Reise/Eventyr Trening/Velvære

Dra på soloferie- uten familien!

8. September 2018

Tre av ti nordmenn drømmer om å reise på ferie alene. Den nye reisetrenden heter soloferie. Og du trenger ikke være singel for å dra. Reis fra mann og barn med god samvittighet!

Les mer om trenden HER. 

Akkurat nå drømmer jeg meg tilbake til solferien jeg hadde i Thailand for et par år siden. Kanskje jeg skal ta meg en solferie igjen i høstferien? Er du med?

 

KAMALAYA KOH SAMUI Helse-, trening- og velværeferie    

Tema: Helse, velvære og trening

Passer til deg som reiser på din første soloferie.  

Antall feriedager: 7 + 2 reisedager    

2015-05-20 17.32.55

 

Alchemy_tea_lounge03

– Du reiser ikke hit for å oppleve Thailand, du reiser hit for å oppleve Kamalaya, hvisker den blide resepsjonisten nesten magisk og ønsker velkommen.

Hadde The Great Gatsby interessert seg for holistisk velvære, hadde han bygget Kamalaya Koh Samui.

location02-kopi

Stedet er for perfekt til å være virkelig.

Resorten er et prisvinnende  holistisk spa- og velværesenter  som ligger omkranset  i tropisk landskap på den sørlige kystlinjen av øya Koh Samui i Thailand.

Her tilbys det en fusjon av kropp- og skjønnhetsbehandlinger fra Østen og Vesten og gjestene får skreddersydd  et helseprogram som omfatter kroppsbehandling, aktivitet og kosthold.

location17 kopi-kopi

Lydene av tropiske fugler som kvitrer eksotisk og palmene som blafrer i vinden er klisjeen av et ferieparadis. Og gjett om det er deilig  å være her helt alene!

location20-kopi

Den langstrakte stranden i det fjerne ser forlokkende ut, og skimter jeg et stort basseng omkranset i marmor med en søyle utformet som Buddha?

_W7A3166

Jeg skal være her i en uke. Borte fra mann. Borte fra jobb. Borte fra verdenen hjemme i Norge. Jeg er stressa. Jeg er sliten.  Jeg er her for å lade batteriene.

Disconnect to Reconnect  

Du kan velge blant ukeplaner med fordypning innen yoga, stressmestring og utbrenthet, detox og emosjonell balanse. Synes du tanken på en ukeplan virker stressende, bør en se på anti-stress programmet.  Den innebærer to timer med massasje og en time meditasjon daglig.

– Kroppen din er utslitt, forteller den australske legen Amei .

Hun har jobbet her i to år og forteller at 70% av gjestene er kvinner som reiser hit alene.

– Ikke akkurat sjokkerende nyheter, resonnerer jeg.

– You have to disconnect in order to reconnect, svarer hun.

IMG_9890

 

treatment_room-kopi

Jeg har fått PT innen yoga etterfulgt av to ulike massasjebehandlinger mot stress- hver eneste dag. Resten av tiden skal jeg gjøre minst mulig.

Men jeg er selvsagt invitert til å delta på klasser innen yoga, chi gong, meditasjon eller matlagingskurs innen detox . Telefoner og annet elektronikk skal være på rommet som en påminnelse på hvorfor du er akkurat her- her og nå. Fokuset ligger på tilstedeværelsen i tropisk paradis.

Dette er Disney World for den utbrente kvinne.

_W7A3162

 

Seaview at Kamalaya kopi 2

Ingen quick fix

Det tar noen dager å lande på et slikt sted. Se på blomstene, selv insektene rundt deg, smiler terapeutene. Du er en del av naturen, hvisker de til meg. Jeg må konse.

– A table for one?

– Yes please, svarer jeg.

_W7A2962

Jeg forstår ikke hvorfor de spør. De fleste har et bord til én person. Her sitter de sammen med sin bok som samtalepartner eller så ser de ut mot havets horisont.  Men er du i sosialt humør er det et langbord midt i restauranten der en kan møtes til å dele måltid og samtale. Mange er utbrente karrierekvinner. Noen er her for å gå ned i vekt. Andre er her for å lære mer om kosthold og trening. Alle har sin egen personlige hensikt med oppholdet.

2013-05-07 20.09.28

Lite digg å få dette servert!

2013-05-07 20.00.44 kopi-kopi

 

Yoga i tropisk paradis  

Yogastudioet befinner seg på en frodig ås og utsikten herfra er mot en kritthvit langstrakt strand. Omgivelsene gir ro i sinnet til tross for at enkelte av yogaøvelsene til tider er vanskelige.

– Ikke glem pusten, sier yogalærer Ann. Pusten hjelper deg dypere i posisjonene. Kom igjen, kommanderer hun på en mild måte mens hun drar armen min høyt i været.

Posisjonene i yoga gjør vondt for en stiv kropp, men det føles deilig, nesten befriende, etter en 90 minutters økt. Det er som lungene får mer oksygenopptak og sender endorfiner som kiler. Kroppen står plutselig mer oppreist, og ikke så krumbøyd slik den var.  Hver dag klarer kroppen å strekke seg litt lengre enn dagen før. Massasjen hjelper i tillegg mot stivhet og stresset jeg kom med.

Jeg starter å bli bedøvet av lykke. 

_W7A3133 kopi

Endelig ro

Jeg bestiller en juice som er laget av ananas, kokosvann og basilikum og ser på den innbydende detox-menyen jeg har fått skreddersydd. Dagens lunsj består av salat med Gojibær, avokado, rødbeter, spirer, brennesle og eple.

– Se så vakker bille, roper jeg plutselig euforisk til meg selv og får tårer i øynene!

En uke er nok. For meg.

kamalaya_yoga-kopi

 

two_bedroom_pool_villa02-kopi

Faktaboks

Nettsted: www.kamalaya.com // Paradisreiser skreddersyr turer dit.

Når skal du dra: Du kan dra når som helst!

050

Reiser du fra mai-november er prisene gunstigere. Høysesong er fra desember-april.

Pris:  Kamalaya er den del av Healing Hotels of the World og er regnet som en luksusresort. Kontakt dem for en pakkepris før du reiser.

kamalaya_wellness03-kopi

 

_W7A2926

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply