Friluft/Fashion

Strikk denne vesten på 2 dager!

12. November 2018

Strikk en genser på to dager!

Camilla Dingsøyr designer strikkeplagg og lager funky strikkeoppskrifter under nettstedet Lôkal.

(Sjekk ut @lokaloslo på Instagram)

 

Plaggene er kontemporære, fashioncoole og enkle å strikke!

Har du også lyst til å strikke et kult plagg på 2 dager?

Her får du oppskriften på denne lekre vesten. Et deilig basisplagg som gjør seg godt alene og som en cool pimp i stylingen din.

THE ALEXIS VEST
Garn: Puno Alpakka/Rauma Ullvarefabrikk Farge: 811
Rundpinne 5, 80 cm
Antall nøster: 6 (7) 7
10 cm = 14 masker
S (M) L
For – og bakstykket strikkes hver for seg.

Forstykket:
Legg opp 58 (64) 72 masker.
Strikk patentstrikk som følger:
1. omg: Strikk 1 kantmaske (rett) * 1 rett, 1 kast, 1 msk løst av pinnen*. Gjenta fra * til *. Avslutt med 1 maske rett + 1 kantmaske (rett)
2. omg: 1 kantmaske (rett) * 1 kast, 1 msk løst av pinnen, strikk neste msk + kastet sammen (rett)*. Gjenta fra * til * avslutt med 1 kast + 1 msk løst av pinnen og 1 kantmaske (rett)
3. omg: 1 kantmaske (rett) * strikk neste msk + kastet sammen, 1 kast, løft 1 msk av pinnen *. Gjenta fra * ttl * avslutt med å strikke neste msk + kast sammen (rett) + 1 kantmaske (rett).
Repeter pinne 2 og 3.
Når arbeidet måler 66 (70) 74 cm, fell av og strikk bakstykket likt som forstykket.
Når både for og bakstykket er ferdig, skal det monteres ved skuldrene, la det være en åpning på ca 30 cm til hals.
Sy sammen sidene til ønsket armåpning (modellen på bildet har ca 30 cm armåpning). Til slutt brettes kanten langs armåpningen inn (ca 1-2 cm) og sys fast på innsiden.


Alle oppskriftene er laget av Lôkal og følger ikke nødvendigvis standariserte størrelser.

Har du lyst på flere oppskrifter?

Nå er mange av Camillas oppskrifter på de myke og behagelige plaggene samlet i en egen bok og den kan du kjøpe HER.

Mykt garn, tykke pinner, inspirasjon fra det urbane motebildet med en avslappet og kontemporær stil, er karakteristisk for strikkeplaggene til Camilla.

I denne boka er det samlet enkle oppskrifter på deilige gensere, lange og behagelige strikkejakker, tøffe plagg til mannen, kule luer, variert strikk til de aller minste og en rekke morsomme og originale småplagg for den mer lekne. Alt strikkes i god ullkvalitet som gir fine, men slitesterke plagg.

 

Selv er jeg dessverre for utålmodig til å strikke. Men mange har sett lyset. Og de strikker og ser på dette som den nye meditasjonen.

Men hvorfor strikker Camilla? Jeg tok en mail-chat med designeren.

1. Hvorfor strikker du, Camilla?
Jeg er livredd for å kjede meg, liker ikke å sitte stille uten å gjøre noe. Samtidig som jeg liker å skape ting med hendene. Jeg syns det er kult at man kan skape de mest fantastiske plagg ved hjelp av to pinner og litt garn. Det er noe veldig primitivt og avansert i en og samme pakke.

2. Er dette den nye meditasjons appen?
Mange mener at det senker pulsen, stimulerer hjernen og har en beroligende effekt. Jeg kan være enig i det, samtidig som jeg kan bli sykt stressa når klokka er 23 på kvelden og jeg har bare litt igjen av et strikkeprosjekt og egentlig vet jeg burde gå og legge meg. Da stiger pulsen.

 

3. Hvordan vil du beskrive din design?
Enkel, moderne og funksjonell.

4. Hvordan skiller du deg ut fra de andre strikke forfatterne?
Hmm, vanskelig spørsmål. Men jeg tror kanskje jeg skiller meg ut ved at jeg beveger meg i en mer kontemporær retning. Mitt hjerte banker for mote, det har det alltid gjort. Jeg digger når de stor motehusene snur seg og trekker frem gamle trender, ting man husker som skikkelig stygt men som i ny setting får et helt annet uttrykk. Jeg har måtte bite i gresset noen ganger, men det gjør jeg gjerne. Det tror jeg nok preger mitt design, og kanskje det er det som skiller seg ut?
5. Øvelse gjør mester?
Helt klart!! Jeg kjenner folk som begynte å strikke for under to år siden som er helt rå på å strikke, alt fra skjerf til jakker.

6. Tusen takk for vest-oppskriften som du deler her. Hva er historien bak den?
The Alexis Vest. Egentlig ikke veldig fan av vester, men det er sikkert fordi jeg tenker på hjemmestrikkede vester for menn med v-hals og skjorte under, og det får jeg i grunnen litt klaus av. Men denne vesten har jeg brukt mye, den er både chic og kul, jeg har brukt den med belte i livet, med en sort langermet genser under, til bukser og skjørt. Den er litt ballsy, med brede skuldre og patent-strikk.

7. Hvorfor har strikking tatt verden med storm?
Det tror jeg har med hastigheten i livene våre å gjøre, vi trenger å roe ned. Holde på med noe håndfast. Jeg merker hvor utålmodig jeg selv og andre er om ting ikke går fort nok, det digitale tempoet har tatt over, da tror jeg det blir ekstra viktig å gjøre noe som tar tid, som man er med på å skape fra bunnen av. Det være seg strikking, matlaging, ølbrygging eller vedhogst.

8. Moteuka i Milano neste stop?
Haha, ja det hadde vært noe. Jeg har ambisjoner for strikkingen min, men om den innebærer en catwalk – det er vet jeg ikke.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply