Reise/Eventyr

Drømmen om luksus på budsjett

25. October 2018

Romantisk super luksus. Men også barnevennlig og privat.

Reiser du på ferie i lavsesong, kann du gjøre skikkelige kupp!

beach-villa-bedroom10

Definisjonen av hotelluksus er et artig tema.

For meg er ikke luksus forbundet med glitrende fontener, store bassenger og lysekroner i taket.

Luksus for meg er å tasse barbeint rundt på hotellrommet, spektakulær utsikt og følelsene av å være alene.

Den luksuriøse resortkjeden Six Senses Resort and Spa, troner ofte “hit vil jeg reise” listen min. Og reiser en i lavsesong er ikke prisene ille.

Six Senses Resort & Spa er kjent for å ivareta bærekraftig turisme med fokus på økologisk og kortreist mat. Det går i tillegg en rød tråd i arkitekturen med vakre villaer i treverk med autentiske Robinson Crusoe løsninger. Alt omringet i wow-omgivelser.

[kad_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=4c6hiv9CMFY” ]

ocean-front-villa-bedroom

Jeg har feriert på resortene i Oman og Vietnam.

Det underlige er, du reiser for å oppleve resorten, ikke landet du besøker.

Dette er en ladestasjon, men også et opplevelses eldorado- omringet i tropiske og eksotiske omgivelser.

Her er dagboka mi fra Vietnam.

img_5159

Vi tar båt til Ninh Van Bay som er en halvøy der resorten stråler majestetisk. Ingen andre enn gjestene har adgang til denne halvøya. Før hadde de sågar en egen tidssone her for å minne gjestene om de paradisiske tilstandene, men det skapte så mye forvirring blant arbeiderne, at de måtte skru klokka til virkeligheten igjen.

vietnam_six_senses_ninh_van_bay_in-villa_service

Enorme urter-, frukt- og grønnsakshager, så langt øyet kan se. Blomster over alt. Tennisbane. Yogashala. Kajakk og SUP utleie. To gastronomiske restauranter og fristende bar til solnedgang. Og sist men ikke minst: En oase av et spaanlegg.

Vi stanser den lille golfbilen og går opp en smal, snirklete trapp til Villa 5. En knirkete bambusport som blir holdt sammen av hyssing blir åpnet. Plutselig står tiden stille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På min høyre side er det et lite hus hvor en kan ligge på madrasser for å nyte panoramautsikten til halvøya. Foran meg er det et badebasseng som speiler seg mot havet. Og på min venstre side er mitt nye hjem. Et 150 kvm2 stort hus med en enorm himmelseng, et gigantisk badeværelse innredet i treverk med et gammeldags badekar midt i rommet, walk in closet og tropisk dusj ute på terrassen!!

ocean_front_villa_pool

Jeg hopper og klapper i hendene av idiotisk glede. På kjøl står en flaske champagne som vi spretter i rekordfart.

Prisene er  overkommelige hvis du reiser i lav sesong.

Vi tar massasje og nyter.  Kropp og sinn faller til ro.  Denne resorten må være et flott sted å reise på bryllupsreise, skjønt det også er tilrettelagt for barnefamilier. Villaene ligger et stykke unna hverandre for å bevare privatlivet.

Luksusen er avslappet. En må ikke vise fram smykkeskrinet sitt for å få service.

Gjestene går i linklær, shorts eller enkle kjoler. Penger blir heller ikke brukt brukt på øya. Du setter alt på regning som du betaler når du sjekker ut. Så enkelt, men likevel så luksuriøst!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi spiser himmelsk mat, men blir noe forvirret av det enorme tilbudet til frokost. Jeg ender opp med en tallerken av bacon, egg, sushi, dumplings og frukt!

Selv om vi er et par som trenger mye aktivitet, kunne vi lett blitt her i to uker, konstaterer jeg over en Mojito til solnedgang.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I morgen står kokkeskole, spa, SUP og snorkling på kalenderen.

Deilig, romantisk og gøy!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

img_5129

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply