Trening/Velvære

Treningstrendene i sommer

11. April 2018

Trening er en investering i deg selv og din helse, og gjør at du føler deg vel. Men hvilken trening skal du velge?

Dette vil vi trolig se mer av:
– Naturen som treningssenter: Løping på sti skog og fjell.

(Foto: Devold/ Vegard Breie)

Tren ute! Gøy, deilig og du blir glad!

– Danseklasser: Løfter humør og gir treningsglede!
– Kort og intensivt: Tidsklemmevennlige økter med intensivt low impact og lettere vekter, for å hindre skader.
– Større etterspørsel etter PT-timer: Effektivt og resultatorientert.

Norske Run & Relax her med Vibeke Klemetsen- er ett av mine favorittmerker!

– Team Work Outs: Dette motiverer og oppmuntrer. Barry´s Bootcamp er et eksempel på dette.

(Foto: Anthony Huus)

– Barre & Cardio Fusion: En blanding av ballett og core-trening. Balanse, fleksibilitet og dans.
– Virtual Reality Workouts: Forestill deg at du er på tredemølla med VR-briller og leker Matrix eller løper i verdensrommet!

(Kilde: Monica Øien, Fitness First Mag, shape.com)

(Foto: Live Andrea Sulheim)

FUN FACT:
Rompa er like hot i 2018. Ved siden av rompa er nok hjertet den kroppsdelen som kommer til å stå i fokus. Intervallkasser, løping, enkle kondisjonsklasser og boot camp kommer til å bidra til å at hjertet med rette får det fokuset det fortjener.
(Kilde: Tonje Kristenstuen, 
Strategic Concept Manager
SATS ELEXIA)

(Foto: Ingrid Holm)

Treningskjeden SATS ELEXIA tror på effektivitet

– Vi ser en tydelig trend der folk ønsker å trene enkelt og hard, gjerne i form av intervallklasser, og at de gjerne vil ha quick-fixes i form av korte økter hvor man trener hele kroppen.
– Vi ser også at etterspørselen for eksklusiv trening i små grupper vokser. Tett oppfølging av en coach og en god gruppedynamikk i ett mindre team, er inspirerende for mange og hever standarden på treningen
– En annen tydelig trend er entertraining, altså trening der underholdningsfaktoren er viktigere enn det treningsfaglige innholdet. Denne trenden kommer vi til å se mye mer av i Norge det neste året.

Til slutt må vi ikke glemme Yoga. Yoga er fortsatt veldig populært og det kommer det til å fortsette å være også i 2018.


Dette sier eksperten

Monica Øien
Forfatter, gründer og trener Monica Øien tok seg nylig ett friår for å studere treningstrender i LA. Hjem tok hun med seg treningskonseptet Core Balance som i dag finnes i Oslo.
Instagram: @monicaoien
Blogg: monicaoien.no
Web: corebalance.no


– Alle treningstrender oppstår i LA. Enten det er innen yoga, gruppetrening eller eksotiske treningssorter som tromme trening, der du skal slå hemningsløst på trommer å forløse din indre rockestjerne!

Ligger Norge langt bak trendene?

– Vi ligger minst fem år bak treningstrendene en finner i LA. Nå er det low impact trening med høy intensitet som gjelder. Forskning viser at å stresse kroppen med intensive økter øker kortisolnivået (stresshormonet) og folk blir mer utbrente og legger på seg.

Kortere økter med egenvekt, strikk og Jane Fonda inspirerte bevegelser kjennetegner noen av klassene til Monica. De er blitt så populære at ventelistene er lange. Raske resultater, stram kropp og velvære er nøkkelord for treningen hennes.

– Alle mine konsepter involverer core. Core betyr to ting: Kjernemuskulatur, men også hjerte. Min filosofi er ”Live Your Intention”. Treningen blir feelgood opplevelse når du jobber med en intensjon fra hjerte og med kroppen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply