Friluft/Fashion

Gjør stas på far! 10 gaver til farsdag.

2. November 2018

Den andre søndag i november er det farsdag. Farsdag er en hedersdag for alle fedre, og da skal vi gjøre stas på pappaene våre ved å servere frokost på senga, gi ham en gave eller ringe for å gratulere.

Er du i det spandable hjørnet, har jeg funnet noen pene presanger som jeg er sikker på at også Sherpa min hadde likt og fått.

Oslo kolleksjonen fra Norrøna er varme parkaser i Gore Tex og dun. Dette er ytterplagg som egner seg til og fra jobben, på fest og ferie. Den finner du HER.

 

 

Denne smarte hodelykten fra Petzl heter Bindi og er gull på tur og trening. Du lader den opp og slipper å tenke på batterier. (Stjel den!)

 

 

Bas ass skuespiller og Game of Thrones stjerne Kristofer Hivju er Synsam ambassadør.

Disse brillene fra Oakley er gull til tur, trening og ferie. Du finner dem HER.

 

 

La oss fortsette innover mot kjøkkenet:

 

Hva med en retrolekker kaffemaskin fra Smeg?

Og mens vi tar oss en kopp, la oss få huskelisten på hvorfor vi feirer farsdag:

Farsdagens historie går tilbake til 1910. Morsdagen har derimot vært feiret siden midt på 1800-tallet. Tradisjonelt var mødre hjemmearbeidende, og derfor var det viktig å markere at arbeidet i hjemmet, selv om det var mindre synlig og mindre verdsatt enn fars arbeid ute, ble satt stor pris på. Men hvorfor begynte vi da å markere farsdagen?

Den aller første farsdagen ble feiret til ære for William Jackson Smart, en veteran fra borgerkrigen. På morsdagen i 1909 satt hans datter, Sonora Smart, og hørte på prestens morsdagspreken. Etter at moren døde i barsel, hadde faren oppfostret Sonora Louise og hennes fem søsken alene. Derfor tenkte hun at pappa William absolutt fortjente sin egen farsdag.

Den aller første farsdagen ble feiret i juni 1910. Sonora valgte 5. juni, fordi det var da William hadde bursdag. Den første farsdagen ble lagt til tredje søndag i juni, fordi menigheten trengte noe mer tid på å forberede feiringen. I USA – og de fleste andre land som markerer dagen – feires fortsatt farsdag den tredje søndag i juni. I Norge feirer vi farsdag andre søndag i november, samtidig som Sverige, Finland og Estland.

(Kilde: Smartlapper.no)

 

 

Et par robuste jakt/turstøvler må en ha. Hunter High GTX  fra Viking Footwear er et godt valg.

Det høye skaftet i kvalitetslær gir støtte og suveren beskyttelse i ulendt terreng. Du finner dem HER. 

 

 

Mange av gutta tar (dessverre) hårklippen hjemme. Denne maskinen fra OBH Nordica perfeksjonerer manken.

 

 

Er du i det spandable hjørnet?

TAG Heuer er klokker til en aktiv livsstil, uansett om du liker deg i luftrommet, havdypet eller på fjelltoppene. Det sveitsiske merket har siden 1860 vært en ledende produsent av eksklusive klokker. 

 

Denne boken er pensum.

Peter Wessel Zapffes klassiker “Barske glæder” er underholdende lesning for alle med hang til livsanskuelser av filosofisk art, gjerne praktisert i den frie natur. Zapffe tok både livet og menneskene alvorlig, både som filosof og fjellklatrer.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply