafé Gull er tilført 100% Arabica bønner fra plantasjer høyt oppe i fjellene. Disse brennes gylne og males 10 ganger finere enn vanlig filterkaffe for å frigjøre rikheten av kaffebønnens innerste sjel, noe som gir en fyldigere og finere smak av friskbrygget kaffe.

Så godt. Så enkelt. Så raskt.

Men dette visste jeg jo egentlig. For hva drikker jeg på tur? Pulverkaffe.


Jeg forbinder det med eventyr i naturen! En kosestund og sosialt samvær.
Under mine Nepal ekspedisjoner er pulver eneste mulighet, for å spare tid og vekt i sekken. Men også her hjemme i Norge, tar jeg alltid med pulverkaffen på tur.
I sekken har jeg varmt vann på termos og det lille kafferitualet med å blande kaffen sin ute, gir alltid god stemning.

Her sitter jeg utenfor Leirvassbu i Jotunheimen med fjellet Kyrkja til utsikt og virkelig koser meg.

Det å nyte sin gode kaffe omringet av ellevill natur, gir en følelse som gir meg ro og stoisk glede.

Kom deg ut og ta med kaffen din- du også!

XOXO

Elisa

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply