Reise/Eventyr

Gastronomisk natt i naturen

28. October 2018

Hei!

Det er søndag og jeg lukter bål.

Mens jeg venter på at vinteren skal komme, tripper jeg utålmodig hjemme i Oslo.

Men en natt ute i marka gjorde susen!

I sekken tok jeg med det nødvendige av varme klær, for det var spådd nordavind. Og resten toppet jeg med deilig mat.

Her lager jeg chorizo gryte med masse grønnsaker.

Mogens har lært å pakke lurt. Han samler på de underligste ting som han så fyller med nødvendigheter til tur.

Vin på vitaminboks. Smør i øyerens.  Chips på boks.  Å snoke i sekken hans, gir alltid inspo.

Vi fyrte bål, satt opp telt og hengekøye og koste oss. Espen med dame, Mogens med bikkje, Sherpa og jeg.

Undersøkelser viser at vi blir langt mer kreative, lykkeligere, mindre stressa og mer harmoniske av å være ute.  Skotske leger har begynt å skrive natur på resept. Andre snakker om Outdoor Recreation. Selv terapeuter på Sørlandet sykehus har byttet ut notatboka til fordel for sekk. De tar med ungdom med psykisk lidelse med ut i naturen. Friluftsterapi heter det.

Vi har alle godt av å komme oss ut. Billig er det også.

 

Den brente saken på fjøla er en pannekake.

Jeg var så grådig og glemte helt “camera eats first.”

Du heller en neve havregryn, to egg og en banan på flaske og så tar du dem med ut. Fy farao, det smaker.

Eggerøre muffins med laks:

Du heller røre og laks i muffins papir og slenger dem i panna. Himmelsk godt!

Kle deg godt. Har du ikke utstyr, så låner du. På Finn og Tise finner du også mye fint brukt.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply